Badedragt til ældstedatter

Sidste år syede jeg et par badedragter til yngstedatter, og for et par uger siden var ældstedatter ved mig om jeg ikke også kunne sy en til hende. Hun vidste nogenlunde hvordan den skulle se ud og den skulle selvfølgelig være sort 😆 Hun havde en gammel badedragt jeg gerne måtte kigge efter. Så jeg gik igang med at tegne og måle. Heldigvis passer datteren og jeg nogenlunde tøj sammen, så jeg kunne afprøve den på mig selv. Sådan ser badedragten ud som jeg til sidst fik syet.

 

Badedragten er syet i noget stof som jeg har haft liggende på lager et stykke tid. Den er i grunden blot en sidste prøve før den rigtige skal syes. Jeg har bestilt noget stof ved Aliexpress, men det kan jeg næsten ikke vente på. Derfor vil jeg også bestille noget ved Merete Hansen, som har gruppen Mh bh kurser. Så kan det fra Aliexpress blot få lov at ligge til næste sommer 😉

Jeg har syet rigtig mange prøver i stoffet for at finde de rigtige sømme der skulle bruges. Det er slet ikke spor svært at sy sit eget badetøj. Det svære består i at bruge de rette materialer og de rette sømme. Jeg endte ud med at bruge 3 forskellige sømme, og de blev nærmest brugt i flæng. Alle meget elastiske sømme. Jeg bruger en almindelig symaskine og ingen overlocker.

Denne badedragt er helt enkel. Den er delt i forstykket lige under brystet, og der er indsat et stykke stof hvor der er syet læg på. Det øverste forstykke er dobbelt , hvilket giver en ret fin hold i stoffet. Samtidigt giver det fornemmelse af lidt støtte til brysterne. På billedet nedenunder kan du se læggene før badedragten bliver syet sammen. Det ser ud som om de er ujævne, men det er de slet ikke. Det er et spørgsmål om hvordan de lægger sig. Når først man tager badedragten på lægger de sig fint til samme side alle sammen.

Jeg vil mene badedragten er en str 38-40. Min datter er en str 38 og jeg er en 40.

Badedragten har et ekstra skridtstykke, og det er i en polyester jersey. Det kunne nok ligeså godt have været et stykke af badestoffet eller noget net. Men det jeg satte i lignede meget det der sad i den købte badedragt.

Jeg brugte til alle kanter en gummi elastik som jeg har købt ved Merete Hansen. Den er meget nem at sy i, og med væsentlig mere hold i end det klare elastik kaldet englehud.

Stropperne er en lidt bredere gummielastik, som blot får foldet stof omkring sig og stikkes ned i midten med en dobbeltnål. Elastikken var en fra lageret og jeg erindrer ikke hvor jeg har den fra.

Til den næste badedragt har jeg dog bestilt sort elastik ved Aliexpress, da man godt kan skimte lidt hvidt igennem badedragtens kanter.  Stropperner er lavet som særskilte løse stropper og kan reguleres. Jeg kom til at mangle diverse spænder og ringe, men så er det i en snæver vending blot at køre i genbrugen og finde en bh som du klipper i stykker. Spændet i ryggen kan bruges til en bikini.

I øvrigt… et lille tip ( og det kommer ikke fra mig, men et medlem af en sygruppe) Mangler du et mønster til badetøj, så kan du i genbrugen købe badetøj til billige penge. Klip det op og brug det som mønster til dit eget badetøj.

Alle kanter på badedragten bliver syet med 3-stings siksak først fra vrangen, og derefter bliver kanten bukket om og syet med dobbeltnål. Billedet nedenunder viser første syning.

