Mønstervægte af brugte skjorter.

Jeg har set flere lave søde mønstervægte. Malede sten, store møtrikker eller små poser fyldt med ris. Nu måtte jeg da også hellere få lavet mig nogle. De skal bruges når jeg tegner mønstre op fra mønsterark. Jeg plejer at sætte nåle i , men mønstervægte er både kønnere at se på og hurtigere at fjerne igen. De skal også bruges, når mønsterdelene skal lægges på stoffet, for at finde mønsterdelenes placering. Når først delene ligger hvor de skal, fjernes mønstervægtene og der sættes nåle i . Syntes de er lidt hyggelige på sy bordet 🙂

I øjeblikket har jeg et projekt kørende hvor jeg skal sy ting i skjorter fra genbrugen. Det er de fineste stoffer og der er mange ting man kan sy af dem. Så mine mønstervægte skulle da selvfølgelig også syes af dem.

Mønstervægtene er lavet så de minder om store bolsjer. Jeg har fyldt dem med grødris. Men nu er min mand lige kommet hjem med nogle store møtrikker og det skulle også lige prøves.  En møtrik sammen med polyesterfyld proppes indeni , og det fungerer også rigtig fint.

De er meget simple at lave, men alligevel vil jeg gerne vise jer hvordan jeg laver dem.

Klip en firkant på 16 x 10 cm , tillæg sømrum

fold stoffet , så det bliver 8 x 10 cm og sy 2 af siderne sammen med små stikkesting. Fold sømrummet ned i hjørnet, hold fast og vend sytøjet om til retten. Derved får du et rigtig fint skarpt hjørne.

Fold sømrummet om til vrangen på den side der ikke er syet og sæt fast med nåle. Stryg den.

fold den nu så sidesømmen kommer til at være præcis i midten. Sammensyningen er ved min finger. Fyld den med grødris eller stop en møtrik og polyestervat indeni og sy åbningen sammen med små sting

Så er den faktisk færdig.

Et lille tip… hvis du vil fylde den med grødris, så sy åbningen halv til. Find et stort sugerør, lav en tragt af et stykke papir og tape det sammen. nu kan du stikke sugerøret ned i åbningen og fylde grødris i. Ellers har du altså grødris overalt 😉

Tosset ser det ud, men det fungerer 🙂

Hvis du sætter et bånd i samtidigt med du syer den ene søm og fylder den kun med polyestervat, har du de sødeste bolsjer til juletræet 🙂

Jeg har med vilje lavet så ingen af mine mønstervægte er ens i stoffet.

2 thoughts on “Mønstervægte af brugte skjorter.

 1. Tak for dejlig overskuelig opskrift og fine billeder. Er nu igang med små bolsjevægte fyldt med røde linser 🤗{\rtf1\ansi\ansicpg1252
  {\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 TimesNewRomanPSMT;}
  {\colortbl;\red255\green255\blue255;\red0\green0\blue0;}
  {\*\expandedcolortbl;;\cssrgb\c0\c0\c0;}
  \deftab720
  \pard\pardeftab720\qc\partightenfactor0

  \f0\fs127 \cf0 \expnd0\expndtw0\kerning0
  \outl0\strokewidth0 \strokec2 \pard\pardeftab720\qc\partightenfactor0
  \cf0 \strokec2 \
  }

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *