Ombetrækning af sofaer. Del 3

Hvorfor er der reklamer på bloggen

Hvorfor er der reklamer på bloggen ?  De er møgirriterende og forstyrrende. Det spørgsmål får jeg af og til stillet. Nu er der også begyndt at komme reklamelink på indlæg, hvad filan er det for noget.

Jeg har haft bloggen i nu 1½ år og tror det er på tide at skrive et lille indlæg om  hvad det betyder. Jeg har tænkt meget over hvordan jeg lige skulle gribe det an. Men nu starter jeg med de hårde facts, og håber du holder ved, til enden af indlægget.

Man kan tjene penge på en blog på 3 måde.

 1. banner reklamer. Det er de reklamer som kører ned langs siderne og ned over bloggen. Dem har man ingen indflydelse på. Det er en del af pakken ved at være ved en blog udbyder, hvor man så til gengæld hvor gratis support. Man får et lille bitte beløb pr sidevisning. Det betyder hver gang en er inde og kigge på ens blog.
 2. affiliate . Meget mærkeligt ord. men det dækker over aftaler som blog udbyderen har lavet med et firma. Hvis man lægger link ind til et af de firmaer i sit indlæg og der er en som går den vej ind og bestiller noget, er der aftalt at et lille procentdel af beløbet går til bloggeren. Lidt mere forklaring længere nede.
 3. sponsorer. Det er hvis man får tilbudt at skrive om et bestemt produkt for et aftalt beløb.

Det er 3 punkter som gælder for alle som er igennem en blog udbyder.

Tilbage til min blog. I det år hvor jeg var ved Bloggerspoint har jeg tjent knap 3000 kr inden skat . Altså ikke i måneden, men på hele året 😉  Jeg har i det år haft 2 indlæg som er sponsoreret med et stykke stof og et mønster.  Ingen penge. Affiliate aftaler  var der heller ikke.

Så alt i alt bliver jeg  nok ikke rig af bloggen 🙂 men det er så det springende punkt, for det har heller aldrig været meningen. Når det så er sagt, så må jeg da også indrømme det ville være skønt om man kunne tjene en lille skilling, da der jo også går en del tid med det 😉

Hvis man taler med mig om bloggen , så tror jeg folk kan mærke jeg er ret ivrig og begejstret for min blog. Jeg vil gå så langt til  at sige jeg knus-elsker min lille blog. Faktisk tror jeg, folk ind imellem syntes jeg er total skør når snakketøjet først kommer rigtig igang omkring bloggen.

Der var dog nogle ting jeg ikke rigtig syntes fungerede ved Bloggerspoint og derfor lavede jeg et skift for knap 1 måned siden.

Nu er jeg så ved Bloggersdelight.

Som tidligere nævnt, kan vi ikke slippe af med reklamerne. Jeg håber i kan lære at leve med dem.

Affiliate aftaler er der rigtig mange af, bare næsten ingen der passer til min blog.. Men hvis der i et indlæg øverst står reklamelink indlagt betyder det at der i indlægget er et lille link. Hvis du går ind på det og bestiller noget fra firmaet får jeg en lille procentdel af salget. Det har ingen praktisk betydning for dig og prisen er den samme om det er igennem mit link. Jeg lægger kun link ind til noget jeg selv har afprøvet og kan stå inde for, og som jeg mener mine læsere også ville kunne få glæde af.

Og det bringer mig så frem til 3. punkt. Sponsorer. De er nok ikke-eksisterende for min blog, da syning er en niche for sig. Nichen er for lille og for specifik til at have interesse for sponsorer og når vi skal være helt ærlige er min alder desværre også en hæmsko. Jeg tror, det kan tælles på en hånd hvor mange bloggere der er over 50  😉

I am still going strong..

Det er med en vis stolthed, at jeg kan se, jeg af og til ligger på Bloggersdelight toplister. Aner ikke hvad det betyder, men det ser da godt ud 🙂

Er meget i tvivl om jeg må lægge sådan et billede ind, derfor er de andre fjernet. Men nr 5 og nr 6 er da ikke så ringe  😁

Til sidst vil jeg gerne sige dig stor tak. Jeg er super glad for at du følger mig, og for hver en kommentar der kommer. 😘

Jeg håber, du har læst indlægget til ende, og at jeg ikke har tabt dig undervejs 😊

Smid gerne en kommentar om hvad du siger til indlægget 🤔

 

47 kommentarer

 • Lisbet

  Jeg elsker din blog, og du redder mig gang på gang, når jeg sidder fast i et syproblem.
  Lystlæser også! Man ved aldrig, hvornår man støder på noget som skal tjekkes, og så kommer jeg ofte i tanker om noget, du har skrevet.
  Dine forklaringer er super. Kan side med iPad ved siden af maskinen og følge “trin for trin” Herligt.
  Bliv endelig ved.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Lisbet. Mange tak for din søde kommentar. Dejligt at du læser med 😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Jørgensen

