Skjortekjole

Ny spencerkjole til efteråret

Dette flotte stof er købt ved Stof og stil i Esbjerg. Jeg syntes det kunne være mega fint at sy en spencer i, som man kunne bruge en rullekrave bluse indenunder. På den måde kunne man bruge spenceren til hverdag.

Det er sådan lidt brokade lignende og forholdsvis kraftigt uden dog at være stift.

Jeg har for nogle måneder siden været på weekend kursus igennem AOF ved Doris Vestergård, hvor jeg fik lavet et personligt mønster til en kjole. Sådan et kursus kan varmt anbefales og du kan læse lidt mere her om weekenden. Til denne spencer har jeg netop brugt det mønster. På mønsteret havde jeg flyttet brystindsnit fra under armen til op i halsudskæringen.

Tanken var dog at kjolen ikke skulle have et indsnit i halsudskæringen denne gang,  men et læg ved halsen. Det kunne jeg ret hurtigt se, ikke var nogen god ide, da stoffet var for tykt til at falde blødt. Ved denne kjole havde jeg virkelig meget glæde af min hjemmelavede gine. Jeg rettede flere gange overdelen ved at den sad på ginen, hvorefter jeg satte nåle i hvor jeg mente den skulle ændres. Ønsker du at se hvordan en sådan gine kan laves, kan du læse det her

Jeg lægger lige et billed ind så i kan se hvordan forstykket ser ud. Måske kan det give jer en ide om hvor i skal ændre, hvis i vil lave modellen efter.

Jeg nørklede lidt med kjolen på ginen for at se om lægget ville makke ret. Det ville det ikke.

Det ville ikke ligge sig pænt ved lægget. Så det blev ændret til et indsnit fra halsudskæringen og ned mod brystet.

Der er lavet belægninger ved ærmegab og rundt i halsudskæringen. Men jeg har valgt ikke at fore den. Jeg bruger som regel en underkjole, og det er jeg glad for.

Bagpå er der indsnit og isat en lang skjult lynlås. Jeg er kommet rigtig godt afsted med lynlåsen denne gang. Den sidder nærmest perfekt.

Kjolen er delt i taljen.

Det sidder ligeså pænt på ryggen på mig som på ginen. Det er min mand der har lynet mig i ryggen, og han har ikke fået trukket lynlåsen helt op..😆Det opdage jeg først nu hvor jeg lægger billederne ind.

Jeg kunne måske godt have fået mønsteret til at passe pænere på ryggen, men da jeg syede den ind et par gange endte den ud med at se sådan ud. Det kunne have været værre.

Jeg er rigtig glad for pasformen i den. Den sidder til, men jeg kan sagtens bevæge mig.

Det er et dejligt stykke stof at sy i. Det trævler meget, så sømme bliver siksakket undervejs. Men ellers er det nemt at sy i.

Jeg tænker til vinter med en trøje ud over og måske et par korte støvler.

Måske skulle jeg overveje en anden rullekrave end sort for at gøre det lidt lysere, men lige nu var det hvad jeg havde i skabet 😊 Jeg tror også en mørkeblå ville være fint til. Så det må jeg hellere få købt/syet.

Den er blevet noget finere i udtrykket end det i grunden var meningen. Jeg havde tænkt mig at bruge den på mit arbejde, meeen den er nok lige til den pæne side. Til sidst prøvede jeg den også uden blusen indenunder. hm… den kunne godt gå hen og blive min julekjole til julefrokost. Med en karrygul kortærmet netbluse indenunder for lige at skjule mine arme lidt.Men så ville det godt nok være første gang nogen sinde at jeg har syet en kjole i så god tid 🤣

Håber du kan bruge indlægget som inspiration 😊

 

7 kommentarer

 • Karen Bente Martinussen

  Du er SÅ dygtig og SÅ inspirerende 👏😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin Lund

  Hej Gitte. Super nytårskjole også. Tænkte på hvordan du flyttede indsnit, når stoffet var klippet? Overvejer at lave mit kjolemønster om til Spencer ala din. Men syntes at huske at brystindsnit blev flyttet tik halsindsnit? Måske husker jeg forkert

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin Lund

  Flot kjole Gitte. Det jeg tænker på er, hvordan du flytter indsnit når du har klipper kjolen/Spencer. Tænker på at lave mit kjolemønster om til en Spencer ala din. Syntes jeg kan huske at brystindsnit blev flytter op i halsudskæringen, men mæske husker jeg forkert. Men super flot julekjole/nytårskjole

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Karina. Mange tak 😊 Indsnit bliver flyttet før jeg klipper. Jeg har lige lagt et billede mere ind der viser mønsteret. Måske kan det give dig en ide om hvordan du gør. Jeg vil overveje at lave et indlæg om hvordan du flytter indsnit op til halsen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Wow en kjole.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skjortekjole