Lav selv dit kantebÄnd i fast stof.

Jeg købte for lang tid siden 2 små apparater , som man kunne lave kantebånd med, fra https://armastore.eu/ De kostede kun 40 kr pr stk. Men de blev lagt ned i en æske, og kom aldrig i brug. Men da jeg skulle lave en jakke/trøje og ville pynte med bånd, kom jeg i tanke om dem. Udvalget af færdiglavede kantebånd er ikke så stort, så jeg tænkte at det måtte jeg så prøve at lave selv. Jeg købte en halv meter i 140 cm bredde og så skulle der eksperimenteres. Jeg brugte den lille apparat hvor der står 18 mm på. Det er kantebåndet bredde når det er færdigt. Tegn en streg på dit stof som er præcis 45 grader i forhold til ægkant. Jeg tegnede med kridt. Tegn derefter strimler som er præcis 3,5 cm brede. Klip dem ud.

(Der klippes strimler ud)

Læg nu strimlerne så de ligger i forlængelse af hinanden.

(Læg strimlerne i forlængelse af hinanden)

Enderne skal syes sammen, men som du kan se, passer de ikke sammen. Men det kommer de til.. Læg nu den nederste strimmel på billedet, ovenpå den strimmel du ser øverst. Du skal kun lige lægge den ovenpå så strimlen danner en hel linje.

(Den ene strimmel er lagt ovenpå den anden, så de danner en lige linje)

klip nu langs den  kant som pilen peger på. Du klipper så kun i et lag stof..

(Klip langs den rå kant ved pilen)

Det er fuldstændig lige meget hvordan din spids ser ud og hvilke grader den måtte have. Bare du lægger den ovenpå som beskrevet og klipper, så vil strimlen blive pæn når du syer den sammen. Det er nemlig næste punkt..

(Her er den lige blevet klippet og du kan se det stadig er en lige linje)

Læg nu spidserne sammen ret mod ret. Læg mærke til at strimlen ligger forskudt. Det skal den gøre med præcis det du plejer at bruge til sømrum.

(Ved mig er det 0.5 cm de ligger forskudt)

Sy nu strimlerne sammen med stikkesting, husk at hæfte ender.

(Så er de syet sammen)

Du fortsætter med at sy strimler sammen på samme måde. Når det er gjort, presser du sømrummet til hver sin side.

(Her kan du se at det kommer til at passe)

Klip snipperen af og du er klatr til at bruge apparatet.

(Snipperne er klippet af)

Start med at binde dit kantebånds apparat fast til strygebrættet. Klip strimlen meget skrå til at starte med, så den er nemmere at få ind i apparatet.

(Apparatet er bundet fast og strimlen sat i)

Træk nu stille og roligt båndet igennem, i mens du samtidigt stryger den , lige der hvor den kommer ud af apparatet. Jeg har ikke strygejernet helt nede på , det er dampen der gør arbejdet.

(Der trækkes stille og roligt imens der dampes)

Det giver det fineste bånd.  Træk lidt forsigtigt når du kommer til en sammensyning.. Det giver et utroligt fint bånd. Meget lige og meget nem at lave. Jeg er virkelig benovet over hvor nemt det var. Sjovt at jeg aldrig har prøvet det før. Jeg plejer at bukke det i hånden og derefter stryge det, det er slut nu.. Glæder mig til at få det syet på trøjen. Om det virker ligeså godt i jersey bliver jeg indtil videre svar skyldig, da jeg endnu ikke har fået prøvet det af.