  Jeg er vild med din blog, du er super god til at forklare 👍 jeg vender ofte tilbage til dine vejledninger.
  Stort arbejde du gør for alle os sy-glade ✂️
  Fin information omkring reklamer på siden.😉
  KH Annette 🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Annette. Tusind tak for din søde kommentar 😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej,
  Jeg er lige begyndt at sy og dine vejledminger fungerer bare! Tusind tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Stine. Mange tak, jeg er så glad for at få sådan en kommentar 👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne Lysholt

  Jeg læser din blog med stor fornøjelse. Det er så dejligt, at en på min egen alder har taget fat i dette medie, og du skal have en stor ros for, at du, selv om du tjener en smule på reklamer og links, aldrig forsøger at snige salg af stof, mønstre eller kurser ind. Ren info, det er altså luksus for dine følgere. Klø bare på, men husk at holde fri ind imellem. Kh Marianne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Marianne. Hvor er det dejligt at høre, mange tak. Der bliver bestemt også plads til afslapning, og så er syning jo det rene terapi 😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin Lund

  Hej Gitte. Syntes det er nogle meget brugbare emner du bringer op, jeg overleve fint reklamerne bare du bliver ved. Er pt. Igang med boksershorts og mormortruser og bruger dine vejledninger. Tusind tak. 🧐🏅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Karin. Mange tak, og du kan tro jeg bliver ved 😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vicki

  Det er så fedt du gider lave sådan en blog, jeg bruger den tit, både de gratis mønster og inspirationen 😉😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Christoffersen

  Godmorgen Gitte 😊din blog er genial og fantastisk. Dejlig respons du har fået, er så enig i de kommentarer. Jeg følger bloggen rigtig meget. Fortsæt med dit store arbejde, som er til glæde for rigtig mange af os. Vh Hanne 👍😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Hanne. Mange tak skal du have. Og tak fordi du følger 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Connie

  Jeg er også superglad for din blog, du og den er så spændende at følge med i 😍 Pyt med reklamerne, jeg smutter bare videre. Tak for dig 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg har fulgt din blog i et halvt års tid nu og følger dig også på facebook. Reklamer generer ikke mig,Jeg scroller bare forbi.
  (Med mindre det er på facebook, hvor jeg godt nok føler mig tæppebanket med reklamer i tide og utide, så snart jeg har søgt på et emne). ;o)
  Jeg synes du syr sådan nogle fine ting og skriver meget udførligt og vedkommende om det du laver. Gode tips og ideer, som alle kan være med på, ude at det bliver kedeligt af den grund. Du er sød til at dele og meget hjælpsom, når nogen skriver om noget der driller eller de ikke forstår.
  Jeg er jævnaldrende med dig (53) og der er altså flere derude… ;o)
  Fortsæt det gode arbejde..
  Mange hilsner fra en trofast følger

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Charlotte. Ja, man føler næsten reklamerne overfalder en engang imellem, og at der er overvågning på, hvilket der jo sikkert også er 😢 Jeg bliver glad for dine rosende ord, og takker for at du følger mig 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg elsker din blog og bruger tit dine ideer, mønstre og vejledninger. Så tak- støtter dig gerne. 😃😃😃.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Johanne. Hvor er det en dejlig kommentar at slutte aftenen af med. Tak skal du have 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Bringgaard

  Har fulgt dig helt fra start og har megen glæde af dit store arbejde med at forklare os dine gode ideer. Fint indslag om bloggen, det er første gang der er nogen der har forklaret noget om hvad en blog i det hele taget er, og fungerer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Helle. Ja, det har så også lige taget mig et år om helt at sætte mig ind i hvordan en blog virker, og der er stadig meget jeg ikke forstår. F.eks har jeg store problemer omkring bloggersprog, som for mig er total volapyk 😂
   Nogen gange er jeg nødt til at stille et spørgmål både 2 og 3 gange før jeg forstår svaret 🤣

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britt Irene Berg

  Veldig interresant å lese da jeg aldri har visst noe om dette😳men nå er jeg jo over 60 år og da er det vel ikke alt man vet om blogging og denslags😂følger deg på fb og synes du er kjempeflink👍🏻Nå skal jeg følge bloggen også😊🌺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Britt. Jeg ved nu heller ikke særlig meget om blogging, men har været nødt til at sætte mig lidt ind i det. Det lyder sørme dejligt at du vil følge bloggen, jeg takker mange gange 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Haagensen

  Kære Gitte!

