Bukser efter Onion 4011.

Dette bukse mønster fra Onion har jeg haft liggende et stykke tid. Af en eller anden grund havde jeg svært ved at komme igang med det mønster, Syntes heller ikke jeg lige havde det rette stof til dem. Men jeg fandt et stykke stof fra lageret og tænkte det hellere måtte prøves af. Stoffet virkede som noget kunststof med uld og var helt fast vævet. jeg gik igang og det var da en katastofe…. da jeg skulle prøve dem undervejs opdagede jeg at de kløede helt vildt. Jeg kunne slet ikke holde ud af have dem på. De sad i grunden rigtig fint. Men stoffet var da noget værre skod.. syntes lige i skal se et billede af prøvningen..

Faktisk syntes jeg også det måske var en lidt kedelig buks. Hm… hvad kunne man ændre på dem, for jeg kan godt se at de sad pænt. Jeg ville i grunden også gerne markere lommerne lidt. Jeg måtte gå mine gemmer efter for et andet stykke stof og fandt et i en lidt mørkere farve, med lidt stræk i. Samtidigt faldt jeg også over noget bånd og et stykke jersey som passede til båndet. Det kunne da blive et fint sæt. Jeg lavede pressefolder ned langs midten af forbuksen og valgte at sy en smal stikning for at holde på pressefolden. Det giver buksen lidt `skarp`udseende og det kunne jeg i grunden godt lide. Så jeg satte bånd ned langs siden på buksen og rundt ved lommerne.

Jeg kan vældig godt lide det uniform look den pludselig på den måde fik. Bukserne blev syet efter model c hvor det er en lidt kortere buks. Jeg satser på det inden længe bliver bedre vejr, så man kan begynde at vise lidt ben 🙂

Jeg giver  ikke sy vejledning til den, da jeg syntes den der ligger ved er ret god. Dog syntes jeg,  man springer lidt let hen over hvordan lynlåsen syes i. Men så kan man jo også vælge at gøre det på sin egen måde og enten bruge usynlig lynlås eller en synlig lynlås. Jeg valgte en usynlig, men da jeg samtidigt havde bånd ned af siden, var lynlåsen ikke det nemmeste at få sat ind. Men det lykkedes efter nr 2 forsøg og syntes det er blevet ret godt. Jeg laver inderlommen i forstof, for at den ikke bliver for tyk, og lommen glider bedre når det er lavet i det stof. Der er strøget forstærkning på forbuksens vrangside ved lommen .

Båndet bliver syet på med en stikning helt ude i kanten på begge sider og lagt i et læg i hjørnet ved lommen

Her et billede undervejs med lynlåsen.

Jeg stryger også vliseline på belægningen til taljen for at holde på faconen

Ih altså.. fra at syntes jeg var igang med noget, som jeg ikke følte mig helt i hopla til, endte det ud med at blive et par bukser, som jeg er meget tilfreds med.  Jeg har intet ændret på selve mønsteret og er ret benovet over hvor godt de sidder.

Nu kan det gode vejr bare komme så jeg kan få dem indviet.

Ud af det jersey stof ,som jeg også fandt syede jeg en bluse i Onion 5003,http://www.onion.dk/5003-snitmoenster-t-shirt-med-paasat-og-raglanaerme/ som jeg har syet før.  Tidligere indlæg hvor mønsteret bliver brugt med raglan kan læses her http://sygal.dk/2018/01/traenings-bluse-syet-i-moenster-fra-onion/

Det er så godt og alsidigt et mønster, hvor man får både til raglan og tilsat ærme.  Et  godt basismønster som kan ændres i det uendelige.Jeg satte bare et lige stykke på i halsen og vupti, så har man en rullekravebluse.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *