Min første hjemmesyet bikini

Sidst jeg var på et undertøjs kursus hos Merete Hansen, købte jeg materialer til 2 bikinier. Det har så lagt lige siden og jeg har ikke rigtig haft modet til at starte på dem. Men i forbindelse med at vi skulle på ferie, tænkte jeg at nu måtte tiden være inde til at springe ud i det. Det blev til denne i en flot ceriserød farve. Jeg har valgt at fore både trusse og bh med sort badetøjs stof. Ikke fordi stoffet er gennemsigtigt, men blot for at give bikinien mere hold i faconen. Det var noget værre nørkleri at sy. Jeg valgte at sy skålene med skum indlæg og bh bøjler. Modellen jeg har brugt hedder Bella. Man skal være meget omhyggelig når man syer sådan noget. Blot få mm kan resultere i at modellen pludselig er et nr større.   Trussen er syet efter et mønster her på bloggen. Den ligger under gratis mønstre og hedder taitrusse. Jeg har syet gummi elastik på alle kanter på trussen og ligeledes på bikiniens nederste kanter og bagstykket. Den bliver syet på vrangsiden med trestings siksak. Derefter bukkes kanten rundt og det syes med dobbeltnål Stropperne er også syet med elastikken. Der klippes en strimmel 3 gange så bred som elastikken. Elastikken syes langs kanten med trestings siksak. Derefter bukkes elastikken om og den anden side bukkes ind over. Med dobbeltnål bliver der syet lige ned i midten af stroppen fra retsiden Der er mange ting jeg vil gøre anderledes ved den næste bikini. Men taget i betragtning at det er den første jeg har syet, så synes jeg faktisk, at jeg er sluppet godt afsted med den. Jeg har mod på flere af slagsen. Efterfølgende har jeg bestilt mere af stoffet hos Merete, og også skrevet mig på venteliste til et af hendes sykursus. Hun er nemlig rigtig dygtig og jeg er overbevist om at hun kan give mig nogle gode fif. Hvis i skulle få lyst til at sy jeres eget badetøj, og for en gangs skyld få noget badetøj der sidder rigtig pænt på jeres krop, og ikke bare er pænt på en modelkrop, så vil jeg stærkt anbefale et kursus hos Merete.

Advarsel.. nu kommer der lige nogle billeder hvor jeg har bikinien på. Det er absolut ikke noget jeg er glad for, men føler at jeg er nødt til det, hvis i skal kunne vurdere hvordan den ser ud. Det er ingen sag at få det til at se godt ud på gulvet, men om den kan passe en ganske almindelig gennemsnits krop er noget helt andet.

Den sidder rigtig behageligt. Dog vil jeg overveje at den næste skal laves lidt mindre i de øverste skåle. Trussen går ret højt op på bagen. Jeg vil overveje om den næste ikke skal være lidt lavere og så laves lidt kortere i skridtstykket. Jeg tror det har meget at sige hvilket stof man bruger. Dette her er meget elastisk og derfor virker trussen en anelse for stor på mig. Men omvendt gør det,  at den ikke laver så mange grimme buler alle steder i huden. Til sidst vil jeg lige oplyse at den nu er blevet testet i ferien, både i havet og i poolen. Den holder så fint faconen, hvilket jeg var pænt nervøs for om den ville. Jeg havde advaret min mand om at han måske skulle komme med et håndklæde til mig hvis bikinien hang nede om knæerne 🤣 Hvilket syn ville det ikke have været . Men det blev heldigvis ikke aktuelt. Håber i kan bruge indlægget som inspiration.