Badedragt efter mønster fra pppp.dk

Planlægning, er ikke lige mig..

Ofte bliver jeg spurgt om jeg planlægger mine stofkøb. Det kan jeg da lige starte med at sige NEJ til. Det gør jeg yderst sjældent. Som regel er det meget spontant når jeg tager på stof indkøb. Pludselig kan jeg bare få lyst til at der skal nye farver eller mønstre til og når jeg kigger i mit skab , finder jeg slet ikke noget der er interessant .

Tro nu endeligt ikke at mit skab altid ser sådan ud… Der er næsten aldrig så fint orden.. Jeg indrømmer det.. Jeg er et rodehoved …og jeg elsker det…

På mit sy rum har jeg et skab med stoffer. Selvom det bugner af metervarer, kan jeg alligevel få lyst til at der skal købes nyt… Der mangler lige den rette farve, eller noget mønstret. Som i kan se, er det ikke særlig farverigt. Det er mest basic farver.

Når det så kommer over mig kører jeg til Stof og stil i Esbjerg, Stof 2000 i Kolding eller et helt andet sted. På mine fri fredage kører jeg måske en tur til Videbæk, som er en lidt længere væk.

Jeg planlægger ikke hjemmefra hvad jeg vil købe og har kun en sjældent gang et bestemt mønster i hovedet. Jeg har oplevet flere gange, at hvis jeg hjemmefra gør mig tanker om en bestemt farve eller mønster, bliver jeg så skuffet når jeg ikke lige kan finde det. Så kan jeg næsten gå helt i stå. Istedet for lader jeg mig overraske..

Der bliver ofte skelet til prisen når jeg køber stof. Det er som sådan ikke fordi jeg ikke vil give prisen, men jeg elsker bare at gøre et godt køb. Og da jeg ikke mangler noget, lader jeg mig kun lokke, hvis prisen er derefter. Jeg kan sagtens falde over et stykke dyrt stof, men så bliver det også tænkt lidt mere igennem før jeg køber. Jeg gør mig overvejelser om det er bukser, bluse eller kjole det skal blive til. Men hvilken model og hvilke detaljer den skal have tænker jeg aldrig over i købs fasen.

Ofte køber jeg et stykke stof og har tænkt at det er til bukser, eller det er til en kjole. Men inden jeg kommer i gang med stoffet , kan det have ændret sig mange gange..

 

Dette grå uldstof blev købt til et par bukser, men det endte ud med at blive en kjole.

Dette stof blev købt til et par bukser, men endte ud med en jakke.

 

Jeg køber som regel 1,50 meter stof. Så er der plads til at jeg kan ændre mening undervejs. Måske giver det nogle rester, men hvis de er små, ryger de ud. Måske er der lige lidt nok til min ide, men så må jeg være kreativ. Det ser jeg blot som en udfordring. Så skal der måske tænkes om lommer eller andet kan laves på en anden måde, måske skære mønsterdelene på en anden måde.

Som f.eks denne kjole, hvor bagstykket er blevet delt med løbegang, da jeg opdagede en fejl i stoffet.

og igen denne jakke, hvor jeg lavede den en del kortere og skar den over i taljen.

Hvis stoffet er billigt nok, køber jeg som regel 2-3 meter. så er der til en kjole, med lange ærmer, eller en buksedragt. Bliver der ca ½ meter i overskud, kan det sagtens bruges til en nederdel, hvor man laver lidt sjov med en anden kant nederst. Så jeg er aldrig bange for at købe for meget stof, men bliver ærgerlig hvis jeg har købt for lidt.

Jeg ser det som en udfordring hvis jeg har en ide og der som udgangspunkt ikke er stof nok til det. Så skal der tænkes nye tanker og som regel finder jeg også en løsning. Det er netop det som gør sy processen spændende for mig.

Jeg kan sagtens forstå at man som ny begynder har brug for faste rammer til en  opgave og følger et mønster slavisk. Det er der bestemt ikke noget i vejen med. Men når du har fået mere blod på tanden, så er mit råd : lad være med at binde dig til et bestemt slutresultat og dermed låse dig selv fast i en  proces, men lad dig styre af din lyst og kreativitet undervejs. I sidste ende er det jo bare et stykke stof, og hvor galt kan det lige gå…

Jeg håber du har læst mit indlæg, og der måske er noget i blandt som giver mening for dig.

 

 

6 kommentarer

 • Bente Petersen

  Der er vist mange som har det lige som du

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   hej Bente. Ja det tror jeg også 😉 Så jeg er helt normal 🙂 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birthe Ærbo

  Hej Gitte
  Jeg måtte smile da jeg læste dit indlæg. Det var som om det var en beskrivelse af mig selv, om hvordan jeg køber stoffer som jeg har en plan med og det bliver tit til noget andet.
  Hilsen
  Birthe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kender du til stofforetninger i Prag? Skal nemlig på ferie i Prag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   hej Camilla. Jeg var på ferie i Prag for nogle år siden, og fandt ingen stofbutikker. Men hvis jeg er heldig kommer jeg også i år til Prag, og så skal det undersøges noget nærmere. Jeg fandt på nettet en del steder, ved at søge på stofbutik Prag. Jeg kan desværre ikke lægge billeder ind her af dem, men prøver lige om jeg kan sende dig op mail. 🙂 De ser nemlig ret spændende ud, læste dog at det generelt er et problem med sure ekspedienter i disse butikker. Men det ville nu ikke afskrække mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Badedragt efter mønster fra pppp.dk