Den ene badedragt som jeg brugte som inspiration, var delt i ryggen på langs. Det er helt sikkert en god ide, hvis man er svajrygget. Så er det nemt at sy den lidt ind hvis der skulle komme folder på tværs i ryggen. Det gør der lidt ved mig, men det gjorde det så godt nok også ved den købte😆  Jeg mener ikke min datter er helt så svajrygget som jeg, så den sidder måske lidt anderledes på hende. Men hun er ikke hjemme og vil heller ikke have taget billeder. Det er helt i orden for mig. Det betyder så bare at jeg selv er nødt til at hoppe i den..😆Det er jeg godt nok ikke glad for, men her kommer den. Dog uden hoved 😉 da jeg havde et uheld sidste søndag. Jeg besvimede uden varsel på badeværelset og knaldede hovedet ned i gulvfliserne. Det resulterede i en lille flænge i brynet og en giga bule i panden, der nu er endt ud i et hævet blåt øje. Nu ligner jeg så en der har fået et par på kassen 🤣

Det ville have været sjovere om det var en på 26 år der viste badedragten 😁 Prøv at se bort fra rynker og slap hud og se på hvor fin badedragten i grunden sidder 😉

Bagfra laver den en enkelt fold, men det gjorde den købte nu også ved mig. Det er ikke givet den gør det ved min datter. Ved den næste overvejer jeg at lave en syning ned i midten, som den købte også havde. Derved bliver den nemmere at rette til i ryggen.

Nu skal datteren lige godkende den. Jeg har lidt planer om at sy en til mig selv også. Der vil jeg i stedet for stropper sætte lidt brede bånd på der skal bindes til sløjfer på skulderen. Det kunne også være rigtig fint at lave hele det øverste med læg 😘

Jeg vil meget gerne lægge mønsteret ind i næste indlæg, så i kan printe det, men det bliver dog kun i denne størrelse, da jeg ikke har en dyt begreb om at gøre mønsteret større 🤔

I øvrigt har jeg lige været en tur ud og kigge butikker. Der kunne jeg se at det er blevet meget moderne med toppe lavet som bodystocking, og straks tænkte jeg, at det ville dette mønster også egne sig til. Det lignede en badedragt,blot lavet i jersey kvalitet.

Håber i kan bruge dette indlæg som inspiration og smid gerne en kommentar.

16 thoughts on “Badedragt til ældstedatter

 1. Du er så dygtig og du er mega sej at du viser alt fra kjoler til bade tøj på din egen krop..
  Er rigtig glad for du deler alt😘

 2. Du ser forrygende ud i badedragten, og sikke en fin model, den kunne jeg virkelig finde på at sy! God bedring med sæbeøjet 😎

 3. Ihhh hvor er den flot, enkel og velsiddende. Den sidder smukt på din smukke krop. Tusinde tak for den fine vejledning. Du har tænkt på det hele🙏⭐️🥁😘

 4. Hej Helle
  Du skriver, at du har købt det gummi elastik, ved Merethe Hansen. Men hvad hedder hendes butik

  1. Hej Connie. Merete har desværre ikke en butik. Hun holder masser af kurser i syning af lingeri. Men hun har en facebookside, hvor man kan kontakte hende. Du skriver blot hvad du er interesseret i og hun svarer ret hurtigt tilbage. Hendes salgside på facebook hedder MH bhstof og-tilbehør.

 5. Ser frem til mønsteret 🙂 den sidder rigtig pænt og sådan en kunne jeg da også godt bruge 🙂
  Tak for mange fine mønstre 🙂

  1. Hej Mette. Mange tak. Jeg er ved at lave en badedragt mere, for at der også kan komme en vejledning med. Så det varer ikke så længe før den ligger på bloggen 😁

 6. Hej. Det er en meget god beskrivelse og fine billeder🌸 Jeg har lige et par spørgsmål: Bruger du almindelig nål eller nål til stretch stof til syning af badetøj. Og hvilken tråd bruger du?

 7. Du er bare den dygtigste onlinesyerske. Den her beskrivelse svarede på alt det jeg er i tvivl om inden jeg selv går i gang med badedragt til min datter på 5 år. Tak 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *