Mønster på mormortrusser.

En tur i genbrugen

Som i sikkert har fundet ud af elsker jeg en tur i den lokale genbrug. Endnu mere elsker jeg det når min yngstedatter tager med, da hun er lige så tosset med gamle ting og andet skrammel. Men i dag blev turen uden hende. Til gengæld vidste jeg præcis hvad jeg gik efter i dag.. ellers lader jeg mig som regel overraske.

Dagens udbytte.. en uldtrøje, 3 skjorter og en lille sød kop. Ialt til den nette sum af 120 kr.

Okay.. hvad skal der så ske med de ting. Nu skal de lige vaskes først, men så skal der syes nogle småting.

Af den lækre sweater i 100 % uld, skal der syes en hue til mig. Nu har jeg syet en del huer, og sjovt nok så har jeg stadig ingen selv…De forsvinder ligesom 😉 Selvfølgelig skal den have jersey indeni, ellers tror jeg det vil kradse. Er lidt i tvivl om jeg skal ændre på huemønsteret, bare for at prøve noget andet. Ellers vil det blive denne jeg bruger

https://sygal.dk/2018/02/moenster-til-hue-i-jersey/

Så har yngstedatter i går aftes opdaget at hun ikke har fået en varmepude 🙂 hm.. meget mærkeligt, da jeg har syet en del af dem og mente også bestemt at hun havde fået en. Men det er da en dejlig nem lille opgave. I stedet for at købe noget nyt stof, købte jeg en skjorte. Det bliver langt mere lækkert end noget stof man kan købe; og tanken at det så også er recycling tiltaler mig.

Denne her skal transformeres til varmepude. Eller rettere til 2-3 stykker når nu jeg er i gang, så har man altid en værtindegave liggende. Mønsteret jeg vil bruge  er denne.

Varmepude af gamle skjorter og kirsebærsten.

Og så et nyt projekt… de sidste 2 skjorter skal syes om til pølseposer… altså spegepølse og lignende 😉 Jeg har i flere år brugt stofposer til opbevaring af spegepølse, efter et råd fra en slagter. Nu trænger de til en udskiftning. Skjorterne er 100 % bomuld og hør, så det kan tåle høje temperaturer og en evt gang tørretumbling. Det lyder måske mærkeligt med stofposer til madvarer. Men lige netop til spegepølse er det super godt. Hvis du putter det i en plastpose, kommer pølsen til at svede, og bliver rigtig ulækker slimet og våd. Men putter du den i en stofpose, holder den sig frisk lige til sidste skive. Faktisk kan den nærmest ligge i flere måneder og bliver bare mere og mere intens i smagen. Den skrumper ind med tiden, men det forringer ikke holdbarheden eller smagen. Jeg skal nok lægge vejledning ind på bloggen når de bliver syet. Men lige nu er det de andre ting der prioriteres først.

Til sidst en lille sød kop , som skal bruges til nålekop. jeg er kommet til at smadre den jeg ellers brugte og har brug for en ny. Nålepude dur bare overhoved ikke til mig.. jeg har simpelthen ikke tid til at stikke alle de nåle tilbage i puden. De bliver bare smidt op i koppen. Koppen skal lige limes fast til underkoppen. Det er ret genialt, for så har man også et sted til at lægge synåle , sikkerhedsnål og symaskinenål som man måske undervejs har skiftet imellem. Samtidigt er koppen nem at tage  med ind i stuen når der skal lægges mønster på stof. I det heletaget står den jo rigtig godt, hvis man altså ikke lige giver den et ordenlig puf 😉

Tja.. det var nogle ganske fornuftige køb i dag, så må jeg tage revanche en anden dag med at købe skøre ting 😉

God sy lyst til jer alle.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mønster på mormortrusser.