Kjole, syet efter mønster fra Alt om Håndarbejde.

Kimono kjole syet ud af en dug

I genbrugen fandt jeg for noget tid siden en skøn dug. Den havde en bort rundt i hele kanten, og den målte 150 x 250 cm. Jeg tænkte man kunne udnytte borten til en sød kjole. En japansk inspireret kimonokjole. Den passer til en  str 38-42.

Stoffet er 100 % bomuld og der sad et mærke på den hvor der stod Bahne, så jeg tror faktisk ikke den er så gammel endda.

Jeg faldt for de flotte farver og borten.

Jeg har tidligere lavet en kjole efter dette enkle mønster. Den kan passe str 38-42. Du kan læse mere om den første kjole, og finde DIY i dette link 

Kjolen består af firkanter, så det var forholdsvis nemt at klippe så borten blev udnyttet. Man kan i grunden klippe mønsteret op lige så mange steder man ønsker det, og derved lave sin helt egen udgave. Jeg klippede op i overdelen så der kunne sættes et stykke ind med bort.

Først da alt var klippet, fandt jeg ud af at der var retning på mønsteret. Mønsteret er en buket blomster og de vender kun i en retning. Jeg måtte derfor klippe borten af flere steder, dreje stoffet og sætte borten på igen. Det kan man heldigvis slet ikke se på det færdige resultat. Tja, så kan man lære at være  for ivrig og gå i gang uden at have nærstudere stoffet..

Halsudskæringen er kantet med en strimmel stof, klippet på skrå, strøget ned til det halve og derefter syet på fra retsiden. Til sidst bukkes kanten om til vrangen og stikkes fast. Mere udførlig vejledning ligger i dette link

En meget nem og fin måde at lave halskant på

Man kan sagtens lave underdelen lidt smallere, hvis man ikke vil have helt så meget vidde i den. I overgangen fra overdel til underdel har jeg siksakket hen over en smal rund elastik, hvilket gør den får en lille smule facon. Den kommer derved til at sætte sig en anelse mere ind mod kroppen og gør at den bliver knap så kasse-agtig.

Yngste datteren og kæresten har lige været hjemme på besøg, og hun hoppede straks i kjolen da hun så den. Den ville hun godt nok gerne have. Men jeg har ikke selv fået den brugt endnu, så det er for tidligt at hun stikker af med den. Men jeg må da godt nok sige den klæder hende utrolig flot, så jeg var tæt på at give efter.

Så nu ved jeg da at kjolen kan passe både en str 38 og en str 42.

Faktisk har jeg også tegnet en skitse til mønsteret i brystmål 126 cm. Jeg aner ikke hvad det svarer til i størrelse. Du får bare lige min rå tegning. Måske kan nogen bruge det.

Men jeg havde henvendelse fra en kvinde, der gerne ville sy den i større mål, og så sendte jeg skitsen til hende. Hun meldte senere tilbage at det passede meget fint. Desværre fik jeg ingen billeder at se, så det må stå i det uvisse om det passer. Jeg vil derfor blive super glad hvis nogen får syet kjolen, og ville sende mig billede så jeg kan se resultatet.

Jeg nænnede næsten ikke at sige nej til datteren. Så nu går jagten ind på en dug der minder om denne, så jeg kan sy en til datteren.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar

8 kommentarer

 • Anni

  WOW. Den kjole er skøn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Anni. Tusind tak, det er jeg glad for du synes

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tonje

  Veldig flott kjole som gir inspirasjon. Jeg har en gammel duk som jeg tror jeg skal sy om, i den større størrelsen (44-46). Skal sende bilde om jeg får det til 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Tonje. Mange tak. Rigtig god fornøjelse og jeg håber du bliver glad for resultatet. Ih jeg ville blive glad for billede😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja Ruusunen

  Hvor er det inspirerende, og så fine I er. Tak for mønster og vejledning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingelise

  Hvor er den fin, til jer begge.😊 Du skriver at stoffet var 150x 1250cm, så der må da være rigeligt til 2 kjoler 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Ingelise. Mange tak 😊 jamen for filan da.. der havde lige sneget sig et tal for meget ind 🤣

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kjole, syet efter mønster fra Alt om Håndarbejde.