Hvorfor er der reklamer på bloggen

Bluse med flæse.

Dette stof havde jeg oprindeligt købt til at sy en nederdel af, men nu hvor vejret er blevet lidt koldere, ville jeg måske få mere glæde af en bluse. Stoffet er en lidt tæt chiffon, købt i Stof og stil. Mønsteret er også fra stof og stil

Jeg har syet den i str 40. Den er lidt for stor, men den passer fint over bryst og overarm. Jeg tænker den næste skal rettes lidt til nogle steder, bl.a skal halsudskæringen også gøres lidt dybere. Jeg føler den er lige høj nok. I øvrigt syntes jeg blusen er en anelse for kort, især hvis man bruger lavtaljede bukser. Men det er småting. Der ligger en sy vejledning med, som jeg startede ud med at følge. Men jeg syntes den er lidt mangelfuld nogle steder, så derfor vælger jeg lige at lave en vejledning til som du måske kan bruge. I øvrigt syntes jeg godt skriften kunne være lidt større på vejledningen🤣 jeg havde nemlig lidt problemer med at læse det.

Sy vejledning:

Husk at afmærke alle pasmærkerne, dem får du brug for undervejs.

Start med forstykket. Efter vejledningen bukker de bare halskanten. Men i min verden er det ikke godt nok. Det er så nemt at lave en pæn kant. Jeg har tidligere skrevet hvordan den laves. Så jeg vælger blot at linke til den og så vise jer resultatet. Kanten ligger her https://sygal.dk/2017/11/26/halskant-i-fast-stof/

Og sådan ser den så ud fra retsiden.

Og sådan fra vrangsiden.

Ganske nydelig syntes jeg..

Nu skal den lille trense syes som du skal bruge i nakken til knappen. Den bliver blot syet af en lille strimmel stof. Gør den så tynd som muligt. Hvis det kniber dig at få den tynd, kan du evt bruge metoden i dette indlæg https://sygal.dk/2017/06/18/tynde-stropper-spaghettistropper/

Pas trensen til så den passer med din knap. Når jeg har fundet størrelsen, syer jeg med et par små sting. Så er der nemlig lidt hold på trensen og den er lidt nemmere at få syet rigtig på.

Klip op til slidsen på bagstykket efter markering. Men jeg vælger altså at lade være med at klippe den helt op, men kun de første 5-6 cm. Senere klipper jeg den så helt op. Men mit stof er skrøbeligt, og derfor klipper jeg den på nuværende tidspunkt ikke helt op. Nålen er markeringen til hvor den skal klippes til, hvis den blev klippet helt op.

Sæt trensen på retsiden af bagstykkets venstre side. ca 1 cm fra øverste kant. Jeg vælger at sætte den fast med et par sting i hånden. Jeg har valgt rød så i tydeligt kan se det.

Læg nu din belægning ovenpå med retsiden nedad. Forinden har jeg strøget en tynd vliseline på belægningen.

Vend sytøjet om, så belægning ligger nedad og tegn en streg ned til markeringen med en skræddertusch. Vær sikker på du bruger noget som forsvinder igen..Sy nu belægningen fast ved at sy halsen, ned i slidsen, op igen og så den anden side af halsen. Jeg viser lige med en rød streg hvor du skal sy. Når du syer ned i slidsen skal du kun sy med 3-4 mm sømrum. Det er også en god ide at sy bunden at slidsen med noget mindre stinglængde..

Lige under den røde streg kan du skimte min syning. Derefter skal du klippe det der mangler i slidsen op. Og du skal klippe meget tæt på stingene i bunden, men uden at komme til at kappe tråden.

Og et billede helt tæt på ned hvor der er klippet op. Klip nogle hak i halskanten i sømrummet hvor halsen buer og vend belægningen om .

Stryg kanten og sæt knappen fast. Så ser det sådan ud.

Nu skal forstykke og bagstykke syes sammen i skulderen. Sæt sammen ret mod ret. Sørg for at det ligger pænt ovenpå hinanden, ellers bliver det at se.Men tag ikke belægningen med . Den skal bare hænge og flagre 😊På billede nedenunder har jeg syet skulderen

Her kan du se at kanterne ved min finger skal mødes.

Buk nu belægningen om til vrangen og sy igen ned i samme stikning.

Så ser det sådan ud fra retten

Og sådan fra vrangsiden.

Sy nu skuldersømmene på sidestykke for og sidestykke bag. Ret mod ret.

