Kjole/tunika med dyreprint.

Sykursus i Skive

For nogle uger tilbage var jeg igen med på et sy kursus. Kurset blev holdt igennem AOF skive og underviseren var Doris Vestergaard. Det holdes på skolen i Skive og varer fra lørdag til søndag eftermiddag. Man kan sove på skolen, hvis man ikke vil køre hjem lørdag. Jeg tror det må være mit 5. sykursus jeg deltog i. Denne gang var det kjoler i fast stof. Kurset foregår i nogle gode klasselokaler og man kan sove i deres yoga rum. Blot skal man selv medbringe underlag og sovepose.

Man er altid så nervøs for om man nu har glemt noget, så man er tilbøjelig til at slæbe for meget med.

Min plan var at få lavet et nyt grundmønster, da det allerede er et par år jeg sidst var afsted. Derefter ville jeg lave et mønster til en form for spencer. Altså en kjole uden ærmer. Den skulle kunne bruges til vinter med forskellige bluser indenunder.

Der tegnes op på mønsterpapir, og derefter får man tilrettet sit grundmønster. Når den er på plads, kan man gå igang med at udvikle sit mønster til den endelige kjole.

Min ide var at brystindsnit skulle flyttes fra siden til op i halsudskæringen. Stoffet der ligger på bordet er ternet med en rosa streg i. Tror det vil være fint til vinter med en rullekravebluse indenunder og sorte støvler eller sko til.

Jeg nåede pænt langt, men langt fra færdig. Jeg tænker det også bliver nødvendigt at fore overdelen for at få den rigtig pæn. Men jeg er fuldt ud tilfreds med hvad jeg nåede. Målet i sig selv er ikke en kjole, men et mønster som der kan arbejdes videre med.

Alle der syer, både nybegynder og øvede kan få stor glæde af sådan et kursus. Jeg syer meget og vil kalde mig selv erfaren, og alligevel kommer jeg hjem med ny viden efter sådan et kursus. Man skal ikke tage på kursus med en forventning om at komme hjem med 3 kjoler,så har man misforstået kurset. Men man får lavet et grundmønster, som i sig selv intet mønster er , men blot en skabelon af din krop. Derefter kan man så udvikle det til et mønster, som man kan lave kjoler efter. Jeg elsker at hellige mig syning en hel weekend sammen med ligestillede 🙂 Og Doris er den bedste underviser man kan ønske sig. Hendes begejstring og entusiasme for faget smitter af på hele holdet.

Vores hold bestod af 8 kvinder i alle aldre. Hvor var det dog nogle søde kvinder 🙂  Heldigvis skulle nogle af dem også sove på skolen. Jeg husker stadig en gang hvor jeg sov selv på skolen. Det var altså ikke så hyggeligt, især ikke da Doris fortalte at dørene ikke kunne låses før kl. 22… 🙂 Det er for mig en hel særlig oplevelse at sove på gulvet i et yogarum og vide at næste dag skal man igen op og hygge sig med syning hele dagen.

Da jeg kom hjem fra kurset, var min tanke at gøre kjolen færdig. Men vejret var stadig godt, så vinterkjole var ikke lige det der trak i mig. Men jeg fandt et stykke stribet bomuldsstof i skabet, og tænkte det kunne måske også være fint at teste mønsteret med det.

Så i stedet for at gøre den ternede kjole færdig, blev det til denne.

Det giver en fin effekt med brystindsnit fra halsudskæringen. Jeg ændrede ikke på mønsteret, og det burde jeg have gjort. For denne kjole skal jo ikke have en bluse indenunder. Så Jeg skulle nok have flyttet skuldersømmen lidt ind mod halsen og lavet den lidt tættere i taljen. Men af en prøvekjole i en rest, blev den ret god.

Da det er en rest, kunne jeg ikke få striberne til at passe alle steder. Men jeg tror nu kun, det er mig der ser det. Heldigvis fik jeg det til nogenlunde at passe i ryggen.

Den sidder så fint ved brystet.

Jeg har været nødt til at tage lidt af vidden af mønsteret i underdelen, da der ellers ikke var stof nok. Men det fungerer nu fint.

Bagpå kunne  den godt lige være lidt mindre. Men mønsteret var jo også lavet til at der skulle en bluse indenunder. Jeg kunne vælge at sy den lidt ind, men det bliver ikke lige i denne omgang, da den sagtens kan bruges som den er. Og hvem ved hvordan ens figur er til næste sommer…

Nu skal jeg så bare lige finde et tidspunkt hvor jeg får lavet den ternede færdig. Jeg tænker at som vejret er lige nu, så varer det ikke længe før det bliver aktuelt med den ternede..

 

 

 

 

14 kommentarer

 • Hanne

  Hej Gitte,
  Flot kjole, toppen sidder perfekt 😊 hvor finder jeg mønsteret

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Hanne. Mange tak. Det er en kjole som er syet efter et personligt grundmønster man får lavet på det nævnte kursus i indlægget. Jeg kan varmt anbefale et sådan kursus. Det foregår lørdag og søndag, og er til en meget fornuftig pris. Det skulle gerne fremgå af indlægget hvor du finder et sådan kursus. Så mønsteret passer kun til min krop, og derfor ligger det ikke på bloggen 😁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gerly

  Det er en sød kjole og så er det også spændende at læse om dine overvejelser og oplevelser 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Hvor er den flot. Jeg har fulgt din side længe nu og må sige, det er nogle flotte ting du laver. Jeg er selv nybegynder og ønsker jeg selv kunne lave så flotte ting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Lena. Taks skal du have, og hvor er jeg glad for at du følger mig 🙂 Du skal se, du kommer hurtig efter det. Når først du får blod på tanden, går det virkelig stærkt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente Petersen

  Den er super flot, og hvor er du god til at skrive om det du gør, og hvordan du gør det 👍😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jo Jepsen

  hold op hvor den klæ`r dig godt. 🙂
  Det lyder vældig spændende med sådan et kursus, kigger tit i annoncer, men er altid i tvivl om underviseren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Mange tak. Det er igennem AOF og koster derfor faktisk ikke så meget. Jeg tror det er ca 650 kr for en weekend. Doris er mega dygtig og det er temmelig svært at komme på hendes hold. Fra de bliver offentlige til der er udsolgt går der sjældent mere end 20 min.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Den er bare SÅ fin i overdelen med skæringen og jeg er meget imponeret over hvordan du har fået striberne til at matche i udskæringen! Du er rigtig god til at forklare hvordan du gør de forskellige ting, så jeg ser de fleste af dine blogindlæg😀 Fortsæt endelig med det, det er stor inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Mange tak Katja. Hvor er jeg glad for din kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hvor er den super fin. Og meget flatterende med brystindsnittet i halsudskæringen. :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kjole/tunika med dyreprint.