Nem halskant i jersey. Type A.

Syning med dobbeltnål

18056721_10213017191487046_182621709070138430_n

De fleste symaskiner kan sy med dobbeltnål. Du skal, og kan kun sy med lige-ud-sting når du syer med dobbeltnål. Det giver en pæn søm på denne måde. På retsiden giver det en dobbelt syning og fra bagsiden ligger det som en siksak.Men måske driller trådene dig lidt, da de kan have let ved at tviste, dreje sig sammen. Jeg kender jo ikke din maskine så det er ikke sikkert det virker på din, men det tips der nu kommer virker på min.

Start med at stille stinglængden lidt længere end det du normalt syer med. Jeg stiller min på 3,5.

Jeg har fundet ud af at det bliver pænest hvis du også løsner trådspændningen lidt. Min står normalt på 4, men ved dobbeltnål stiller jeg den på 7. Det gør at de 2 stikninger ikke danner en bule/pølse i midten.

Hæv trykfoden så den er oppe..tråd nu dine tråde. Start med den ene og tråd den som du normalt gør. Der sidder på min en lille bøje  hvor den skal ind bagved. Det er vist ved spidsen af min saks.

Nr 2 tråd, skal trådes næsten på samme måde, men den skal ikke bag bøjen til sidst. Den skal blot føres direkte ned i nålen. Jeg holder lige med saksen tråden til side, så du kan se den ikke går bag om bøjen.

Og et billede fra siden hvor du bedre kan se det.

Nu er du klar til at sy.

Stikningerne skal gerne se sådan ud på forsiden.

og så skal den ligne en siksak på bagsiden.

Hvis ikke det ligner en siksak skal du stille på trådspændningen.

Til sidst et lille trick… hvis du skal trævle en syning op der er syet med dobbelnål , så træk i undertråden, altså den der er syet som en siksak på bagsiden. Den er ret nem at trække ud og så sidder de to forreste helt løse og kan fjernes. Her har jeg trukket undertråden ud.

Og de 2 overtråde på retsiden er nu lige til at hive af.

Jeg bruger denne type søm mange steder. Oplægning af nederste kanter og ærmer i jersey, halskanter i jersey, pyntestikninger i fast stof, ja mulighederne er mange. Lægger lige et link ind her  til nogle halskanter hvor jeg netop bruger dobbeltnål. men der ligger flere måder på bloggen.

Jeg håber du kan bruge indlægget og har fået lyst til at prøve at sy med dobbeltnål.

Rigtig god fornøjelse 😊

18 kommentarer

 • Gitte Øhlers

  Hej søde Gitte

  Kunne du evt. ligge de billeder ind igen, som passer til denne artikel ?? Eller opdatere hjemmesiden igen ??
  De er simpelthen blevet væk ….desværre 🙁

  Rigtig dejlig dag

  Herlig hilsen Gitte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Gitte. Åh for søren da, det er et af de indlæg der blev beskadiget da jeg på et tidspunkt skiftede blog udbyder. De kan desværre ikke bare lige genskabes. Men jeg lægger nye billeder ind i den rækkefølge jeg opdager dem i. Så det er rigtig fint at du lige skriver, da jeg ikke har opdaget denne. Den er skrevet på min liste og vil blive rettet med nye billeder så snart jeg har tid. Tak også rigtig god dag til dig. 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Gitte igen

   Tusinde tusinde tak for dit KÆMPE arbejde ❤❤❤

   Jeg ved ikke hvad du gjorde, men det hjalp i hvert tilfælde og det var virkeligt dejligt ❤

   Og bare det, at du tager dig tiden til at tage billeder, som man kan forstå i stedet for nogle højt trævlede billeder eller forklaringer, som man ikke fatter en hulende bjælde af…… Det bliver der VIRKELIGT sat pris på og jeg syntes at det er prisværdigt at du tager dig tiden til at gøre det ❤❤❤

   Tusinde tusinde tak fordi du er dig ❤❤❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Gitte. Jamen det er da den dejligste kommentar at få, så det siger jeg dig godt nok rigtig mange tak for 😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Det er sørme da mig som takker ❤❤❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   😁👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Gitte.
   Så er der kommet nye billeder på dette indlæg. Håber du kan bruge det 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussie

  Billederne er vist væk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tove kallesøe

  Jeg er SÅ glad for at læse herinde , alletiders gode råd man kan bruge til noget. Mange tak for at jeg må være med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   Hej Tove. Tusind tak for din søde kommentar. Dejligt at høre ??

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yvonne kristiansen

  Mange tak for alle de gode råd og syvejledninger på din side ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   Hej Yvonne. Selv tak. Dejligt at høre, at du kan bruge det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten Berg

  Hej igen Gitte.
  Jeg har fundet ud af det. Det må være på armastore.eu ……

  Er der ellers andet du kan anbefale at købe der ??
  Hilsen Kirsten

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   Hej Kirsten. Tak for din søde kommentar. Jeg køber nåle og andet grej ved armastore. Der skulle gerne være et link i indlæg under sytilbehør ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   hej igen. jeg nåede at sende mit svar før jeg opdagede at der var en mere fra dig 🙂
   Sakse, skrædderlineal og kridt er også meget billigt hos dem. Målebånd har jeg også købt ved dem.
   tja… det er vist det tror jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten Berg

  Hej Gitte.
  Tak for nogle fantastiske råd og vejledninger her på Sygal.
  Hvor køber du tvillingenålene ORGAN ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingelise

  Hej Gitte. Køber du ikke stretchstof tvillingenåle, når det er til jersey, eller kan man bruge en universalnål til både jersey og fast stof?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   hej Ingelise. Jeg bruger som regel en tvillingenål der er beregnet til stretch stoffer. Men må ærligt indrømme
   at jeg ofte bruger det i flæng, og ikke går så højt op i om hvad nål jeg bruger. Den der ligger først for.
   Har endnu ikke oplevet at det gav huller. Men har oplevet det på købt tøj, hvor jeg tænkte at det måtte være
   fordi det var en forkert nål der var blevet brugt. Det vigtigste er at nålens spids er helt intakt og
   fin. Er du i tvivl kan du stikke den i en tynd nylonstrømpe. Kan du let trække den ud igen, fungerer nålen
   perfekt, ellers skal du kassere den. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem halskant i jersey. Type A.