Nu skal du til flæserne. Start med at sy dem sammen i den ene ende, Jeg syer dem sammen med en fransk søm, da den så ser pæn ud fra begge sider hvis den skulle lægge sig til den anden side.

Det gør du ved at først sy dem sammen vrang mod vrang med ganske lille sømrum. Derefter bukker du om i syningen så det kommer til at ligge ret mod ret og syer endnu en gang med et lidt større sømrum. Så får du ligesom den rå kant ind imellem syningen. Så kommer det til at se sådan ud.

Efter vejledningen bukker de bare den ene lange kant flæsen. Det syntes jeg ikke er godt nok. Nogle ville måske også overlocke kanten. Det gør jeg ikke, da jeg ikke syntes det hører sig til på denne bluse. Men det er en smagssag. Jeg bukker kanten smalt 2 gange og stikker i kanten. Da mit stof trævler en del, vælger jeg også at siksakke den anden kant.

Nu skal der syes en rynketråd. Det skal gøres i den side hvor jeg har siksakket. Stil din stinglængde til 4 og sy en stikning helt ude i kanten. Start ca 2 cm fra enden og slut også 2 cm før den anden ende.  Sørg for at starte med lange tråde og slut også med lange tråde. Sy en stikning med med en trykfods bredde, på nøjagtig samme måde. Jeg har valgt grøn tråd, så det er nemmere at se.

Træk i de 2 grønne tråde i den den ene ende og rynk flæsen ind. Sæt flæsen fast ret mod ret på for og bagstykke, så sammensyningen på flæsen kommer til at ramme skuldersømmen. Sørg for at pasmærker kommer til at passe.

Sy flæsen fast ved at stikke ned imellem de 2 rynke stikninger. Opsprætterens spids viser den stikning.

Læg nu sidestykket ovenpå med retsiden nedad. Flæsen ligger nu imellem lagene.

Sy derefter endnu engang ned i samme stikning som sidst.

Siksak kanten og træk rynketrådene ud. Nu ser det sådan ud fra retsiden.

Sy flæsen fast nederst med en stikning. Det er blot for nemmere at kunne styre den når du lægger kanten op. Jeg bukker nederste kant 2 gang og stikker den fast.

Derefter er det at sy ærmerne sammen og sætte dem i efter pasmærker. Det har jeg ikke taget billeder af. Ærmekanterene bliver bukket 2 gange og stukket fast.

Jeg har derefter strøget flæsen ned til den ene side. Det gjorde jeg da jeg følte flæsen strittede lidt. Samtidigt gør det at flæsen ligger sig lidt pænere ned til den ene side.

Så er det bare lige om at få taget et par billeder… og jeg nåede lige et billede før det styrtede ned. Så de resterende billeder måtte tages indendørs.

Må heller lige skrive at bukserne også er hjemmesyet. Der ligger lidt om dem i dette indlæg.https://sygal.dk/2018/04/30/jeans-efter-moenster-fra-makerist/

Blusen fra bagsiden hvor man kan se den lille slids.

Så fik jeg mig da lige en flæsebluse. Mønsteret er rigtig godt. Men jeg må indrømme at flæser på denne måde er nok ikke lige helt mig. Jeg syntes det ser så fint ud når andre har det på, men det gør mig lidt bred om skulderen og der er jeg bred i forvejen. Mønsteret kunne være et rigtig godt udgangspunkt for ændringer i design. Den kan skæres på flere spændende måde eller måske skulle man eksperimentere med nogle læg i stedet for.

Håber du kan bruge vejledningen og måske kan blive inspireret 😊 hvis du har et godt blusemønster, kan ideen sagtens overføres til det.

Rigtig god fornøjelse, og smid gerne en kommentar 😊

 

 

 

 

 

 

 

5 kommentarer

 • Hej
  Rigtig fin bluse!

  Er det muligt du har opskriften på den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Sabine. Det er et mønster fra Stof og stil. Hvis det er udgået, kunne du evt bruge et andet mønster på en enkel bluse. Så skal du blot klippe mønsteret op i en blød bue fra skulderen og ned. Flæsen er blot et lille stykke , dobbelt så lang og klippet ca 10 cm bredt, det foldes så til halv bredde. Mønster du evt kunne bruge er i dette indlæg https://sygal.dk/2019/02/15/bluse-syet-i-chiffon-fra-makerist/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Har selv syet modellen, bare i velour

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu op, hvor er den bare flot!

  Virkelig fin model til dig, og stoffet er bare så fint og samtidig nem at style med (næsten) alt !

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor er der reklamer på bloggen