Så skete det som ikke burde kunne ske for mig

Nyt mønster. Tai-trusse

Yngstedatter har været ved mig om jeg ikke kunne sy nogle trusser med høj benskæring. Det ville jeg da gerne prøve, om jeg kunne lave et mønster på.

Jeg mener sådan en trusse kunne hedde en tai-trusse.Jeg prøvede at google ordet, og fandt  følgende sætninger. Tai trusser har høje benskæring, og dækker for og bag, og efterlader derfor ingen linjer på bagen. Taljehøjden kan være forskellig , nogle sidder på hoften, andre når op over maven og holder den på plads.

Så det har jeg valgt at kalde den. Tror også man kunne kalde den en tanga-trusse, men så skulle den nok være mindre både foran og bagpå, men stadig have høj benskæring.

Der blev lavet forskellige prøver, men hver gang jeg prøvede dem viste de sig ikke at være høje nok. Trussens højde og højden på benskæring blev ændret flere gange undervejs, men nu er jeg nået frem til en model som er god. Selv jeg, som er en moden kvinde, kan bruge denne trusse. Den sidder faktisk overraskende godt. Den går ikke op i bagdelen , hvilket jeg troede den gjorde 🙂

Jeg syede den op i forskellige materialer for at se hvordan det fungerede, da mønsteret var på plads.

Her syet op i en jersey med lycra. En rest fra Videbæk. Temmelig fast, men meget elastisk kvalitet. Den giver lidt hold til maven..

Så prøvede jeg også at sy den op i ren blonde foran og en tynd lækker lycra som bagstykke. Den er mønstret i lidt mørkere farver og jeg fik sørme placeret brunt mønster foran…Så det er altså stoffets farver man kan se foran i skridtet 😉 Heldigt det blot er en prøve 🙂 En meget feminin version.

Og til sidst syede jeg den i noget mega blødt og tyndt lycra stof, som jeg ikke kan huske hvor er fra. Men kig ind på Det lille stofhus, som har rigtig mange lækre stoffer til undertøj og alt andet du har brug for til syning af lingeri. Link til siden ligger her https://detlillestofhus.dk/

Du kan skære mønsteret på flere måder, og derved opnå forskellige udtryk på trussen. Du kan på den måde få brugt dine rester i stof og blonder.

 

Mønsteret til Tai-trussen kan du downloade her og den kan sagtens passe fra str 38-42, helt afhængig af det materiale du syer den i.

Beklager min tegning som virkelig er amatør. Jeg har ikke noget fint tegneudstyr, men mønsteret er jo lige godt for det 😉 Du skal først trykke og printe scan 1, derefter nr 2 og til sidst nr 3.

Bemærk: mønsteret er uden sømrum

scanx1 scanx2 scanx3

Sørg for at tjekke firkant først. Den skal måle 5 x 5 cm, ellers passer mønsteret ikke.

Jeg har tidligere lagt et mønster ind på mormor-trusser og derfor lægger jeg ikke sy vejledning ind, da den ligger i dette indlæg http://sygal.dk/2018/02/28/moenster-paa-mormortrusser/

Da jeg var færdig med mønsteret, fandt jeg så ud af , at det slet ikke er sådan en trusse datteren vil have 😆 Hun vil have den til at være en g-streng bagpå.. men stadig høj foran. Så jeg kan bruge forstykket, men nu skal jeg lige i tænkeboks igen med bagstykket.

Derfor syntes jeg nu alligevel i skulle have mønsteret, da jeg selv syntes det er rigtig godt. Måske er der nogle der kan bruge mønsteret, eller blot bruge det som inspiration.

Der er ret stor forskel fra mormor-trussen til denne trusse. Jeg prøvede at lægge de 2 mønstres bagstykker ved siden af hinanden. Øverst mormor-trussen og nederst Tai-trussen.

Og så kommer vi jo ikke uden om at der også er nødt til at være et par billeder hvor jeg har trussen på… Det er godt nok ikke noget jeg syntes er sjovt, men et nødvendigt onde, for jeg ville ikke selv kunne danne mig et indtryk af trussen, hvis ikke jeg så den på..

Håber ikke i lader jer skræmme af billederne, men giver mønsteret en chance 😉

Rigtig god fornøjelse, og hører meget gerne en tilbagemelding om mønsteret.

 

 

 

 

 

 

16 kommentarer

 • Pia

  Tak for dine gode mønstre og din super blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Pia. Og jeg siger tak fordi du følger med 👍😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne R

  Hej Gitte. Først tak for alle dine gode mønstere og tips. Lige et spørgsmål til tai-trussen. Skal skridtstykket også klippes i yderstoffet? synes nemlig at bagbuksen er meget bredere end forbuksen der hvor de skal syes sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Marianne. Mange tak skal du have for din kommentar 😊 ja skridtstykket skal også klippes i yderstoffet. Men hvis du har nok stof, virker det super godt at klippe det ud i et med både bagstykke og forstykke, så du faktisk kun får en søm i hver side af trussen. Det skulle gerne stå i det indlæg som der henvises til i indlægget om tai-trussen. Men hvis du bruger rester, kan du bare lave skridtstykket som et særskilt del og sy den sammen med forstykke og bagstykke. Håber det giver mening, ellers skriv lige igen til mig. Rigtig god fornøjelse 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin Lund

  Hej Gitte. super fint mønster. har lige lavet 5 par mormortrusser – virkelig god vejledning, så disse skulleogså prøves. sidder egentlig godt, men føles lidt store nederst på ballen – kan det skyldes jeg ikke strammed elastikken nok, eller skal jeg have mere stof derom, det er ikkemeget men som om den kryber op ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Karin. Mange tak 😊 åh, det kan godt skyldes at elastikken ikke er strammet nok. Men det kan også være fordi du har mindre baller end jeg 😁 Jeg tror bestemt ikke du skal have mere stof derom, tværtimod skal du nok tage lidt af. Men prøv først at stramme elastikken en anelse mere. Det er lidt en balance netop ved tai, da de er så høje, at de kan glide lidt op.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hvor er de fine! men som datteren, håber jeg på et mønster med g-streng ☺️ For så må jeg også forsøge mig med at sy mit første par trusser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Katrine. Tak. Jeg må lige eksperimentere lidt med et mønster og have datteren til at godkende dem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randy Johansen

  De er så flotte Gitte👏🏻Dem skal jeg også prøve at sy. Mormortrussen passer mig også rigtig godt. Og en nem og fin vejledning du har lavet👍😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Randy. Mange tak skal du have. Dejligt at høre at de passer dig godt. Så er jeg overbevist om at det vil tai-trussen også gøre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smuk…
  Får mod på at sy lingeri….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Jette. Tak. Det er slet ikke så svært, især ikke når vi taler om trusser, så det er et rigtig godt sted at starte 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  De er da mega flotte, og du kan sagtens vise din krop frem. Har syet flere par mormor trusser efter dit mønster, så dette her skal da også prøves. Du er altid til stor inspiration.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Linda. Tusind tak for din søde kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Super flotte, dem er jeg vist nødt til at prøve til mine døtre 😊. Jeg har fået syet dine mormortrusser til mig selv og de sidder bare godt 👍 Du er virkelig dygtig, jeg bruger dine anvisninger rigtig meget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Susanne. Mange tak for din kommentar, dejligt at høre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så skete det som ikke burde kunne ske for mig