Oplægning af cowboy bukser

Sykursus. Hvorfor nu det !

Nej, jeg holder ikke sykursus. Men jeg elsker at tilbringe en weekend med andre sygale på et sykursus. Selvom jeg har syet i rigtig mange år, kan man altid lære noget nyt. Da jeg ikke er uddannet indenfor branchen, har jeg stadig meget at lære, især omkring tilpasning og model-udvikling. Tøjet sidder så meget pænere, hvis det er lavet præcist efter din krop. Der er ikke mange der bare kan hoppe i en model og så sidder den perfekt. Vi har alle vores problemzoner. Ofte ved vi ikke selv hvordan vi skal ændre, så det vi gerne vil have skjult, bliver skjult, og det vi gerne vil fremhæve, bliver fremhævet.

I flere år talte jeg om at tage på sy kursus, men det blev kun til snakken. Min søde veninde sagde flere gange, jamen Gitte, hvorfor vil du det? du kan da sy alt. Hvad kan du lære på et sykursus ? Jeg mente nu nok der var et og andet jeg kunne lære. Så da jeg fyldte 50, gav min veninde mig et gavekort på en weekend til et  sy kursus, hvor hun også selv ville deltage. Jubi.. Det blev et kursus i Herning ved Doris  Vestergaard gennem AOF. Vi pakkede sygrej, soveposer og grill og tog så på kursus. Jeg har ikke så mange billeder fra det kursus, men efter en skøn sylørdag fik vi startet grillen op og en flaske rødvin blev åbnet.

Vi var de eneste der havde valgt at sove på skolen. Da vi havde spist, fortsatte vi med at sy til kl. 01.30 . Lyset var ikke for godt, men det var der råd for. Jeg er vant til at campere med telt, så jeg havde garderet mig med pandelygter 🙂

(Min søde veninde)

Efter nogle timers søvn forsatte vi med at sy hele søndagen sammen med de andre kursister.

Siden er det blevet til 3 kurser mere og jeg står på venteliste til den næste. De første 2 kurser var kjoler i jersey. Den næste i bukser og den sidste i kjoler i fast stof.

Billeder fra kursus i fast stof, hvor man starter med at lave det vi kalder en skod kjole. Man ser da yndig ud. Men kjolen skal altså aldrig bruges, den er blot en prøvemodel.

og lige så yndig bagfra…

På disse kurser får du syet en prøve model. Den bliver så efterfølgende rettet til og du ender så ud med et mønster som er lavet præcis til dig.

Hvis vejret tillader det, har jeg grill med og der hygges med aftensmaden, før vi igen syer hele aftenen.  Man får virkelig fuld udnyttelse af sådan en weekend , når man kan sove på skolen.

Jeg vil varmt anbefale dig at tage på et sy kursus. Du får lavet et grundmønster, der passer dig. Du kan derefter nemmere tilrette et andet mønster ved at sammenligne med dit grundmønster. Samtidigt får du en weekend hvor du hygger dig med andre sygale. Hvis dit helbred ellers tillader det, skulle du overveje at sove på skolen. (Det er på gulvet på en luftmadras)..Så får du virkelig fuld udnyttelse af sådan en weekend.

Jeg har som sagt kun været på 4 kurser. Alle igennem AOF og med Doris Vestergaard. Så jeg har ikke rigtig noget at sammenligne med , omkring andre kurser eller undervisere. Men kan slet ikke forestille mig der kunne være en bedre end Doris. Hun er et livstykke uden lige. Hendes energi og skønne humør smitter til hele gruppen. Samtidigt er hun hamrende dygtig. Jeg kan kun varmt anbefale hende. Det er svært at komme på hendes hold, men skriv dig op på venteliste, og spring så til, hvis muligheden byder sig.

Overvej meget om ikke du skulle investere i et kursus til dig selv. Du får så meget med dig hjem. Så er det i princippet næsten lige meget hvem du går ved, bare du kommer afsted. Måske bliver du lige så bidt af det som mig 🙂

Til sidst skal du lige se den kjole som jeg fik lavet på sidste kursus. Den er faktisk også en prøvemodel, men dog så god at den kommer i brug. Syntes faktisk ikke at man kan se at jeg er en str 40 omkring hofter, 42 omkring bryst og tja… str 46 omkring overarm. .Derfor går jeg også på kursus 😉

4 kommentarer

 • Inge

  Efter at have læst din artikel er jeg meget tættere på at tage på kursus, end jeg nogensinde har været. Jeg vil så også sige, at så flot som din kjole er tilpasset dig, overbeviser mig lige det sidste.
  Tror du man kan bruge et tilpasset mønster i faststof til en kjole i jersey? JEg er godt klar over, at det slet ikke går den anden vej? Jeg spørger for at finde ud af om jeg skal satse på den ene eller den anden type kursus.
  Til sidst: jeg synes at det næsten er ligegyldigt, hvad du ifører dig, så ser du bragende flot og slank ud??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   Mange tak Inge 🙂 det er dejligt at høre, at det måske giver dig lyst til at komme afsted.
   Nu ved jeg ikke hvor meget du syer. Men hvis du er nybegynder, vil jeg nu nok mene du skal starte med
   kjoler i strækstof. Det er nemlig nemmere at sy. Men hvis du er vant til at sy, syntes jeg bestemt du
   skal på kursus i fast stof. Jeg er lidt i tvivl om du bare kan overføre mønster fra fast stof til
   jersey. Umiddelbart mener jeg, at så skal der rettes lidt. Det forekommer mig, at jeg har hørt at så
   skal man en størrelse ned. Men det kan Doris Vestergaard nok bedre svare på. Det plejer at være sådan
   nogle søde mennesker, man møder på kurset. Og din sidste bemærkning gør mig da rigtig glad. Tusind tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super flot kjole. Ja jeg er også overbevist om at uanset hvor mange år man har syet, kan man altid få fif og trick på et kursus, tror de penge er givet godt ud i sidste ende.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oplægning af cowboy bukser