Nyt grej til sy rummet.

Trænings bluse syet i mønster fra Onion nr 5003

Jeg har været lidt på udkik efter et mønster som kunne være et godt basis mønster for t-shirts. Det tror jeg , at jeg har fundet i Onion 5003. Et mønster hvor man både får til en t-shirt med raglan ærme og almindelig tilsat ærme.  http://www.onion.dk/5003-snitmoenster-t-shirt-med-paasat-og-raglanaerme/

Jeg ville starte med at sy en bluse som skulle bruges til motion. Når man går i hallen et par gange i ugen, er det rart at have flere bluser og vælge imellem. Jeg har for lang tid siden købt noget sort stribet mikrofiber lignende jersey stof. Det virker utrolig blødt og minder rigtig meget om det stof som nogle af mine købte sportsbluser er lavet i.

For at den ikke skal blive for kedelig, besluttede jeg mig for at ofre en gammel sports top i grøn og sætte ind som lidt effekt. Jeg valgte at sy den i raglan modellen og forlænge ærmet til et langt ærme. Det tilsatte ærme blev bare lagt ovenpå  raglan ærmet og så tegnet op efter det.

Ærmemønsteret blev derefter klippet over ca 12 nede fra halskanten. Det øverste stykke blev så klippet ud af den gamle top og det nederste af ærmet blev klippet i sort.  På ryggen valgte jeg at dele bagstykket lige under ærmegabet, og derefter klippe det øverste rygstykke i grønt og det nederste i sort. På det nederste stykke klippede jeg også et aflangt hul, som skulle give lidt blikfang til ryggen.

Hullet blev kantet med en strimmel af det grønne stof. Alle sømmene er syet med den mest elastiske søm min symaskine kan sy.Det er på min maskine nr 8. Pyntesyningerne er er også meget elastiske og syet med nr 6.

Det blev rigtig fint med den sorte syning på det grønne stof. Faktisk er det første gang jeg bruger denne søm på min maskine.

Her kan du også se at stoffet er vævet med striber.

Jeg brugte en speciel nål til symaskinen, som er beregnet til microtextiler, og en dobbeltnål til strækstoffer.

Halskanten er bare en strimmel af det sorte stof. Syet på efter denne metode model a. http://sygal.dk/2017/04/2-nemme-hals-kanter-i-jersey/

Billederne er taget efter at blusen er blevet testet  til en times motion , så derfor bliver det uden mit hoved, da det både er rødt og svedigt  😉

Blusen fungerer rigtig godt til motion. Jeg kan bevæge mig uden at blusen kravler op. og den sidder til uden at sidde helt tæt. Det virker som om man sagtens kan komme af med sveden i den. alt i alt en rigtig god model. Det skal siges at jeg valgte at sy den i en str. Small. Netop fordi motionsbluser skal sidde lidt mere til end andre bluser. Jeg har også tegnet mønsteret op i str Medium, og den tænker jeg bliver syet op i almindelig jersey.

Ups.. man kan lige se min sports bh en lille smule i hullet 🙂

Det er et rigtig godt mønster som sidder så fint. Der er utrolig mange muligheder for at ændre på mønsteret ved at skære mønsteret op forskellige steder, ligesom jeg gjorde i dette tilfælde med skulder og bagstykket.  Jeg kan også forestille mig at man kunne lave forstykke i et slags stof og så ryggen i blonde.  Nu skal jeg så bare lige prøve også at sy t shirt  med tilsat ærme, for at se om det er ligeså godt 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt grej til sy rummet.