En genial dippedut

Nye Kai-sakse og nåle

Så kom der lige nye sakse og nåle til mig og en veninde i dag.  Syntes da lige jeg vil dele denne hjemmeside med jer. Det er et Estonisk firma, men meget professionelt. Meget, meget billigt sted at handle. Efter et par dage skrev de tilbage at den ene saks var udsolgt, men tilbød et nr større til samme pris. Prøv lige at tjekke priserne ud på nålene og saksene. Det er da mega billigt..ingen fragt og alt dette for 1130 kr….

firmaets hjemmeside hedder: https://armastore.eu/

sakse

Kai saks 7280SE er en drøm af en saks. Klipper i alt stof, både faste og levende stoffer, som om det er smør. Den er stor, men ikke så tung som den ser ud til at være. Den har et langt skær, og du kan virkelig klippe nogle lange klip med den. Det er den jeg selv bruger ved klippebordet. Ved symaskinen har jeg Kai n5250 liggende. Det var en julegave fra mine piger. Den er noget mindre og klipper også rigtig fint. Men kan slet ikke sammenlignes med den anden saks, der jo også har det specielle skær, der netop gør den velegnet til levende stoffer.

Kai saks 7250SE var til min kære veninde. Den er mindst lige så lækker som 7280SE. Den er bare lidt mindre og dermed også lidt lettere i det. Det er skærets længde der er til forskel på de to sakse.. Den er god hvis man ikke har en stor hånd, eller hvis man ikke er vant til at klippe lange klip, men har for vane at klippe flere små klip. Altså forstået på den måde, at man ikke åbner hånden så meget. Hun er super glad for saksen, og fortæller at hun aldrig har haft en saks der klipper så godt som den.

Jeg er vant til at klippe meget, med store sakse, igennem mit arbejde i gardinbutikken. Det falder mig derfor helt naturligt at klippe med den store saks. Hvis du ikke bruger saks hver dag, vil jeg nok overveje at bestille den lille størrelse, med mindre du har en stor hånd. Men uanset hvilken størrelse du vælger, vil du få en saks, som klipper som en drøm. Jeg har haft flere forskellige sakse i årenes løb, men aldrig en der klipper som Kai gør…

 

 

13 kommentarer

 • Ellen Cathrine

  Takk for tips om super butikk. Skulle kjøpe nåler til overlocken, men det var så mye å velge imellom og jeg skjønte ikke hvilke jeg skulle ha. Har du tips til hvilke nåler jeg kan kjøpe til overlock og cover maskin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Ellen. Jeg har en gammel Bilka overlocker og den har jeg faktisk aldrig købt nåle til, da den bruger helt almindelige. Cover maskine og andre af samme slags har jeg ikke. Så jeg får lidt svært ved at vejlede dig omkring nåle. Men du kan sende Armastore en mail på engelsk og de er meget søde til at svare tilbage. Skriv blot hvilen maskine du har og send evt et billede med af de nåle du plejer at bruge 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingelise

  Har du prøvet Kaj saksen, og hvad synes du om den, er den tung? Du knækkede en dobbelt nål i dag, tror du de Organ nåle er ringere i kvalitet end Smetz?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   ja jeg har to kai sakse.Den ene er nr 5250, en rigtig god allround saks og god at bruge når du sidder ved symaskinen. Den anden er en 7280SE. Den er rigtig stor. Syntes ikke den er tung. Den er super til at klippe ved bordet når stoffet skal klippes ud. Men jeg syntes den er for stor når man sidder ved symaskinen. Så jeg har stor glæde af begge to. Nej jeg tror ikke organ nålene er dårligere end Schmetz. Men dem har firmaet også. Det var ren og skær min egen skyld. Jeg er tilbøjelig til at sy hen over mine knappenåle og var så uheldig at ramme direkte ned i en. Så kan man lære at pille knappenålen ud inden man kører over den 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Det lyder fantastisk med dit køb af sakse, men hjemmesiden der er skrevet åbner ikke??? Virker til den nu ikke findes, er det stavet rigtig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   åh for søren. Jo den findes endnu, talte med en i går der havde bestilt sakse. Jeg prøver lige at kigge på det, men det bliver nok først i aften.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   jeg kunne lige nå at kigge på det. Det er skrevet rigtigt.Jeg har lige været inde på deres side. Men det er ikke et link. Prøv at højreklikke på deres navn, og så trykke kopier. Så sætter du navnet ind når du googler. Så skulle de komme frem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Deleuran

   Hej Gitte. Jeg nyder helt vildt dine mønstre og gode fif. Jeg er endelig nået til at skulle bestille sakse og undrer mig over at du har købt sakse med savtakker. Såvidt jeg kan gennemskue er tal med SE til sidst ‘serrated’ og betyder det ikke takkesaks? Hvad er ellees forskellen på nr med og uden SE? Gode hilsner Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   Hej Rikke . Tusind tak for din kommentar? Nej den er ikke savtakket, det betyder den har et microskær. Det gør den særdeles god til at klippe i levende stoffer såsom silke, polyester og viscose. Stofferne bliver liggende og flytter sig ikke når du klipper. Den klipper som en drøm? Du kan ikke se på saksen at den har mikro-skær. Har fået at vide at man ikke kan slibe sådan en, men må nu indrømme at jeg endnu har tilgode at få slebet en saks ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   er det lykkedes dig at komme ind på siden Charlotte ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente Wiinbad

  Jeg har problemer med at sy med dobbeltnål og gør mig umage for ikke at tvinde trådene. Hat du et godt råd

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Umiddelbart ikke. Men der var engang en der sagde at nr 2 tråd ikke skulle være omkring den sidste bøjle eller holder lige før nålen for netop ikke at tvinde. men jeg har aldrig selv prøvet det af. Hvis jeg får tid i aften, vil jeg gerne lige prøve at kigge på det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Bente. Der skulle nu ligge nogle fif til hvordan du undgår at trådene tvister. Se under Tips. Jeg håber det vil kunne løse dit problem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En genial dippedut