Ombetrækning af sofaer. Del 2

Så skete det som ikke burde kunne ske for mig

Jer der syer selv og har en Kaisaks, kan sikkert sætte sig ind i hvordan jeg havde det..

Nu har jeg syet i knap 40 år… og jeg har endda pralet af, at jeg aldrig har fået slebet en saks… Og så klipper jeg med min nye kai saks en knappenål over. Hovmod står for fald 😉

Hvor føler man sig dum. Nu har jeg passet sådan på den saks og kun klippet med den, når det var noget lækkert stof. Ellers brugte jeg stadig en gammel fiskars. En nål havde puttet sig og jeg trykkede til. Jeg kunne græde..Den har fået et ordenlig hak og det er næsten midt på skæret.

Men efter at have sundet mig, gik jeg på nettet og googlede slibning af sakse. Min saks er en 7280 SE. Det er et microskær, der gør at den klipper ekstra godt i levende stoffer. Men det gør også at den ikke kan slibes. Eller rettere, den kan slibes, men så bliver den til en almindelig saks. Det ville så i grunden også være ok, men umiddelbart kunne jeg ikke finde en som kunne slibe den for en ok pris, og tillige med skulle jeg måske sende den. hm..

Tja.. jeg gjorde kort proces.. Og bestilte en ny. Dog blev det så en almindelig 7280, da nærigheden alligevel kom op i mig. Men hvis jeg skulle sende min saks og få en til at slibe den, render det også hurtigt op. En ny koster 470 kr og så kunne jeg da lige bestille lidt flere ting med. Saksen ligger i dette link. Det er meget billigt.

https://armastore.eu/kai-7280-kai-tailoring-shears-28cm

Jeg vil en dag få slebet den anden saks og så kan en af mine piger få den. Det vil jo stadig være en fantastisk saks.

Dette er den nye. Nu er jeg næsten blevet helt paranoid omkring nåle…

Ved samme lejlighed bestilte jeg nogle nåle og en bøjelig lineal. Aner ikke om jeg kommer til at bruge den, men syntes den så smart ud, og man skal da ikke gå ned på udstyr 🙂

 

Den beskadigede saks er den som ligger uden etui.

I øvrigt vil jeg gerne fortælle at den lille Kaisaks jeg købte sidst er jeg helt vild med. Mega skarp og klipper så præcist. Og så min lineal som kan holde til varme fra strygejernet. Genial når man lægger op. Den lille sak ligger her i link  https://armastore.eu/kai-n5100-kai-needle-craft-scissors-10cm

Sidst købte jeg også et lille usb stik. Den er så fin 🙂

Den kan bruges til min broderi symaskine. Med den kan du downloade broderier og så stikker man den ind i maskinen og kan brodere motivet. Jeg fandt en del gratis mønstre på brothers egen hjemmeside. Jeg har downloadet nogle stykker, men endnu ikke lige fundet anvendelse for dem 🙂

Jeg lægger lige link ind til de gratis broderier, hvis nogle skulle have interesse i dem. http://www.brothersewing.dk/da_DK/downloads

Til sidst vil jeg sige det er rigtig ærgerligt at Armastore ikke kører med deres skrædder lineal mere. Jeg købte den for 1 år siden og den kostede vel omkring 100 kr. Den er super god og svær at undvære hvis man gerne selv vil tegne mønstre op. Man kan sagtens finde den i danmark, men det er dog til en anden pris.

Men gå ind og kig på deres hjemmeside. De har rigtig meget og det er billigt. Det er stadig indenfor EU så der kommer ikke told eller andet oveni. Handler du for et bestemt beløb er det også fragtfrit og bliver leveret lige til døren. https://armastore.eu/

Tja Sådan gik det altså med min fine saks. Den blev kun knap 1 år. Måske bliver den genfødt som en almindelig Kaisaks. Skulle i kende en billig og god sliber, så må i gerne skrive til mig 😉

 

 

8 kommentarer

 • victoria andersen

  Hej Gitte.
  Jeg har et spørgsmål ift. noget sytilbehør: kender du en ‘vippedippe’?(Sælges på nettet af Stof og Sy)
  Den bruges når man f.eks skal sy over en kraftig søm og stadigvæk gerne vil ha’ en pæn og jævn stikning. Men jeg kan kun finde den til Singer maskiner, (jeg har selv en Brother) så jeg tænkte om du måske kender noget lignende der kan bruges? Pt. er jeg i gang med at sy en masse indkøbsnet, og det gir’ lidt ‘bump’ på vejen, når jeg syr hankene på (kraftig gjordbånd).

  På forhånd mange tak for dine mange gode ideer, tips/tricks os inspiration, jeg nyder det!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hejsa. Jeg tror det er sådan en grå dimsdut du tænker på der skubbes ind under trykfoden når du syer over et bump.. Den er super god. Den passer til alle maskiner. Jeg har set den ved Stof og stil, men også andre steder. Jeg har faktisk lavet et indlæg om den. skriv lige igen hvis det ikke er den du mener. Indlægget ligger her https://sygal.dk/2017/04/18/en-genial-dippedut/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Hej 😊
  I stof 2000, sliber de din saks for 50 kr, de har en der sliber dem i Odense 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej lisbeth. Uh det lyder sørme dejligt. Det skal prøves 😊 tak skal du have

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte weber

  Hej Gitte.
  Hvorfor kan man ikke se dine billeder på iPad mere men kun på iPhone. Det er sket efter du har skiftet udbyder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Gitte. Det lyder godt nok mærkeligt. Har det været galt i flere dage ? jeg har ikke hørt om andre der har det problem. Men jeg prøver lige at smide en kommentar af til support. Hvis du evt vil være sød at skrive igen hvis det fortsætter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birna

  Smadder ærgerligt med den saks 😕 Tror vi er mange, som har lavet den fadæse 😊
  Jeg kom til at tænke på, om du – hvis nærigheden ikke var på spil (hvilket jeg udmærket kan forstå den kommer!) – hellere ville have haft en SE model? Er der mærkbar forskel på en ‘almindelig’ kontra en SE?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Birna. Hvis jeg kunne vælge frit, ville jeg helst have en SE igen. Den klipper som en drøm i levende stoffer. Jeg har lige klippet i noget tyndt blankt microfiber med den almindelige. Den klipper afsindig godt, men det bevæger sig, så kanten bliver ikke klippet helt så lige som med en SE. En SE i samme størrelse ville koste 590 kr. Det mest ideelle ville være at have en af hver 🙂 nogle siger nemlig at man ikke må klippe i fleece med en SE. Aner ikke om det er rigtigt. Da min saks nærmest var helt ny, syntes jeg ikke rigtig jeg kunne forsvare det over for min bedre halvdel, at købe den dyrere, da den billigere jo også klipper langt bedre end alle andre sakse jeg har 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ombetrækning af sofaer. Del 2