Kjole i vævet stof efter mønster fra pppp.dk

De første dage med en ny symaskine.

Jeg har fået en ny symaskine.. juhu..

Jeg er ellers glad for min Bernina sy maskine, men jeg længe har haft et ønske om at købe en som kunne noget mere og måske også brodere. Det har jeg så fået nu. Den er købt hos Armastore. Du kan trykke på link og læse lidt mere om hvad den kan. https://armastore.eu/brother-m280d-sewing-and-embroidery-machine

Jeg købte den hos Armastore, da jeg har handlet hos dem flere gange, bl.a sakse, skrædderlinealer og meget andet grej, og jeg føler mig helt tryg ved at handle der. Man får altid en mail af dem om ordren er modtaget, afsendt og hvornår man kan forvente at få pakken. De sælger fortrinsvis sy maskiner til industrien. Det må betyde en vis kvalitet på symaskinerne. Så da jeg opdagede at de havde en Brother symaskine, der også kunne brodere begyndte jeg at undersøge mere om det. Jeg må ærlig indrømme at jeg aldrig har haft dyre maskiner, og derfor lå tanken at investere 10.000 kr eller mere mig helt fjernt. Det er så det man skal forvente hvis man vil have en maskine der også kan brodere. Eller måske købe brugt..

 

Jeg valgte derfor at købe denne hos Armastore, da den kan erhverves for knap det halve af hvad den koster i Danmark. Instruktions bogen kan printes fra nettet på dansk.

Nu har jeg så haft den i 4 dage og jeg er slet ikke begyndt at sy på den… Jo da.. en del timer med læsning og prøveklude.. Men der er endnu ikke kommet noget ud af den 🙂

Det er helt vildt hvad den kan. Den kan endda sy af sig selv uden fod pedal..

Praktisk skuffe med ekstra trykfødder etc.  Den kan tages af.

Jeg vil sige jeg er lidt skuffet over der kun var 4 spoler med. En tom og 3 spoler med broderitråd. Så jeg skal lige have bestilt en 10 stykker ved dem, og et par andre småting.

Her er det broderitilbehøret sat på. I øvrigt er der noget afsindigt godt lys på maskinen. Hov… har glemt at pille knaphulstrykfoden af.

Åh den knaphuls trykfod bliver jeg glad for. Jeg har aldrig kendt til at kunne lave automatisk knaphuller. Jeg kan endda vælge mellem flere forskellige knaphuller.

Automatisk afklip, når man trykker på en knap. Maskinen lyser grøn når den er klar til at sy.

Automatisk trådning af nålen. Ret smart når øjnene ikke er helt unge mere.

Svært at se, men den automatiske trådning virker så enkelt.

Og endeligt syer den nogle utrolige fine sømme.

Dette er bare et lille udpluk af nogle af dem. Nogle kommer man nok aldrig til at bruge, men jeg er sikker på at nogle også vil være virkelige fine på tøjet. Den kan sikkert rigtig meget som jeg først opdager undervejs. Men den er nem at gå til og det skal nok komme lidt efter lidt.

Jeg er ikke nået til broderi delen endnu. Det skal tages i etaper. Nu vil jeg starte ud med at sy nogle enkle projekter på den, så vi lige kan blive venner 🙂

Dog skulle jeg da lige have prøvet et enkelt broderi . Jeg har bare taget noget af det tråd som jeg plejer at bruge og valgt farver uden nærmere overvejelser, bare for at se den i gang.

Jeg er slet ikke i tvivl om vi bliver venner og får et godt venskab mange år frem. Jeg vil løbende lægge indlæg op omkring udviklingen af vores samarbejde 🙂

Nu må jeg hellere komme ind i systuen igen og syyyy…..

 

 

9 kommentarer

 • Gitte Sinnet

  Hvilken størrelse rammer er der med til maskinen? Min erfaring siger at de meget hurtigt kan blive for små.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   Hej Gitte. Der er 1 ramme med og den måler 15 x 19 cm.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Judit Brix H.

  Wharw…jeg ønsker mig også en broderimaskine og ser frem til at du viser lidt mere. Hvordan med at Brodere tekst? Jeg overvejer sikkert at købe en magen til. Hvad med moms og told?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   hej Judit. Beklager at jeg først ser din kommentar nu. Men bloggen driller lidt, så kommentarerne ikke kommer frem. Men nu er dit poppet op. Jeg har kun nået at brodere en enkelt gang. Det er noget der tager tid at sætte sig ind i. Men det skal nu nok komme 😉 jeg har broderet tekst, men kun fra det som er indkodet i den som almindelig skrift. Så større navne etc er jeg ikke nået til. Men jeg er utrolig glad for den. Jeg fandt dansk vejledning på nettet og har printet det ud. Der kommer ingen moms og told oveni da det jo er indenfor EU. Jeg bestilte efterfølgende nye spoler til den. Dem sendte de forkert. Jeg tog kontakt med dem i påsken og de svarede tilbage samme dag at de sendte 2 nye hold spoler afsted, da de var i tvivl om hvilken der så passede. Så jeg føler de er rigtig gode til at følge op på deres ordrer. Jeg kan kun sige positivt om dem og er ikke nervøs for at bestille hos dem. På et tidspunkt vil jeg også begynde at kigge og sammenligne deres overlocker med markedet herhjemme. Men lige nu skal jeg lære sy maskinene bedre at kende. Den kan utrolig meget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Hvilke spoler var så de rigtige, ved du det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   Hej Trine. Jeg fik tilsendt 2 slags, og de passer begge to. Den ene var til Singer. nr 2518p1. Den anden var til Toyota/bernina. nr 1450003520. Den sidste koster 1,50 kr pr. stk hos dem. Send gerne besked til mig på messenger, så sender jeg link 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Fedt! Tusind tak. Jeg tror nemlig, at jeg bliver nødt til at købe sådan er maskine – har tænkt på den meget siden jeg så dit første indlæg om den. Er relativt ny i at sy, men synes det ser så skønt ud med alt det den kan

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Bay Rasmussen

  Uh hvor er det spændende! Jeg følger med

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kjole i vævet stof efter mønster fra pppp.dk