Redesign. Skjorte til barn, syet af voksen skjorte.

Hvor mange symaskiner har du brug for.

Jeg har flere gange oplevet at folk tror , at jeg har en maskinpark uden lige i mit sy rum. Det har jeg ikke.

Hvor mange sy maskiner har du egentlig brug for, for at kunne sy din families og dit tøj ? Tja… Svaret er faktisk ganske enkelt, EN.  Hvis du er tvivl, skulle du tage dig lidt tid og kigge rundt på min blog. Der er 105 indlæg, de fleste viser tøj som jeg har syet. Og jeg har faktisk kun en maskine. Det skal siges jeg har en gammel overlocker fra Bilka, men den bliver yderst sjældent brugt, da den ikke er særlig god, og jeg helst vil bruge min almindelige symaskine.

Er du i tvivl om hvilken symaskine du skal købe, som passer til dit behov, , vil jeg foreslå at du kontakter en symaskine butik og får hjælp. Det kan være en jungle uden lige, hvis du kigger symaskiner på nettet.

Min symaskine er den billigste Bernina du kan købe. Den er 9 år gammel og dengang gav jeg 5000 kr for den. Den er solid, kan det meste og der er sjældent problemer med den.

(Min symaskine)

(Min overlocker, der mest bare står..)

Så du behøver ikke invester i  dyre  symaskiner  for at komme igang. Når det så er sagt, vil jeg da ikke lægge skjul på at jeg bliver lidt misundelig når jeg ser de fine dyre maskiner, der ofte bliver vist frem i diverse sygrupper. Der er ingen tvivl om at de kan rigtig meget mere end min og gør syningen meget nemmere. Men jeg er slet ikke parat til at investere en mindre formue i maskiner, når jeg nu engang kun syer til privat forbrug. Måske en gang når man kommer til uventede penge skal de investeres i nye symaskiner, og så står der både overlocker, coverlocker og hvad de ellers hedder på ønskelisten… Men indtil videre klarer jeg mig med min simple Bernina. Dog kan jeg godt mærke at der bliver syet meget på den. Det er da muligt at den i 2018 skal skiftes ud med en nyere model, hvis den får flere nykker.

Når vi nu er igang, vil jeg også gerne vise jer min gine. Det var faktisk den, der var startskuddet til min blog. Jeg er rigtig glad for den. Den er lavet i gips omkring min krop, derefter blev den  fyldt med skum og beklædt med jersey. Der ligger en vejledning til fremgangsmåden her på bloggen.

(Min gine)

Måske vil du også gerne se mit stoflager. Jeg køber som regel uden at have planer om hvad jeg vil sy af det. Jeg er ret spontan hvad det angår. Det sker dog også ofte at jeg køber et specifikt stykke stof til et bestemt sy mønster. Jeg vil tro at jeg har lige meget af jersey og af faste stoffer. Ud over det du ser på billedet, har jeg et lille lager af meget små stykker stof og nogle uld stoffer.

Du kan næsten se ud af billedet, at jeg ikke gør vildt meget i farver. Det vil jeg ellers gerne, men det ender altid med at jeg falder tilbage til de neutrale farver, så som blå, brun, grøn, grå og sort. Jeg har heldigvis en kær veninde, som ofte skubber lidt til mit forbehold for farver, så det sker da oftere og oftere at jeg springer ud i farver.

Endelig syntes jeg også at du skal se det sidste jeg har anskaffet mig.. Nemlig 2 store lamper. De står på stativ og der kan sættes nogle hvide paraplyer på dem. Det giver et blødt lys, som minder meget om dagslys. Jeg tager ofte mine billeder om aftenen, da jeg i dagtimerne er på arbejde. Det ses på mine billeder som ofte bliver gule og med mange skygger på. Mine piger syntes jeg er ret tosset over at have anskaffet mig sådan nogle, men efter at have set hvor fine billeder der nu kan tages, griner de da knap så meget mere 😉 Og i julen kom de endda og spurgte om de måtte låne dem 🙂

Først skal i se et billede, taget uden lamperne.

(Uden lamperne. Billedet er gult og der er mange skygger på)

Derefter et billede hvor lamperne er i brug.

(Billede hvor lamperne er i brug. De er noget lysere og ikke så mange skygger)

Og sådan ser lamperne ud.

De er købt på nettet ved et hollandsk firma. De kostede knap 600 kr for begge to, og de er simpelthen så gode.

 

 

 

14 kommentarer

 • Gitte

  Hej
  Har en ældre Bernina Activa 125 – men Har problemer med undertråd der laver lukker og tvillinge strechnål, der ikke laver zig-zag på vrangen.
  Har skilt ad, børstet, olieret og trådet om og om igen – pløkkerne kommer når jeg har syet 10-20cm. Nogle gode ideer? Bruger Amann polyestertråd 120 og nye nåle ….
  Tak på forhånd 😉
  G.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Gitte. Åh det kan jeg være meget i tvivl om. Men jeg tror det er nede i dit spolehus det er galt med. Prøv at tage din spole og spolehuset ud. Der sidder en lille skrue på spolehuset, der regulerer trådspændingen på din spole. Når spolen sidder i huset og du holder tråden i hånden, så det hænger frit og spolehuset hænger nedenunder, skal tråden ikke rulle ud af sig selv. Gør den det skal den lille skrue spændes lidt. Håber det kunne være det der er galt. Ellers tror jeg den skal en tur til symaskine-doktoren 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • R.Pape

  Har du navnet på det sted hvor du har købt disse lamper ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Eglin Jensen

  Thø hø, du skal ikke være ked af det – og men mand er bare glad – jo flere penge jeg bruger på MIN hobby – jo flere kan han bruge på sin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Eglin Jensen

  Hej Gitte. Jeg faldt lidt tilfældigt over din blog i dag, og du har allerede “kostet” mig flere hundrede kroner og en masse tid, for jeg var nødt til at besøge det firma i Estland med alle de billige sy-ting

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Har du mon et link til hvor du har købt lamperne??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   hej Louise. De er købt i Ikea. Link har jeg desværre ikke lige. Syntes dog ikke de giver så godt lys som jeg kunne tænke mig, så jeg overvejer nye.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inge Kepp

  Jeg vil gerne følge din blog. Kan det gøres ved mail. Eller hvordan kommer det automatisk. Hilsen Inge Kepp

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingelise

  Jeg må sige at jeg er meget imponeret over alt det du får syet, med bare en almindelig symaskine. Jeg ville slet ikke kunne undvære min overlocker. Hvad gør du med sømrummene så, når du ikke bruger overlock, og hvilken søm bruger du til at sy strækstof sammen med?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   hej Ingelise. Mange tak 🙂 Jeg siksakker sømrummet. Jeg bruger en stræksøm til at sy sammen med i elastiske stoffer. Som regel sting nr 4 på min maskine. Det har jeg lært på sykursus ved Doris Vestergaard.I øjeblikket er jeg ved at sy en motions bluse og den bliver syet med sting nr 8, da den skal være meget elastisk 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Redesign. Skjorte til barn, syet af voksen skjorte.