Bluse i fast stof efter Model 2.

Denne bluse er syet efter Model 2. Mønsteret ligger her i link. Den er syet i fast crepet viscose, og derfor er der nødt til at laves en belægning til halsen, med mindre du vil vælge at sætte folde elastik eller kantebånd på. Jeg har valgt en belægning og her kommer lige hvordan du til Model 2 laver en belægning. Læg mønster papir over for- og bagstykke ved halsen. Tegn halsudskæringen op og tegn 5 cm længere ned på halsen. Marker hvad der er midt for og hvad der er midt bag.

(her er tegnet op på mønsterpapir, klippet ud og lagt ovenpå for lige at tjekke)

Læg belægningerne til fold på lidt tynd vliseline . Klip dem ud og læg dem på stoffets bagside. Læg en viskestykke eller strygestykke ovenpå og stryg med strygejernet. Når det er blevet koldt, klipper du belægningerne ud.

( her er vliselinen lagt på vrangen af stoffet, strøget og derefter klippet ud)

Sæt nu for og bag belægning sammen på den korte led, stik sømmen , så det nu er blevet en ring.

(Nålene viser hvor du skal sy)

Sæt ringen på blusen så skulder passer med sammensyning. Ret mod ret. Sæt nåle i og stik kanten rundt.

( belægning er sat på med nåle og klar til syning )

( belægning stikkes fast hele kanten rundt)

Klip nu forsigtige små hak i kanten , pas på ikke at komme ind til syningen.

(Der er lavet små hak)

Vend belægningen rundt. Fold nu alt sømrum op i belægningen og stik tæt på den søm du lige har lavet. Vær sikker på at alt sømrummet vender op i belægningen.

(Der laves en stikning på belægningen og alt sømrum ligger oppe i belægningen.)

Nu skulle det være ret nem at få lagt belægningen inden i blusen og stryge den fin glat. Hvis den har lidt tendens til at vil smutte frem når du har blusen på , kan du give en lille tværstikning oppe på skulderen. Driller den en del kan du vælge at give en stikning på blusen i belægningens kant hele vejen rundt, men det burde ikke være nødvendigt.

Blusen skal bruges udenpå bukser og derfor syntes jeg den gerne måtte afsluttes på en sød måde. Jeg har valgt at sætte en blonde elastik på , men du kan også vælge bare at bukke kanten og give en stikning.

Blondekanten laves ved at stikke en blonde på fra retsiden. Jeg flytter nålestillingen så det passer med at trykfoden kan flugte blondens kant. Det er ret vigtigt at den bliver syet lige på.

(Nålestillingen er flyttet lidt til højre, så trykfoden flugter med blondekanten.)

Vend blonden om til vrangen og stik fra retsiden . Nu flugter trykfoden stoffets kant.

(Der stikkes fra retsiden)

Det giver en rigtig fin og sød kant som afslutning.

( sød kant at afslutte blusen med )

Jeg syntes det er en rigtig fin bluse, især til cowboy bukser. Jeg kan godt lide kontrasten mellem det rå og slidte og så det fine stof. Håber det kan inspirere dig til hvordan du kan ændre på et blusemønster og derved opnå forskellige udtryk.