Trick til siksaksøm, når kanten vil bølge.

Cowboy kjole efter mønster fra pppp.dk

Jeg har brugt mønstre fra http://pppp.dk/  en del gange. Denne kjole har nr. 5947. Den skal laves i fast stof. Jeg valgte at sy den i cowboy stof uden stræk, en ret kraftig kvalitet. Den er figursyet, med 4 lommer, knapper ned foran og med 3/4 ærmer.

Til denne model brugte jeg 1,60 meter stof i 150 cm bredde. Desuden 10 knapper.

Jeg tænker den er middel svær, og vurderer at man skal have noget erfaring i at sy, før man begiver sig igang med den. Som sådan er den nem at sy. Men da den er figursyet, kan det ikke undgås at den kræver lidt tilretning og  tålmodighed. Jeg har valgt at pyntestikke med en anden farve og det kræver en del præcision at få alle stikninger til at blive lige.

Jeg syede med helt almindelig sytråd. Jeg har prøvet flere forskellige jeans tråde, men indtil videre er min maskine ikke vild med det. Jeg bruger også en helt almindelig nål, nr 80.

Jeg vil ikke som sådan give sy vejledning til den, da jeg tænker den ligner i store træk andre kjolers fremgangsmåde. Men jeg vil dog lige give et par fif til den.

De lyse kanter er faktisk bare noget andet cowboy stof jeg havde liggende. Det er meget elastisk og jeg brugte vrangsiden som retsiden. Det blev klippet som 6 cm smalle strimler og derefter lavet til skråbånd.

Lommerne har afrundede hjørner. Hvis du bare bukker kanten rundt vil det give rynker. Derfor syer jeg en syning et par millimeter fra kanten og derefter trækkes der i en tråd og man kan nu lave en pæn lomme.

Når lommen syes på , kunne man bruge dobbeltnål hvis man har mod på det. Men jeg har det nu bedst med at stikke af 2 omgange.  For at få hjørnet pænt ved nr 2 stikning tegner jeg buen op med kridt. Det kan nemlig være svært at se hvornår man skal dreje for at få den samme afstand hele tiden.

Beklager billedets kvalitet.

I lommens øverste hjørner syer jeg et kryds. Både for at forstærke, men nok mest for pyntens skyld.

I siderne , på skulderen og midt bag syer jeg en dobbeltstikning. De andre steder såsom indsnit og ved knaplisten syer jeg kun en enkelt stikning.

Hvis du føler det er svært at sy en lige stikning 3 cm inde på stoffet,  som ved knaplisten, kan du sætte et stykke kulørt tape på maskinen og sy efter den. Du kan også sætte en elastik omkring symaskinens arm. Jeg havde lige et stykke tape i nærheden og tegnede så en sort streg ovenpå den klare tape. syntes da det ser ret pænt lige ud 😉

Jeg rettede min kjole til et par gange undervejs. Bl.a fandt jeg ud af at jeg må være en lille smule duknakket… Den gabte nemlig en lille smule i midt bag sømmen. Det fik jeg rettet ved at tage lidt af midt øverst oppe. Jeg fandt også ud af , at jeg nok er en del svajrygget. Jeg syede den en del ind i taljen i midt bag sømmen. Samtidigt gjorde jeg indsnittene en lille smule større. Men nu sidder den så også pænt.

Knapperne foran blev sat med 7 centimeters mellemrum, og ikke 12 cm som mønsteret foreskrev. Jeger overbevist om at med 12 cm ville kjolen gabe en del imellem knapperne. Det virker rigtig fint med 7 cm.

Jeg er rigtig godt tilfreds med kjolen. Den sidder godt og jeg tænker den kan ganske let ændres så kjolen får et helt andet udtryk. Den skal helt sikkert syes igen. Jeg vil prøve at sy den i noget cowboy stof jeg har liggende som er med lidt stræk. Måske uden knapperne , men med en lynlås.

 

 

I grunden også ganske sød med et bælte, dog ville jeg så nok have valgt lige at lægge et par cm til kjolens længde så. Men til vinter bliver det med strømpebukser og støvler til, så det går nok.

 

 

4 kommentarer

 • Anne Lise Mortensen

  min STORE ros, det er virkelig et flot stykke arbejde du har præsteret, på en skala fra 1 – 10 får du bestemt 11 , jeg ved hvad jeg taler om med en mor der var en dygtig dameskrædder.
  Et lille tip hun gav mig, når du forstærker lommerne ved at sy kryds, så kan du også sætte et lille stykke stof på bagsiden (af kjolen) så forstærker du også selve kjolen.
  <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   Hej Anne Lise. Tusind tak for dine søde ord? De gør mig sørme godt nok glad ? Tipset med forstærkning bagpå kendte jeg ikke, men det er da et super godt trick, tak for det ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super smart kjole du har syet. Tak for tips. Det er længe siden jeg har syet pppp mønster, så måske jeg skulle prøve igen
  Fortsat god sylyst
  Hilsner fra AnjaAnemone

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   Mange tak ? De har så mange forskellige mønstre og mange man ikke lige ser andre steder ?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trick til siksaksøm, når kanten vil bølge.