Blazer med hætte i kraftig jersey. Mønster fra pppp.dk

Jerseykjole med flæse. Mønster fra Stormdkdesign.

        Sponsoreret indlæg

Dette mønster og stof er fra https://stormdkdesign.com/

Stoffet er en lækker koksgrå meleret jersey, som består 94 % bomuld og 6 % elastan. Mønsteret er i børne størrelse fra 98 -170 cm. Vi prøvede at sammenligne min yngstedatters mål med mønsterets mål, og fandt ud af at hun uden problemer kunne passe en str. 170 cm. Ret morsomt at min datter på 21 år kan passe noget der må svare til 16 år 😉 Vi skulle bare forlænge kjolen med 3 cm. Mønsteret har rigtig mange muligheder, da der både er med til en anden flæse og til bluse.

Mønsteret kommer på mail, og så er det lige til at printe. Det kan printes i den størrelse man skal bruge. Det kaldes layer funktion. Det har jeg aldrig prøvet før, men der medfølger en rigtig god forklaring på hvordan man gør.

Jeg vil lige skrive min datters mål, så i evt kan sammenligne. Højde 172 cm. Brystmål 86 cm. Talje 68 cm. Hofte 98 cm.

For en god ordens skyld må jeg da hellere lige skrive at det er med datterens accept at dette indlæg bliver lavet 😉

Der medfølger også en sy vejledning på kjolen. Jeg må sige den er udførlig lavet. Kjolen er syet efter vejledningen, kun med enkelte tilføjelser, som i sidste ende, sagtens kan udelades. Jeg har iøvrigt syet kjolen på almindelig symaskine og ikke brugt overlocker. De fleste steder har jeg brugt en elastisk trestings stikkesting og derefter siksakket kanterne.

Der bliver skrevet at man kan bruge skulderbånd i skuldersømmen, og det bruger jeg altid. Især i sådan en kjole, er det en god ide. Den bliver nemlig en lille smule tungere på skulderen pga flæsen. Så for at holde faconen, er det en god ide med skulderbånd.

(Skulderbånd er en rigtig god ting at bruge)

Stoffet er dejlig nemt at sy i, og flaner slet ikke. Jeg tror det er pga elastanen. Når halsekanten er syet, vælger jeg at stikke med en dobbeltnål. Jeg stikker for at holde sømrummet på plads og samtidigt syntes jeg det giver en fin effekt.

(Halskanten stikkes, så den ene nål rammer på kjolen og den anden på halskanten)

Det kommer så til at se sådan ud.

Når du skal til flæsen, er der et rigtig godt tip beskrevet i vejledningen. Nemlig hvordan du markerer midtfor og midtbag på flæsen. Det gøres ved at sy en tværsyning i en afvigende farve med store sting. Normalt ville jeg nok bare sætte en nål i, og den ville også helt sikkert falde ud undervejs. Et rigtig godt lille trick.

(Når flæsen er syet på, bliver denne stikning pillet af igen)

Flæsen bliver syet sammen med en almindelig stikkesting og derefter klippet ned til et par millimeter.

(Det ser sådan ud)

Flæsen bliver syet på med rå kanter.Når flæsen skal på, gør jeg det af 2 gange. Vær lige opmærksom på at finde midterpunktet på skulderen som beskrevet i sy vejledningen der er med mønsteret…Jeg syntes den er lidt stor at håndtere, derfor bliver den rynket ind og sat på fra venstre skulderpunkt til højre skulderpunkt først. Altså f.eks er det kun på kjolens forstykke fra venstre skulderpunkt til højre skulderpunkt jeg sætter flæsen på. Derefter bliver den syet fast og så går jeg i gang med resten af flæsen fra højre skulderpunkt til venstre skulderpunkt på bagstykket. Jeg deler ligsom processen i 2.

 

(Det halve af kjolen har fået flæse syet på)

Jeg syer ned i midten af de 2 rynketråde.

(Det ser sådan ud)

Jeg fandt så ud at min syning på flæsen godt kunne virke lidt stram og ikke var så elastisk. Derfor syede jeg endnu en stikning oveni, med en elastisk søm.

(Nr 8 på min symaskine. Ligner en lille siksak. Den er meget elastisk)

Åh ja… der var i øvrigt også et par labels med stoffet til at sy ind i sidesømmen. De er rigtig fine. Jeg har ikke selv nogle labels, så jeg syntes faktisk det kunne være lidt sjovt om der kom en i.

(En lille smart detalje)

Og sådan kom den til at se ud på datteren.

Hun er rigtig glad for den. Den kan bruges til pænt som her, med pumps. Eller til daglig med et par sneakers.

Lige et billede bagfra.

Også rigtig sød med et smalt bælte.

Mønsteret er lige til at gå til. Samtidigt medfølger der en rigtig god vejledning. Det er et mønster som vil være  godt både til nybegyndere og øvede.

Rigtig god fornøjelse.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blazer med hætte i kraftig jersey. Mønster fra pppp.dk