Mormortrusse i en anden udgave.

Jeg har tidligere lagt et mønster ind på en rigtig god trusse. Jeg kalder den mormor trusse. Der er sikkert forskellige meninger om hvad en mormor trusse er, men her i huset kalder mine piger disse trusser for en mor trusse eller mormor trusse 🙂 Sikkert fordi de ser lidt kedelige ud, og er ret store. Men jeg er ligsom kommet over den alder hvor det kun skal være smart, det skal sørme også fungere… Og det gør disse trusser nu engang, kedelige eller ej. Men der er masser af muligheder for at lege med mønsteret og på den måde gøre dem lidt mere moderne og smarte. Det er kun din fantasi der sætter grænser.

Mønsteret og sy vejledning til trussen i str 40-42  ligger her i LINK

Jeg har prøvet at sætte et stykke elastisk blonde ind og det blev rigtig godt. Trussen skulle stadig være meget tækkelig , så derfor er der tæt sort stof foran og bagpå. Mønsteret bliver bare skåret i stykker og så bliver noget af den lavet i blonde.

Stoffet jeg har syet de sorte i , er en meget lækker microfiber, med en sort stribe i. Købt som en rest. Blonden er købt i Videbæk for lang tid siden.

Igen bliver trussen lavet uden syning i skridtet. Mønsteret bliver bare lagt til fold. Det lille stykke på billedet er blonde.

Blonden bliver syet på som noget af det første og derefter er det bare at sy dem som vejledningen viser i link højere oppe. Skridtstykket bliver lavet i sort jersey.

Så fandt jeg sørme lige en lille sort sløjfe. Den kan da pynte foran.

Det tager ikke lang tid at sy disse trusser og man kan få brugt rester både i blonde, elastikker og stof.

Sådan kom de til at se ud.

Og i skal da ikke snydes for et billede hvor de er på. Puha det er ikke det sjoveste at tage billeder af, men jeg siger til mig selv at det vel ikke er anderledes end et billede fra stranden eller de lingeri kataloger der bliver sendt ud 🙂 Personligt kan jeg bedst forholde mig til tøj, når de sidder på en person, og det er det som gør at jeg lægger billede ind af trusserne på 😉 Kønt eller ej, så er det sikkert sådan de fleste kvinder ser ud i danmark.

De sidder super godt og føles meget behagelige.

18 thoughts on “Mormortrusse i en anden udgave.

 1. Jeg er fuldstændig enig med dig: tøj, der præsenteres på et levende menneske, præsenterer sig nu bedst.
  Det er så godt og modigt, at du nu også viser undertøj frem. Men med din figur gøres det jo på smukkeste vis

  1. hej Inge. Ja, det kræver lige at man gør sig nogle tanker før man smider billedet op 😉 og tak for din søde kommentar. Spring endelig ud i syning af trusser 🙂 de er meget nemme at sy og tager ikke lang tid.

 2. Har du overvejet at lave disse fantastiske trusser i større størrelser, så mormorbagdelen kan klemmes ned i dem

  1. Hej Lise. Jeg har en veninde som i øjeblikket tester str 44-46. De kommer på bloggen i løbet af et par dage. Men større har jeg ikke planer om

 3. du er bare super til at vise og sætte billede ind tommelop +++++++
  Har du fif til at sy i microfiber hvis maskinen springer sting der er nok noget med indstilling??

  1. hej Irena. mange tak 🙂 Jeg er ret sikker på det kunne være din nål. Normalt bruger jeg det der hedder en almindelig 80 nål. Men til microfiber skal du bruge en anden type nål som hedder mikrotex. Nålespidsen er meget tynd og slank, så den kan nemmere trænge igennem microfiberen. Schmetz laver den og den kan fås de fleste steder hvor de handler med nåle.

