Nem jersey kjole med hul på skulderen.

Jeg har et mønster som jeg ofte vender tilbage til. Den er som sådan ikke noget særligt, men den er bare så behagelig at have på. Ferien skal i år gå til Prag, og der ville denne kjole være helt perfekt. Yngstedatter har besluttet at den ene dag skal gå med museums besøg, og jeg tænker det vil være sådan en dag jeg tager kjolen på. Pæn, enkel og dejlig luftig til en varm dag.

Mønsteret ligger her i link, lige til at tegne op efter, i str 40  http://sygal.dk/2017/04/moenster-og-vejledning-til-nem-kjole/

Det er den uden brystindsnit jeg har brugt. Uha tror næsten det er 10. gang jeg syer den… Men som sagt, jeg er bare så glad for den.  Jeg har valgt at lave den  helt enkel da stoffet er så mønstret. Dog har jeg lavet et hul på skulderen. Det er meget nemt at lave det hul og det giver en fin virkning.

Stoffet jeg har brugt er bomulds jersey

Jeg ville normalt aldrig vælge så mønstret et stykke stof. Men jeg faldt pladask for det 🙂

For at give det lidt ro, valgte jeg at sætte en turkisfarvet jersey i halsen. Det har jeg så i grunden fortrudt, men jeg vælger i første omgang at lade den være.

Jeg har gjort linjen fra ærmet og ned en lille smule skrå.

Her et nærbillede af hullet. Det er slet ikke spor svært at lave sådan et hul. Jeg har tidligere vist hvordan, så jeg lægger lige link ind hvor du kan finde det.

http://sygal.dk/2017/06/strandkjole-m-hul-paa-skulder-efter-model-2/

Jeg tænker det vil fint med en cowboyjakke udenover, hvis det bliver køligt. For en gangs skyld har jeg ikke vasket stoffet inden jeg syede, så jeg er lidt spændt på hvad den vil krympe. Men bliver den for kort, finder jeg på noget. Ellers kan den altid afkortes til bluse 🙂

Man kunne også sagtens bruge en bælte til den, men lige netop til ferie vil den blive brugt uden bælte..

Et nærbillede så i kan se hullet på skulderen.

4 thoughts on “Nem jersey kjole med hul på skulderen.

  1. Hej Gitte
    Jeg har et stykke bomulds jersey liggende ,som jeg gerne vil bruge til at sy din model op i.

    1. Hej Maibritt. Du er 4 cm mindre end jeg. Hvis du lægger den til fold midt for og midtbag, vil jeg foreslå at du gør den 1 cm mindre der. Det vil så give 2 cm på forstykket og 2 cm på bagstykket. Dermed ialt 4 cm. Hvis du så syntes den er lidt for stor, kan du tage lidt i sidesømmen til allersidst. Rigtig god fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *