Kjole, stof og mønster fra Stof og Stil

Varmepude af gamle skjorter og kirsebærsten.

Som nogle måske tidligere har læst, har jeg et projekt kørende, med skjorter fra genbrugen. Jeg prøver at se hvor meget man kan få ud af 7 skjorter fra den lokale genbrug. Dette er projekt nr 5.

Det er blevet til mønstervægte, pyntegris, hjerter og stjerner til juletræet. Lægger lige link ind hvis i ikke har set dem.

http://sygal.dk/2017/11/moenstervaegte-af-brugte-skjorter/

http://sygal.dk/2017/11/julegris-lavet-af-gamle-skjorter-moenster-fra-stof-og-stil/

http://sygal.dk/2017/11/julehjerter-af-gamle-skjorter-moenster-fra-stof-og-stil/

http://sygal.dk/2017/11/julestjerne-af-gamle-skjorter/

For lang tid siden lavede jeg en varmepude med hele hvedekerner. Man opvarmer den i mikro ovnen. Den er super god til ømme og stive muskler og led. Den er også god mod menstruations smerter. Men den blev efterhånden grim og trængte til en udskiftning. Jeg så i en sy gruppe at der var en der havde bestilt kirsebærsten til varmepuder og tænkte at det måtte jeg da prøve. Jeg bestilte 10 kg ved firmaet her http://www.kirschkerne.biz/kirschkerne-p1h1s3-10-kg-Kirschkerne-1A.html

Jeg valgte at lave et betræk , så det er nemt at vaske den. Men det bedste er at indmaden også kan vaskes. Den får 3 minutter i mikro ovnen ved højeste varme, og holder fint på varmen i 10-15 minutter.

Varmepuden måler 15 x 53 cm. Perfekt størrelse til at have om f.eks nakken.

Klip i hvidt bomuldsstof en firkant ca 32 x 55 cm. Fold en på den lange led ret mod ret, og sy for enderne. Vend om til retsiden. Stryg den og fold de åbne kanter om til vrangen ca 1 cm og sæt nåle i kanten. Stryg det og del nu stykket ind i 4 lige store stykker på den lange led og del den i midten på det korte led. Tegn stregerne op med kridt eller en skræddertusch. Jeg har på mit billede lige lavet nogle streger så i kan se hvad jeg mener 😉

Sy de 3 korte streger med stikkesting og fyld 1 dl kirsebærsten i hver af de 4 rum. Sæt nåle i langs den streg der er på den lange led, så kirsebærstenene bliver i lommen , og sy nu langs den lange streg med en stikning. Pas på du ikke kommer til at sy ned i en sten.

 

(Der syes ned i midten og stenene ligger i venstre side.)

Fyld nu 1 dl i hver af de sidste 4 rum og sæt igen godt med nåle i, så stenene ikke smutter ud.

(Klar til at få syet den sidste stikning)

Sy en stikning helt ude ved kanten , hele kanten ned. Så er indmaden færdig til varmepuden.

(Indmaden er færdig)

Klip nu 4 stykker stof i målet 15 x 32 cm , og klip forkanterne på den ene skjorte af  med knaphuller og knapper . Sy de 4 stykker stof sammen til et langt stykke .

Sy derefter et stykke med knapper og et stykke med knaphuller sammen, til en lang strimmel. Sy sådan en strimmel fast i hver ende af det store stykke. Sørg for at vende knapper og huller ligsom på billedet, ellers kan du ikke knappe dem.

Når det er syet fast og siksakket, kan du folde hele det store stykke sammen ret mod ret og sy det til et langt rør. Siksak kanten og vend røret om til retsiden.

Stryg det godt. Knap knapperne i den ene ende og put indmaden indeni.

Knapperne kunne i mit tilfælde ikke sidde helt ens placeret, til gengæld så er det ens i begge ender 🙂 Den første jeg lavede, blev kun med knapper i den ene ende. Men syntes faktisk det er rigtig fint at det er i begge ender, så derfor blev nr 2 ændret til det. Jeg testede knapperne i mikro ovnen, da jeg var i tvivl hvad de sagde til det. De bliver slet ikke varme og kan sagtens tåle det. Faconene passer helt perfekt til at lægge om en øm skulder eller nakke. Den kunne selvfølgelig også syes i et stykke stof, men der er nu noget hyggeligt ved at vide det er skjorter og stofferne passe så godt sammen.

 

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kjole, stof og mønster fra Stof og Stil