2-delt sæt. Mønster fra pppp.dk og Minikrea.

Skinny jeans efter bukse- grundmønster.

tja.. sådan går det engang imellem når man syer… Man har en ide og et billede i hovedet, og ender så ud med noget helt andet. Dette startede med at skulle være en  cigaretbuks og endte ud med et par skinny jeans.

For lang tid siden, købte jeg et lækkert stykke stof i mørkeblå, med sort vævet mønster . Det ligner vel nærmest en form for slangeskinds mønster. Jeg tænker det er en form for polyester med rigtig meget stræk i. Tanken var at jeg ville sy et par bukser i et mønster fra Onion.

Men i sidste sekund, før saksen blev sat i stoffet, ombestemte jeg mig. Jeg var nemlig meget i tvivl om der simpelthen er for meget stræk i til den model. Måske skulle det næsten bare være et leggings mønster.. Det havde jeg så ikke. Så kom jeg til at tænke på , at på et kursus i bukser ved Doris Vestergaard, fik jeg da lavet et buksemønster til stramme jeans. Det skulle jeg da have gang i. I øvrigt kan jeg varmt anbefale sådan et kursus. Søg på AOF skive eller Herning, hvor disse kurser foregår.

Stoffet har ikke været dyrt, så lykkedes det ikke, så skidt med det. Prøver lige at sætte et nærbillede af stoffet ind, men i må bære over med kvaliteten af billedet. Det er virkelig umulig at tage billede af mørkeblåt/sort stof.

 

Jeg skal helt sikkert have syet et par bukser i mønsteret fra Onion på et lidt senere tidspunkt ,og jeg lover at  vælger noget stof som er lysere og dermed nemmere at tage billeder af 🙂

Håber det giver lidt et indtryk af stoffet. Bedst er det hvis du ser det fra pc.

Jeg må indrømme at disse bukser udfordrede mig lidt. Flere gange undervejs var de på vej en tur i skammekrogen. Men jeg plejer altså ikke at opgive, og det gjorde jeg heller ikke denne gang.

Stoffet er så elastisk at de nok blev syet ind ca 4 gange, nærmest overalt. Jeg vil sige der ikke er meget tilbage af det originale mønster. Flere steder, bl.a lommerne måtte jeg stryge en strimmel vliseline bag, før sømmen kunne syes. Alle sømmene havde nemlig tilbøjelighed til at strække sig lange og vulke.  Desværre kan jeg se, at der er lidt rester tilbage af kridt på billedet, hvilket giver indtryk af en nusset buks, det er de altså ikke. Desværre kan i heller ikke se syningerne der er på lommerne. Næste gang må jeg vælge noget tråd i en kontrastfarve. Lommerne er inspireret af et buksemønster fra Stof og stil, samt et par købe-bukser.

Iøvrigt prøvede jeg en teori af mht lommer… Jeg havde læst at hvis man havde en flad bagdel, kunne man med fordel sætte lommer på bagen, så den derved fik mere fylde… Hm.. jeg har så ikke så meget bagdel, så jeg tænkte,  den skulle da  have ekstra lommer ( skraldgriner), så den fik hele 4 lommer på bagdelen. Bedøm det selv.. Men jeg syntes altså bagdelen ser ret rund ud (fniser).

Alt i alt blev der brugt en del tid på disse bukser, da de måtte rettes til mange gange. men så syntes jeg faktisk også de blev rigtig gode. De sidder nærmest som en leggings, og er ligeså behagelige at have på. Nu er jeg bare spændt på om det er sådan noget stof som man får hurtigt knæ og hængerøv i, men umiddelbart virker det meget formfast.

 

8 kommentarer

 • Stella

  AD: Hvordan anbringe 4 bukselommer bagpå – åh jo nu ser jeg det, tror jeg: Du har en mindre lomme under en større, og den store er tillige delt i 2 dele (eller også er det en pyntestikning).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stella

  Hej Janni. Mange tak for din blog med mange fine illustrationer. Du skriver at du har hele 4 lommer på bagdelen (som ja ser fin rund ud 🙂 men hvordan i alverden har du fået 4 anbragt (man kan ikke se det på fotoet, fordi stoffet er så mørkt) ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Stella. Der er 2 stk på hver bagstykke. Først sætter jeg en lille på, som er firkantet, derefter sætter jeg en større på , som delvis overlapper den første. Denne lomme er lavet så den er skrå i øverste kant og delt vandret på midten. Hvis du prøver at zoome ind på billedet via mobil, kan man faktisk godt se det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni Jensen

  Woow de er flotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingrid Torp

  Hej Gitte.
  Jeg er vild med blusen du har på til skinne jeans. Vil du fortælle hvilket mønster ?
  Kh Ingrid

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   hej Ingrid. Ja det kan du tro jeg vil:-) det er et burda mønster fra blad nr 11 / 2015. Jeg tænker du kan låne den på biblioteket. Det er et rigtig godt mønster.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2-delt sæt. Mønster fra pppp.dk og Minikrea.