Om bloggen

På denne blog vil jeg give mine ideer og tips videre omkring syning. Måske kan det inspirere andre til også at prøve kræfter med denne hobby. At give denne blog et navn var lidt en udfordring. Men ældste datter kom til undsætning. Mine initialer er G.A.L. Gitte Askjær Lund. Så hun mente det var oplagt at bloggen skulle hedde syGAL.

 

 

Jeg er en kvinde på 52 somre. Jeg boer i et lille dejligt hus med min mand og vores hund Tarsan. Vores 2 tøser på henholdsvis 21 og 24 bor i Århus. Til daglig arbejder jeg i en Botex gardinbutik som blæksprutte 🙂
Som lille pige besøgte jeg ofte min bedstemor, som altid var i gang med et håndarbejde. Hun hæklede, strikkede, broderede og syede. På den måde blev min interesse vakt for at være kreativ. Min bedstemor var dygtig til at lære fra sig og havde altid tid til at hjælpe. I skolen var mine bedste timer når vi havde håndarbejde. Da jeg skulle ud og brænde mine konfirmationspenge af, vidste jeg præcis hvad de skulle bruges til. Ikke tv, stereoanlæg eller cykel, som mange af mine andre klassekammerater. Men en Bernina symaskine.. Jeg blev vist betragtet som en særling. Lige siden er det blevet til rigtig rigtig mange timer bag symaskinen.
Jeg får mange ideer, både gode og mindre gode. Men jeg er ikke bange for at prøve ideerne af og udfordre mig selv. Når jeg syer eller laver andet kreativt bliver jeg altid i godt humør. Det virker afstressende og giver ny energi.

Jeg har ingen uddannelse indenfor sy-verdenen , men de mange år med syning har givet mig en del erfaring. Jeg står ikke indenfor at diverse tips og sy-vejledninger er korrekte i forhold til en med en uddannelse indenfor faget. Så tag det du kan bruge fra bloggen og gør så dine egne erfaringer. I øvrigt skulle du overveje at tage på et weekend kursus i syning ved en af de mange dygtige underviser vi har i danmark. Du kan få lavet dit eget personlige mønster, og det er virkelig guld værd. Jeg har selv været på nogle stykker og lærer hver gang noget nyt.

Der er ingen stor og fancy maskin-park her i huset. Det hele bliver syet på en simpel men god Bernina , som kaldes skole-modellen. Modellen hedder Bernina Activa og kan varmt anbefales.  Jeg har en overlocker fra Bilka , der bestemt godt kunne være bedre. Men jeg bruger den ikke ret meget. Så du skal ikke holde dig tilbage bare fordi din maskine ikke lige er den sidste store dyre model. Her kan alle være med.