Ny sommerkjole til datteren.

Dette stykke stof er købt i Prag, til hele 12 kr pr. meter 🙂 Jeg havde købt 3 meter, for jeg var ret sikker på at en af mine piger måske også ville have en kjole i det. Kvaliteten er lidt crepet fastvævet stof. Jeg tænker der er polyester i, da det slet ikke krøller. Men det falder flot og virker meget behageligt.

Ganske rigtigt…da ældste datter var hjemme for et kort besøg, fandt hun det frem og spurgte om jeg ikke lige kunne nå et par kjoler til hun skulle hjem igen. Hun skulle til Smukfest, og det ville være super om hun lige havde et par nye kjoler med.

Joo, det kunne jeg måske godt nå, men så skulle det godt nok være en let model, da tiden var knap.

Det blev så til kjolen, lavet over mønsteret på simpel top som jeg kalder den.

Mønsteret ligger her, og der er vist flere eksempler her på bloggen på de kjoler jeg har syet i modellen.

http://sygal.dk/2018/06/moenster-paa-simpel-sommertop/

Den er blot forlænget til den længde som man ønsker. Den ligger også på bloggen i str 44/46. Der er i øverste højre hjørne på bloggen et lille forstørrelsesglas som er en rigtig god søgefunktion. Skriv evt kjole og alle indlæg dukker op.

Kjolen blev syet færdig ca kl. 23, og datteren gik derfor i seng uden at jeg fik taget billeder hvor hun har kjolen på.  Jeg spurgte hende om hun måske ville sende nogle billeder fra smukfest hvor hun har den på. Hun var sød at sige ja, men det er da vist pænt naivt af mig hvis jeg tror hun tænker på det, når først hun er kommet afsted 🙂 😉 Så nu får i billeder af kjolen, men uden krop 🙂 Jeg kan så sige at den sidder utrolig fint på hende og farven passer så godt til hende..

Hun ville ikke have kanter med blonde elastik, som jeg ellers har sat på de andre. Det ville blive for romantisk for hende. så derfor satte jeg blot en ret smal blød elastik fast i kanten på vrangesiden i ærmekanten, som derefter blev bukket om og stukket fast med en almindelig stikkesting. Utrolig nem måde at lave kanter på og det ser rigtig godt ud.

Elastikken er købt i hvidebæk. Jeg tror den er beregnet til undertøj, men hvem siger den kun kan bruges til det 😉

( Elastik syet på med en siksak på vrangsiden, jeg laver et lille bitte træk i elastikken )

( Derefter bukket om og stukket med en stikkesting fra retsiden. )

I ryggen lavede vi en lang slidse, ved blot at sy midtbag sømmen sammen og udelade at sy de sidste 20 cm. derefter blev kanterne bukket om og stukket med en stikning. Båndet kan så bindes i en sløjfe i ryggen. I hver side af ærmekant har jeg givet en lille syning så kjolen ikke hele tiden russer rundt. Ligeså på forstykket ved ærmekanterne. Hvis du zoomer ind på billedet kan du måske se dem.

(kjolen set bagfra)

(kjolen set forfra)

Bæltet er blot en lang strimmel som bliver syet og vendt rundt.

Tja.. det er desværre de billeder jeg har af kjolen denne gang. Den er sikkert længe blevet indviet til smukfest 🙂

5 thoughts on “Ny sommerkjole til datteren.

 1. Hej Gitte.
  Jeg er i gang med at lave en kjole til min datter efter din sommertop.
  Hun er en str xs, så jeg er nød til at lige reducere dit mønster lidt mere end anvist til str s.
  Har du en tommelfingeren regel for hvor meget man skal tillægge vidden i forhold til de faktiske mål ?
  Og hvor bred og hvor lang klipper du snoren i halsen ?
  .

 2. Det er denne smukke kjole
  Jeg såå gerne ville prøve at sy 🙏🏻
  Har aldrig syet tøj til mig selv før 🙈

 3. Det er denne smukke kjole
  Jeg såå gerne ville prøve at sy 🙏🏻
  Har aldrig syet tøj til mig selv før 🙈kan se der står
  Mønsteret ligger der i str 44/46 men har ikke kunne finde det 😢

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *