Tøj til ferietasken

I år gik vores ferie til Krakow. Jeg har glædet  mig vildt til denne ferie, for i år skulle vi have vores 2 voksne piger med. Sidste år kunne det ikke rigtig lykkes, men i år havde vi en uge sammen. Den stod derfor på telttur, som hele familien elsker. Telt, luftmadrasser, kølertaske, grill, klapbord og stole blev pakket, ja og en masse andet 😆 Der var virkelig læs på og uden tagboks ville det slet ikke kunne lade sig gøre.

Men vi elsker ferie på denne måde. Et eller andet sted må det da også være en skulderklap til min mand og jeg, at pigerne gider med. Må indrømme, at da jeg var i deres alder , var det sidste jeg tænkte på at tilbringe ferien med mine forældre😂 Man er sammen 100 %. Sover ved siden af hinanden med blot en teltdug imellem sig, og er sammen om madlavningen. Vi klarer os med en kølertaske og det er da ret primitivt på nogle områder. Men vi går ikke på kompris med maden, vi er nemlig en madglad familie 🤣

Jeg har syet en del til pigerne det sidste stykke tid og derfor kom ferien lidt overraskende for mig. Jeg har nærmest ikke fået syet noget til mig selv som kan smides ned i en sporttaske, hvilket er det vi havde med på turen. Men heldigvis kræver telt ferie heller ikke så meget tøj, det er mere vigtigt at det er praktisk og rart at have på. Et enkelt sæt når man skal være lidt pænere, og ellers kun praktiske ting. Man pakker til sådan en tur noget anderledes end hvis det var charterrejse.

Men et par ting fik  jeg da syet, og nåede at tage billeder af.

Disse shorts blev super gode. De er syet i en crepet polyester og uden lommer. For at de ikke skulle blive for kedelige, satte jeg et pailletbånd ned langs sidesømmen. I taljen har jeg sat en ret bred elastik i og jeg har syet ned midt i den, så den ikke kan dreje eller folde sig.

Mønsteret til dem er et gratis mønster jeg fandt på Craftsy eller Bluprint som det i dag kaldes. Det ligger i dette link

Mønsteret er til isoli, og der er størrelser til både børn og kvinder. Mine shorts er syet i str M og stoffet er fastvævet. Men det fungere nu alligevel rigtig godt.

Dertil syede jeg  en rosa t-shirt i en meget blød ribbet jersey. Det er et Onion mønster som jeg  klippede med lidt mere sømrum, da modellen er ret kropsnær og jeg ville gerne have den blot lidt mere løs.

Sættet kunne bruges både  på campingpladsen, men også til en lille bytur.

Man kan næsten ikke se båndet i siden på billedet, så i får lige et billede mere

Blusen er lavet med et lille opslag på ærmet. I halsen har jeg syet en foldet stofstrimmel på og derefter stukket med en dobbeltnål. Modellen er Onion nr 5003 med påsatte ærmer.

Så fik jeg også syet mig et par bukser med elastik i taljen. De er syet i noget lækkert blødt denim med en hvid stribe. Dem har jeg det lidt blandet med.. efter at datteren sagde det lignede natbukser.. Ja for filan, det gør det da også 😆 Nå pyt, behagelige er de, så de kom med, og de første 3 dage hang de nærmest på mig hele tiden 🤣

Det er Onion 4028 jeg har brugt.

En kjole blev det også til. Den har jeg lavet et indlæg om her i link. Den er syet i hel tyndt stof  der hverken krøller eller fylder..Den kom desværre slet ikke i brug under ferien, da vejret ikke var for godt og om aftenen blev det ret koldt.

Lidt til manden fik jeg også syet. Det blev dog kun til boksershorts og en enkelt bluse. Jeg er i grunden ikke så vild med for spraglet tøj til min mand, men den her blev nu meget sjov. Stoffet er købt i Prag sidste sommer.

Den er syet efter et gratis mønster som jeg har omtalt tidligere. Det ligger i dette link

Jeg har blot sat en lomme på og kanter i hals, ærmer og lomme i grå jersey

Af resterne kunne det lige blive til 2 par boksershorts. Det er Minikreas boksershorts og de er bare så gode , siger min mand 😉 Der ligger et indlæg her hvor der er sy vejledning til dem.

Jeg syede nogle flere boksershorts, men nåede ikke at tage billeder 😁

Der er rigtig mange ting jeg ikke nåede at sy, som ellers var planen. Men jeg tror det kan mange af jer nikke genkendende til. Man føler man har masser af tid og pludselig er tiden løbet fra en 🤣

Men ferien  kom uanset, og der bliver tid til at sy efter ferien igen😘

Nu er vi så lige kommet hjem efter en skøn ferie. En uge med oplevelser og hyggeligt samvær med familien. Vejret var ikke helt med os, men det kunne også have været værre. Krakow er virkelig spændende, men det skriver jeg lidt mere om i næste indlæg👏😉 🤣

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *