Turen gik til London i 2018.

Kom i gang med Craftsy.com

Der findes et bjerg af gratis sy mønstre på nettet. Både nogle som er ret professionelle af udseende, andre som ser mere amatør-agtige ud. men derfor kan de stadig være gode. Mine egne mønstre som du finder her på bloggen er i hvert i fald meget amatør-agtige 😉  De fleste af de mønstre man finder på nettet skal downloades og derefter printes.

Den anden dag faldt jeg over en hjemmeside der hedder Craftsy.com . Den er på engelsk og utrolig spændende. Det er en side som er om bagning, syning, foto, quiltning, ja næsten alt der har med hobby at gøre. Man kan købe rigtig mange ting på denne side. I mit tilfælde er det så syning som er interessant. Både noget som kunne virke som inspiration, og selvfølgelig også mønstre. Dette indlæg handler om at finde de gratis mønstre der er på denne side.

Jeg vil med dette indlæg hjælpe jer i gang med at komme inde på hjemmesiden og vise jer hvordan i finder de gratis mønstre. Jeg har jo først lige selv fundet denne side, så der er masser af ting jeg endnu ikke har fundet ud af. Men jeg har dog fundet ud af hvordan du nemmest søger de gratis mønstre. Derefter er det op til dig at udforske siden, for der er helt sikkert rigtig mange ting og finesser at gøre brug af.

Jeg vælger at gøre det fra pc. Det ser sikkert lidt anderledes ud fra mobil. Så er du usikker, kunne det være en fordel at du gør det fra pc. Så skal det nemlig ligne de billeder jeg senere viser.

Tilsidst vil jeg også lige fortælle at der er en app til mobilen, som er ret spændende. Den har jeg først lig downloadet og er ikke kommet i gang med at bruge den. Den ser sådan ud. Se bort fra baggrunden, da det er noget af min baggrundsbillede på min mobil.

Men som sagt.. Tanken var at vise jer hvordan i lader jer registrere og kommer i gang , med f.eks de gratis mønstre. For nogle er det sikker `piece of cake`, andre kan måske få gavn af dette indlæg.. Nu går vi i gang..

Start med i google at skrive Crafts.com       så skulle skærmen gerne se sådan ud.

 

På billedet i øverste højre hjørne står der : sign in                   tryk på den og skærmen ser nu sådan ud.

 

Du skal nu trykke på det sted hvor der står  Create account, lige ved siden af Sign in .  Så kommer skærmen til at se sådan ud.

Nu kan du oprette dig som bruger, ved at skrive din email adresse på den linje hvor der står: enter your email. Derefter skriver du et kodeord i det felt  der står :create password. Sørg for at bruge en kode som du kan huske eller en kode som du bruger til andre ting, så den er nem at huske..tryk tilsidst på det røde felt hvor der står :create account. så er du faktisk registreret og kan komme i gang med at udforske siden. Det er ganske harmløst og koster ingenting. Først når du bruger dit dankort har du købt noget..så sus bare rundt og se hvad der er på hjemmesiden. 

Du kan nu se i den sorte cirkel , som jeg har tegnet at du er locket ind på siden. Læg også mærke til hjertet og indkøbsvognen, da vi senere skal bruge dem. På den øverste linje står der efter Craftsy, quilt, sew, knit etc….. Tryk på orden sew og skærmbilledet ser nu sådan ud.

På den orange linje kan du se der står Patterns. Tryk på den og alle mønstrene kommer frem. Nu skal vi så bare lige finde dem som er gratis… Det gør du ved at trykke på det sted hvor der står `Sort by`, lidt ned til højre på siden. Når du trykker der kommer dette skærmbillede frem

tryk på der hvor der står `Price: Low to High. Nu starte alle mønstrene med den billigste pris først, og det er jo de gratis… jeg tror der er omkring 50 sider. Når du finder noget du kunne tænke dig at gemme, trykker du på det lille hjerte der er står på billedet . Du kan gemme lige så mange ting du vil.  Når du vil se hvad du har gemt, går du op til det hjerte der var ved siden af indkøbsvognen og trykker der. Så ser det f.eks sådan ud ved mig 

Når du vil downloade et af dine gemte ting, trykker du bare på billedet og der fremkommer et billede lignende dette…det er en nederdel i dette tilfælde.

Tryk på download og du er ved at være der. Nu skal du bar lige downloade den og så skal den printes.Når du printer mønsteret, skal du først printe den side som har en firkant og tjekke målet på den. Det er som regel i Inch, så det skal du lige regne om til cm. Du kan på google søge på inch to centimeter, så kommer der flere forslag frem til at regne det ud. men jeg kan fortælle dig at 1 inch er det samme som 2,54 centimeter. Så må du selv lige gange ud med hvor mange inch firkanten viser. Passer firkanten ikke skal du have indstillet din printer til faktisk størrelse.  I princippet kan du ikke gøre noget forkert på denne side… Jo det kan du, men det koster dig ingenting… Så går det galt starter du bare forfra.. Det er helt harmløst. Bare forsøg dig frem.

Jeg kunne blive ved med at vise dig billeder og muligheder. Men det vil jeg ikke, da du sikkert hurtigt finder din egen måde at bruge siden på. Der er flere søgemuligheder så du ikke ser alt det som ikke har interesse for dig. Men det vil jeg slet ikke gå i detaljer med. Prøv dig frem. Som jeg ser det har du ikke noget at tabe ved det, så længe du ikke har dankortet fremme 😉 Kun din tid, for denne side sluger din tid meget nemt…

Rigtig god fornøjelse. Håber du har fået mod på at prøve hjemmesiden, da den er rigtig spændende..

2 kommentarer

 • Gerly Andersen
  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   Velbekomme. Den er lidt af en tid-sluger, da man kan blive ved med at finde nye ting. Men så længe det er gratis, kan det da ikke gå så galt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Turen gik til London i 2018.