  Hverken bannere, affiliatelinks eller sponsorreklamer generer mig; kun når de af og til “spiser” noget af teksten, men det har jeg ikke oplevet hos dig.

  Kan du tjene en klatskilling for dit kæmpearbejde med en supergod blog, så er det kun rimeligt – selv om det skulle være lidt mere end en klatskilling 😉

  Så – ingen øfferi herfra 😉

  Ha’ en god aften 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Mette. Dejlig kommentar at få , så jeg takker og ønsker også dig en god aften 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Jeg har ikke forstand på blogging … men jeg kan godt lide at følge hvad du laver. Facebook og Youtube er nok mine primære medier. Og lidt Instagram i og pinterest

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg er vild med din blog! Er der reklamer, links eller andet, jeg ikke har lyst til at se på, så scroller jeg bare videre!🙂
  Tak for god inspiration både her, i div. Facebook grupper og på instagram 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Katrine 👍 mange tak for din søde kommentar 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla Baunsgaard Larsen

  Tak for indblik i hvordan din blog fungerer. Følger med i dine projekter og mange gode råd og vejledninger, som jeg har haft stor glæde af, da jeg er ret ny i syverden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Ulla. Mange tak for din kommentar, og hvor er jeg glad for du følger mig 👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Sørensen

  Super oplysende 👍 jeg syntes du burde tjene lidt på det store fine arbejde med alt det du lægger op, til glæde og gavn for alle os der også elsker at sy 😍 det generer ikke mit øje, at der kommer reklamer frem – tak for dig 👍😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Du skriver så jeg kan forstå det. Jeg lærer meget af dig og med dine anvisninger, tør jeg gå i gang med at sy moget jeg ellers ikke tør kaste mig ud i.
  Du er også en stor inspirator for mig og jeg læser med stor interesse det du ligger op på din blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Mange tak, Hanne. Det er jeg sørme glad for at høre 👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Ravn

  Rigtig godt beskrevet mht blog og reklame. Jeg bruger flittigt din blog som hjælp og inspitation i mit syarbejde. Jeg kan rigtig godt lide at du er så omhyggelig, god til at beskrive detaljer og så er jeg imponeret over alt det du tør kaste dig ud i, nu senest ombetrækning af sofa. Så mange tak. 😍👗✂️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Super godt beskrevet 🙂 Jeg vender gang, på gang tilbage til din side, da jeg forstår dét d forklare, og er god til at svare 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Hej Gitte… synes virkelig du har den bedste blog som jeg kender til, super fine ting du laver, jeg har stor gavn af at følge dig og lære en masse små fif som du viser og fortæller så “næsten” alle kan følge med😉 Så mange tak fra mig og reklamer eller ej, jeg klarer dem sagtens👍
  Vh. Annette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina lyager

  Hej Gitte. Jeg blev ingenlunde tabt. Tvært om var det yderst interessant at læse om hvorfor man nogle gange er ved at blive kvalt i reklamer. Ingen tvivl om at jeg sagtens kunne undvære reklamer ret generelt. Når det så er sagt, så synes jeg også det er rart at vide, at produktet er afprøvet og garanteret af dig.
  Selv runder jeg 50 næste år. Jeg har ( formentlig) komplet mig på flere blogs. Men din er den eneste jeg gider læse, og jeg undres over at netop vores aldersgruppe ikke er værdifuld; vi har ikke små børn, der stjæler vores tid(læs kræver vores opmærksomhed som er ret så væsentlig i barndommen) vi har for de fleste penge nok til at købe de produkter som du anvender og flere er måske på vej til at trække sig tilbage og få endnu mere tid ved maskinerne….ergo må der da være nogle sponsorer som finder netop din blog interessant. Men du har nok haft snørren ude hvor der er bid at få. Ærgerligt at de så ikke kan se potentialet.
  Jeg nyder at se dine helt nede på jorden tips og erfaringer og ved at du altid er SÅ hjælpsom med det der udfordrer. Jeg er ikke gået forgæves hos dig efter hjælp. Så TAK for dig OG din blog, dine tips og hjælp OG MÅ DE FIRMAER SÅ ÅBNE DERES GLUGGER😜
  Mange hilsner en fan😊
  Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Christina. Tusind tak for din kommentar. Hvor er det dog sødt skrevet. Det gik lige i hjertet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice skaarup

  Rigtig godt skrevet i et sprog som selv jeg forstår 🙃 jeg et tit inde på din side og har stor fornøjelse af at læse om alle dine projekter ✂️ og gode råd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Mange tak Alice. Både for din kommentar, men også fordi du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Alice. Mange tak, det er jeg glad for at høre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ombetrækning af sofaer. Del 3