 4. Hej Gitte.
  Syr du bare blonden på med 3-stings zigzag ? Nu har jeg efterhånden fået tilrettet mønstret til min figur og pasform og er blevet ret bidt af at sy trusser, så nu må jeg vove mig ud i noget mere fikst med blonder på ;o)
  Tak for supergode vejledninger og inspiration.
  Hilsen Kirsten

  1. hej Kirsten. Mange tak for din søde kommentar. ja blonden bliver syet ovenpå med en trestings siksak. Det behøver ikke være helt præcist efter blondekanten. Det ses nemlig ikke på det færdige resultat, da syningen ligesom forsvinder ned i blonden. God fornøjelse. 🙂

 5. Hej..

  Kan se du et sted skriver at du er i gang med at afprøve str 44-46.. Har du et færdigt mønster til de str..?

  Mvh Kirsten

  1. Hej Kirsten. Ja den ligger også på bloggen i str 44-46. Hvis du øverst på bloggen trykker på det lille forstørrelsesglas og skriver mormortrusser, kommer alle indlæg frem om trusserne. Jeg kan ikke linke direkte herfra. Hvis ikke du finder det, så smid lige en kommentar på messenger hvor jeg kan sende dig link

 6. Hej Gitte. Jeg forsøger nig med dune trusser og inden jeg syr elastikken på sidder de perfekt. Når jeg har syet elastikken på m-med 3stings
  siksak-er de stadig fine men når jeg vender
  kanten og syr igen bliver kanterne trukket lange, som om jeg har trukket meget i elastikkanten. Hvad hulen gør jeg galt ? Bruger samme 3stings sik sak ???? Håber du har et bud på hvad jeg skal ændre

  1. hej Lis. Nogle elastikker har det med at blive en anelse slap jo mere man syer i dem.Ved trussen syer man i dem 2 gange, og i dit tilfælde bliver elastikken så lidt slap. Så mit råd er at du skal trække en anelse i elastikken første gang du syer ned i den. Men ikke ret meget. Pas på at du ikke bliver så ivrig at du trækker for meget 😉 men det må gerne rynke en anelse efter første syning. Når du så syer 2. gang bliver den lidt slappere og dermed kommer den til at passe. Hører meget gerne fra dig igen om det kunne løse det 🙂

 7. Hej Gitte
  Jeg er meget inspireret af din blog. Du er så dygtig. Både til at sy og dine vejledninger er så gode.
  Jeg bor i Skagen og kan desværre ikke købe stof og tilbehør lokalt. Hvor anbefaler du at jeg skal bestille stof, blonder og elastik? Jeg har tidligere syet trusser og det er sjovt.
  Hilsen Lotte

  1. hej Liselotte. Mange tak skal du have, hvor er det dejligt at høre😊 Du kan ved Det lille stofhus købe alt hvad du skal bruge til at sy undertøj med. Hvis du er i tvivl om en vare eller noget tilbehør, så ringer du blot til hende, så hjælper hun gerne. Der er også en facebookside der hedder MH bhstof og tilbehør. Jeg kender hende endnu ikke, men skal på kursus ved hende næste weekend i bh syning. Hun sælger også alt til undertøj. Har hørt hun er dygtig og sød, så hende kan du også sagtens sende en besked til. Rigtig god fornøjelse 😃

 8. Alltid kjekt å se og lese om det du lager!😍
  Du er kjempeflink og inspirerende.👍🏼
  Har sydd en god del truser og boxere i jersey til ned store og små, men ikke dine mormortruser! De må jeg nok prøve meg på. 😉 Ellers har jeg selv et mormors bøtteknott navn på alle mine plagg. Å være mormor er jo noe av det beste i verden.👵🏻
  Snakket nettopp med den minste bøtteknotten min på to år på FaceTime der hun viste fram de tre par ullsokkene de hadde hentet i postkassen. Hun var veldig opptatt av p vise meg hvor flink hun var til å få dem på!👵🏻❤️
  Fortsett ditt gode og kreative arbeid, kjære deg, og ha en fin dag.

  1. Hej Inger. Tusind tak for din søde kommentar og dejlige historie. Åh herligt med søde børnebørn 😘 jeg glæder mig til det bliver min tur til at blive mormor, men det lader nok vente på sig et par år endnu. Tak, også en herlig dag til dig 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *