Ikke kategoriseret Tips

Hvor mange symaskiner har du brug for.

Jeg har flere gange oplevet at folk tror , at jeg har en maskinpark uden lige i mit sy rum. Det har jeg ikke.

Hvor mange sy maskiner har du egentlig brug for, for at kunne sy din families og dit tøj ? Tja… Svaret er faktisk ganske enkelt, EN.  Hvis du er tvivl, skulle du tage dig lidt tid og kigge rundt på min blog. Der er 105 indlæg, de fleste viser tøj som jeg har syet. Og jeg har faktisk kun en maskine. Det skal siges jeg har en gammel overlocker fra Bilka, men den bliver yderst sjældent brugt, da den ikke er særlig god, og jeg helst vil bruge min almindelige symaskine.

Er du i tvivl om hvilken symaskine du skal købe, som passer til dit behov, , vil jeg foreslå at du kontakter en symaskine butik og får hjælp. Det kan være en jungle uden lige, hvis du kigger symaskiner på nettet.

Min symaskine er den billigste Bernina du kan købe. Den er 9 år gammel og dengang gav jeg 5000 kr for den. Den er solid, kan det meste og der er sjældent problemer med den.

(Min symaskine)

(Min overlocker, der mest bare står..)

Så du behøver ikke invester i  dyre  symaskiner  for at komme igang. Når det så er sagt, vil jeg da ikke lægge skjul på at jeg bliver lidt misundelig når jeg ser de fine dyre maskiner, der ofte bliver vist frem i diverse sygrupper. Der er ingen tvivl om at de kan rigtig meget mere end min og gør syningen meget nemmere. Men jeg er slet ikke parat til at investere en mindre formue i maskiner, når jeg nu engang kun syer til privat forbrug. Måske en gang når man kommer til uventede penge skal de investeres i nye symaskiner, og så står der både overlocker, coverlocker og hvad de ellers hedder på ønskelisten… Men indtil videre klarer jeg mig med min simple Bernina. Dog kan jeg godt mærke at der bliver syet meget på den. Det er da muligt at den i 2018 skal skiftes ud med en nyere model, hvis den får flere nykker.

Når vi nu er igang, vil jeg også gerne vise jer min gine. Det var faktisk den, der var startskuddet til min blog. Jeg er rigtig glad for den. Den er lavet i gips omkring min krop, derefter blev den  fyldt med skum og beklædt med jersey. Der ligger en vejledning til fremgangsmåden her på bloggen.

(Min gine)

Måske vil du også gerne se mit stoflager. Jeg køber som regel uden at have planer om hvad jeg vil sy af det. Jeg er ret spontan hvad det angår. Det sker dog også ofte at jeg køber et specifikt stykke stof til et bestemt sy mønster. Jeg vil tro at jeg har lige meget af jersey og af faste stoffer. Ud over det du ser på billedet, har jeg et lille lager af meget små stykker stof og nogle uld stoffer.

Du kan næsten se ud af billedet, at jeg ikke gør vildt meget i farver. Det vil jeg ellers gerne, men det ender altid med at jeg falder tilbage til de neutrale farver, så som blå, brun, grøn, grå og sort. Jeg har heldigvis en kær veninde, som ofte skubber lidt til mit forbehold for farver, så det sker da oftere og oftere at jeg springer ud i farver.

Endelig syntes jeg også at du skal se det sidste jeg har anskaffet mig.. Nemlig 2 store lamper. De står på stativ og der kan sættes nogle hvide paraplyer på dem. Det giver et blødt lys, som minder meget om dagslys. Jeg tager ofte mine billeder om aftenen, da jeg i dagtimerne er på arbejde. Det ses på mine billeder som ofte bliver gule og med mange skygger på. Mine piger syntes jeg er ret tosset over at have anskaffet mig sådan nogle, men efter at have set hvor fine billeder der nu kan tages, griner de da knap så meget mere 😉 Og i julen kom de endda og spurgte om de måtte låne dem 🙂

Først skal i se et billede, taget uden lamperne.

(Uden lamperne. Billedet er gult og der er mange skygger på)

Derefter et billede hvor lamperne er i brug.

(Billede hvor lamperne er i brug. De er noget lysere og ikke så mange skygger)

Og sådan ser lamperne ud.

De er købt på nettet ved et hollandsk firma. De kostede knap 600 kr for begge to, og de er simpelthen så gode.

 

 

 

Relaterede indlæg

6 Kommentarer

 • Svar
  Ingelise
  2. januar 2018 den 19:39

  Jeg må sige at jeg er meget imponeret over alt det du får syet, med bare en almindelig symaskine. Jeg ville slet ikke kunne undvære min overlocker. Hvad gør du med sømrummene så, når du ikke bruger overlock, og hvilken søm bruger du til at sy strækstof sammen med?

  • sygal
   Svar
   sygal
   2. januar 2018 den 21:32

   hej Ingelise. Mange tak 🙂 Jeg siksakker sømrummet. Jeg bruger en stræksøm til at sy sammen med i elastiske stoffer. Som regel sting nr 4 på min maskine. Det har jeg lært på sykursus ved Doris Vestergaard.I øjeblikket er jeg ved at sy en motions bluse og den bliver syet med sting nr 8, da den skal være meget elastisk 🙂

 • Svar
  Inge Kepp
  14. januar 2018 den 22:48

  Jeg vil gerne følge din blog. Kan det gøres ved mail. Eller hvordan kommer det automatisk. Hilsen Inge Kepp

  • sygal
   Svar
   sygal
   14. januar 2018 den 22:56

   Hej Inge. Det lyder sørme godt 😊 jeg ved ikke helt hvordan man gør for at følge bloggen. Men jeg har en facebook side og hvis du trykker syntes godt om på den side får du automatisk besked når der er nyt på bloggen. Facebook siden hedder sygal. Gitte Lund. Du kan i øvrigt også bare anmode mig på min offentlige facebook side om at blive ven og så kan jeg invitere dig ind på sygal . Håber det giver mening 😉 ellers giv lige besked 😊

 • Svar
  Louise
  22. januar 2018 den 9:09

  Har du mon et link til hvor du har købt lamperne??

  • sygal
   Svar
   sygal
   22. januar 2018 den 20:04

   hej Louise. De er købt i Ikea. Link har jeg desværre ikke lige. Syntes dog ikke de giver så godt lys som jeg kunne tænke mig, så jeg overvejer nye.

  Skriv kommentar