Oplægning af cowboy bukser

Når man syer, kan det slet ikke undgås , at man også skal sy noget ind imellem som er kedeligt... såsom at lægge cowboy bukser op. De har ofte en lidt slidt kant nederst fra fabrikken af, og det er en del af buksens udtryk. Normalt lægger man bukser op ved at klippe af og så bukke en eller to gange rundt og stikke. Den går ikke helt ved cowboy bukser. Så ser kanten pludselig anderledes ud. Man kan diskutere hvad der er pænest. Men ønsker man at bibeholde den kant som buksen har fra start af , kan man bruge denne metode.

(kanten kan se sådan ud, når du køber buksen)

Det skal lige siges, at jeg for mange år siden syede lidt for en butik. De foreslog at jeg prøvede denne metode, når deres cowboy bukser skulle lægges op. Jeg var stædig i lang tid og ville ikke prøve det, da jeg syntes det da måtte se mærkeligt ud og bestemt være forkert. Dog overgav jeg mig til sidst og prøvede det.. jeg må erkende, metoden er god, og man kan ikke se oplægningen når buksen er på. Siden, ja så er mine cowboy bukser selvfølgelig blevet lagt op sådan. Start med at finde ud af hvor meget der skal af buksen og sæt en nål i .

(I mit tilfælde er det 6 cm der skal lægges op)

Mål nu det ombuk der er der i forvejen fra vrangsiden.

(Her er kanten 1,5 cm)

Buk nu kanten om på retsiden. Du skal nu prøve at finde ud af hvor nålen sidder under ombukket. Hvis du trykker lidt, kan du godt fornemmer hvor nålen er. Ombukket skal passe , så der præcis er 1,5 cm op til starten af den eksisterende kant. ellers skal du rykke ombukket, så det kommer til at passe.

(Nålen kan jeg mærke lige foran min finger og derfra skal der være 1,5 cm op til kanten)

I mit tilfælde betyder det at det blev til et ombuk på 4,5 cm. Så jeg bukker hele kanten 4,5 cm op. (I mit tilfælde blev det til 4,5 cm ombuk, ved dig jo et andet mål, afhængig af hvor meget bukserne skal lægges op) Ombukket holdes fast med nåle

(Ombukket er nålet fast)

Sæt nu din lynlås trykfod på din maskine og sy så tæt på kanten som du kan komme hele vejen rundt på buksebenet.

(Sy så tæt på kanten du kan)

Skulle sidesømmen være for tyk, kan du bruge en overgangstykke, eller i en snæver vending et stykke pap, til at udligne tykkelsen med .

( med sådan en dims går det nemt over en tyk kant)

(Stikning tæt ved kanten)

Klip nu stof væk , så der kun er 0,5 cm tilbage indtil syningen.

(Klip et hak ind og klip så hele kanten rundt, så der er 0,5 cm ind til stikningen.)

(Hele kanten er klippet ned )

Skift nu til almindelig trykfod og siksak den rå kant.

(Kanten siksakkes)

Nu er kanten faktisk færdig. Du skal bare presse kanten godt, og sømrummet presser du op i buksebenet. Pres rigtig godt..

(Der skal presses godt med damp)

Når man har buksen på, ses det slet ikke at der er kommet en ny søm.. Bemærk at det kun er til cowboy bukser jeg vil gøre sådan. Det bliver rigtig pænt på denne måde.