Skuldertaske i klar plastik.

Begge døtre er hjemme på weekend besøg fra Århus. Det betyder vi hygger og der bliver ikke syet så meget.  Men yngstedatter havde dog et lille projekt, som hun gerne ville have lidt hjælp til. Det er åbenbart blevet moderne med tasker i klar plastik, så man kan se alt indhold. Tasken skal kun bruges til en ekstra trøje eller madpakke til arbejde, ellers går jeg nu ikke ind for at alle kan se hvad tasken indeholder 😉 I Stof og stil blev der købt klar plastik med hvide prikker på, 1 meter for 30 kr.  Sy skabet blev rodet igennem og der blev fundet noget blåt kantebånd. Datteren lavede en hurtig skitse  med mål og derefter klippede hun ud til tasken.

Jeg har valgt at lægge skitsen ind uden at tegne den pæn op. Jeg syntes nemlig det har sin charme at jeg ved det er hendes skitse..

Jeg troede det ville blive svært at sy i materialet. Men det er noget af det nemmeste. Sy maskinen blev indstillet til at sy lidt længere sting, men ellers er der intet anderledes end almindelig syning. Du kan selvfølgelig ikke pille op i plastik, så det skal være rigtigt fra start af. Kantebåndet bliver bare lagt ovenpå og stukket fast.

Håndtagene er klippet 78 cm lange og 3 cm brede. for at forstærke dem er de også kantet med kantebånd.

Jeg har syet dem på ved at give flere syninger for at det kan holde til lidt.

Først syes hanken på nedad på taskens øverste kant. Derefter en syning ca 2,5 cm nede.

Så bukkes hanken opad og der syes en stikning . Jeg regner med at det kan holde til en del, da syningen også er på kantebåndet. Men det vil vise sig når datteren tager den i brug. Der er rigtig mange rester tilbage og dem vil jeg bruge til et par kosmetik punge eller andre små tasker.

Tasken er blevet langt pænere end jeg troede den ville blive. Det ender da med jeg også må have en selv. Datteren er meget tilfreds med resultatet. Det skal lige siges, at hun selv startede på projektet, men tiden rendte lidt fra hende og så gjorde jeg den blot færdig 🙂

 

11 thoughts on “Skuldertaske i klar plastik.

  1. Hej Flora. Ja, det kan du i princippet godt. Men kantebåndet er med til at forstærke tasken 😃 jeg vil mene du kan købe hvidt kantebånd ved Stof og stil ☺

 1. Den er så flot…
  Jeg er blevet bedt om at sy en lille rygsæk i plastik…
  Men er i tvivl om den stinglængde – kan du huske hvor meget du satte din maskine til ?

  1. Hej Tina. Mange tak. Stinglængden står på 3 når jeg syer i plastik. Det er altså en anelse længere sting end normalt.

  2. Tak for dit svar…
   som nybegynder synes jeg at du er utrolig god til at forklare fremgangsmåder, flotte fotos og der er masser af gode ideer – tak for det😀

 2. Hej Gitte
  Tak for dine altid fine vejledninger: De er super gode. Det bedste jeg har fundet på din side er stofbutikken i Prag, den har jeg besøgt flere gange med stor fornøjelse.
  Når du syr i plastik, bruger du så alm. universal nål?
  På forhånd TAK
  PIA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *