Slå-om kjole fra Stof og stil

Nem bluse med lidt perler på.

Denne bluse var jeg ret meget i tvivl om jeg skulle lægge ind på bloggen, da der i princippet ikke er så meget nyt over den. Men så slog det mig at i måske kan bruge ideen til at se hvordan man kan ændre lidt på et mønster og så bruge det på en ny måde. Det her er nemlig et kjolemønster, som jeg har ændret på til en bluse.

Stoffet har jeg fået af en kær veninde, og det minder rigtig meget om jersey, men det har ligesom en opkradset retside. Det gør stoffet meget blødt , men også lidt svær at arbejde med, da det arter sig lidt som velour. Spørg mig ikke hvor hun har købt det, for det aner jeg ikke 😆

Mønsteret jeg ville bruge er dette 

Det er meget enkelt, og lige til at tegne op. Det er så bare afkortet til en bluse. Men stoffet var ikke så bredt, så jeg kunne heller ikke få blusen så bred som jeg ønskede. Derfor blev mønsteret blot foldet ved ærmet, og lavet så bredt som det nu kunne blive.

Hals-udskæringen blev gjort lidt bredere, så det minder lidt mere om en båd-udskæring. Men da ærmet derfor blev lidt kort, satte jeg et stykke ensfarvet jersey i kanten. Det er dobbelt og syet på ligesom et stykke rib. På en eller anden måde syntes jeg blusen manglede lidt pynt. Ikke så meget, men noget der kunne gøre den lidt finere. Så alle mine perler blev fundet frem og så skulle der ellers lige hygges lidt.

Jeg endte så ud i at tage nogle der matchede stoffet i blå farver.

Jeg har sat dem på , så de følger et mønster i stoffet. I princippet kunne jeg fortsætte med at pynte denne bluse så længe jeg orker, og syntes det er spændende. Men da jeg måske mister lysten undervejs, sørger jeg for at arbejde på begge sider af blusens midte.

Jeg startede med at lave kanten i halsudskæringen. Det er blot 3 perler trukket på med jævne mellemrum. Det giver en fin effekt. Derefter puttede jeg perler på hvor jeg nu syntes.

Det er ret vildt så centreret stoffets mønster blev på blusens midte. Det er 100 % tilfældigt, da der ikke var stof nok til at jeg kunne tage hensyn til det. Men at det så alligevel kom til at passe helt perfekt er virkelig sjovt.

Det er et super godt mønster, som er så behagelig at have på. Det tager 65 cm stof, og næsten ingen tid at sy😊

Blusen passe rigtig fint til et par jeans. Dem jeg har på, på billedet har jeg også syet for en del tid siden og der står lidt mere om dem her

Så har du et kjolemønster som du er glad for, kan du overveje at korte det af, ændre lidt på halsen eller lign. og dermed opnå et helt nyt mønster…

Håber du kan bruge det til inspiration, og smid gerne en kommentar 😊

 

 

 

2 kommentarer

 • Lena

  Den er da bare så fin med de perler. En hel jule-bluse

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Lena. Mange tak, ja man kommer lidt i julestemning 😃

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slå-om kjole fra Stof og stil