Ny buksedragt

Sådan reparerer du huller i jeans

Slidte jeans med huller er topmoderne, og man kan endda selv lave de fedeste huller i jeans med sandpapir eller et stykke værktøj, der hedder en dremel.

Men en gang imellem får bukserne også et hul hvor de måske ikke skulle have et hul 😂 Det kan skyldes slid eller blot at de sidder meget stramme. Men uanset hvad grunden er , er det ikke sjovt at få et hul i sine ynglings jeans.

Jeg har lappet en del jeans i løbet af årene og den  måde jeg vil vise jer , syntes jeg er den bedste måde. Den bedste måde i forhold til at det stadig passer i stilen til bukserne, og at det bliver ret stærkt. Det er sjældent der kommer et hul igen på det lappede område.

Du skal bruge en symaskine og en rest cowboystof . Meget gerne fra nogle jeans der har lidt den samme farve. Af samme grund skal du sørge for at gemme kasserede jeans, ellers gå i genbrugen hvor du ofte kan købe jeans for næsten ingen penge. Dernæst skal du bruge en tråd som er samme farve som de jeans du skal lappe. Jeg kunne nok have valgt en farve som var tættere på. men det foregik en aften og det var de blå farver jeg havde. Til gengæld bliver det så lidt nemmere for jer at se hvad jeg laver..😉

Klip lappen så den er væsentlig større end det område du skal reparere. Sæt lappen på vrangsiden af bukserne og sæt den fast med nåle. Sy nu med ret små almindelige stikkesting på din symaskine frem og tilbage hen over hullet og området lige rundt omkring hullet. Først lodret og derefter vandret. Det skal bare gøres ret tilfældigt. Sørg for at komme et stykke ud over hullet, så området omkring også bliver forstærket.

Når du har lappet hullet, vender du buksen om på vrangen og klipper det overskyende stof af. Du behøver ikke siksakke lappen. De mange syninger gør at lappen ikke kan trævle. Klip så tæt ind til syningerne som du kan, så generer de nemlig ikke huden.

I brug ses lapningen faktisk ikke, og slet ikke hvis du har brugt en matchende farve sytråd. Næste gang disse bukser går i stykker, vil det være et helt andet sted end i det lappede område. Men så må vi på den igen 😁

Lyset snyder lidt på billedet, for det lappede område er mindre at se i virkeligheden.

Dette er sikkert bare en måde ud af mange muligheder for at lappe jeans. Men denne her er enkel og effektiv. Måske kan du bruge ideen til næste lappe-løsning 😊

God fornøjelse 😉 og smid gerne en kommentar om det er brugbart 😊

 

10 kommentarer

 • Anna

  Nu har jeg ikke en symaskine og der er lige gået hul i mine ynglings jeans.. kan jeg gldt gøre det i hånden? Er ikke en ørn til at sy men har da lappet et par bukser før, bare ikke med denne metode? :).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Anna. Der må jeg faktisk melde pas. Jeg har aldrig lappet i hånden. Jeg ville forsøge at kigge på pinterest om der ligger nogle gode ideer 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ellen Cathrine

  Så lurt, der lærte jeg noe nytt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jytte

  Syer du i hãnden eller på maskinen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Jytte. Åh det fremgår måske ikke af indlægget ?. det skynder jeg mig at rette. Det er på symaskinen 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mariane

  Ja det er den helt rigtige måde efter min mening. 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Tak for den enkle forklaring. Så er en ret ny hjemmesyerske klar til reparation af ungernes bukser 😊👍
  Gælder det metode også for elastiske bukser? Pt har jeg sønnens sportsbukser liggende med lignende hul 🤔

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Trine. God fornøjelse. Du kan godt bruge teknikken til nogle elastiske bukser, dog skal du være opmærksom på at det lappede område ikke giver sig på samme måde som resten af buksen. Det kan også være en god ide at lappen så også er i et elastisk materiale. Men resultatet er meget afhængig af hvor hullet er på buksen 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny buksedragt