Ny taske til arbejde

Jeg har en taske, som bruges til madpakken, en ekstra trøje og nogle andre småting, når jeg skal på arbejde. Den er syet i noget meget sødt stof med vafler på. Måske nok ret sommerlig og derfor er tiden kommet til at sy en som er mere efterårsagtig.

Tasken er syet i noget gobelin stof fra Stof og stil. Et rigtig lækker kraftig stykke stof med guld tråde i.Det nederste af tasken er lavet i en rest præget skind som jeg har købt for lang tid siden. I toppen er der sat et ekstra stykke på med en lynlås, så tasken også kan lukkes.

Jeg har brugt det samme mønster som tidligere taske, blot gjort den noget større. Mønsteret ligger i dette link

Den eneste ændring er at der er tilsat det ekstra stykke i toppen med lynlåsen. Jeg ved ikke om det giver mening at lave en vejledning på den, da det er beskrevet i det link ovenfor. Men jeg viser jer lige et par billeder af processen undervejs.

Sådan ser tasken ud inden toppen laves. Ønsker man lommer på tasken udvendigt skal det laves inden den bliver syet sammen. Jeg har valgt en lynlåslomme foran. Den ligger beskrevet i dette link

Nedenstående billede viser hele tasken. Målet på stykket er 43 cm bredt og 92 cm langt ialt ( inkl. 1 cm sømrum hele kanten rundt)

Den bukkes 4 cm ned i den øverste kant. Derfor er færdig mål på tasken 41 cm bred, og den er 36 cm høj når den står på gulvet. Den  måler 40 cm ned til bundens midte på tasken

Den påsatte lomme er tiltænkt min mobil som ellers vil ligge i bunden af tasken. Vejledningen til hvordan den laves ligger i dette link

Stykket på billedet ovenfor måler 44 cm bredt og 92 cm langt inkl. sømrum.

Det betyder den færdige taske er ca 42 cm bred øverst, og ca 41 cm høj fra midt bund til top ( ca 37 cm høj i siden fra det syede hjørne til top)

Lommen til mobilen ser sådan ud tættere på.

Det indvendige foer til tasken skal ikke syes på endnu, da der lige skal syes et ekstra stykke på til lynlåsen. Det bliver lavet som et særskilt stykke. Jeg bruger med vilje en for lang lynlås, da tasken så bliver nemmere at få åbnet helt op. Det sættes på tasken øverste kant.

Her er stykket sat fast med nåle og billedet nedenunder viser at det nu er syet fast. Det samme gør du med den anden side af stykket. Det skal så syes sammen med den anden øverste taskekant. Først derefter bliver foeret syet fast til taskens top. Og så følger man igen vejledningen i det link der ligger først i indlægget.

I toppen er den bukket ca 5 cm ned, hvorefter det stykke med lynlåsen kommer.

På grund af den lange lynlås, kan tasken lynes helt op

Stropperne er lavet af ganske almindelig gjortbånd fra Stof og stil, derpå har jeg blot syet et bånd i midten for at give det lidt effekt. De er 70 cm i færdig længde, så jeg har klippet dem 77 cm. Husk at brænde enderne på gjortbåndet før du syer dem på, ellers trævler de..

Der skal selvfølgelig også et lille symærke på. Men der blev lige sat et lille stykke skind på først, hvorpå mærket er syet.

Stropperne er først syet rigtig godt fast med flere syninger. Derefter bliver en lille stykke skind lagt ovenpå, både som pynt men også som forstærkning.

En taske jeg er rigtig tilfreds med. Så kan jeg godt gemme sommertasken væk..

Den er rigtig nem at sy og kan ændres i det uendelige med de effekter du ønsker og i den størrelse du har behov for.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration til din næste taske 😊

 

 

17 thoughts on “Ny taske til arbejde

  1. Hej Nadja. Nej det gør jeg desværre ikke. Jeg tænker der måske skal lidt andet udstyr til end det jeg har, men jeg vil da overveje det 😊

 1. Kjempeflott taske 👍🤩 Jeg er like imponert, hver gang over din fantastiske beskrivelse og bilder på alt, det kan man ikke ta feil af!
  Jeg MÅ prøve mig på en taske snart….

 2. Hej. Så fin den er! Har lavet et par stykker af den med bananer – men vil prøve denne næste gang! Har du en guide til lynlås lommer?
  Vil gerne have en både inde i tasken og så også ude på den ene side 🙂

  1. hej Christina. Mange tak. hvis du kigger under den kategori der hedder sy teknik, så ligger der anvisning til forskellige lommer med lynlås. Dem kan du sagtens bruge både indvendigt og udvendigt på tasken 😊

 3. Hej Gitte.
  Super fin taske!
  Det ser ud som om, at lynlåsstykket ikke går ikke helt ud i sidesømmen, så der må være en lille åbning i hver ende lynlåsen – eller?

  1. Hej Karin. Mange tak. Du har set helt rigtigt. Ved denne taske er der hul i begge ender hvis man kan sige det sådan. Det betyder at lynlåsstykket kan bukkes ned i tasken og den kan bruges som helt almindelig shopper. Men man har også mulighed for at lukke tasken lidt af 😊

 4. Hejsa. Sikke en flot taske. Hvad er målet på den anvendte lynlås i toppen af tasken? 😁 Mvh. Malene.

  1. hej Malene. Mange tak skal du have. Jeg bruger bare en lynlås der er for lang, men som jeg havde liggende på lageret. Den bliver blot undervejs klippet til. Men hvis jeg måler den, er den ca 40 cm

  1. hej Ida. Jeg bruger ingen program. De bliver tegnet i hånden. Derefter scannet ind på computer side for side. Det er også derfor mine mønstre nogen gange kan virke lidt amatør-agtige. Jeg er amatør og har kun bloggen som hobby 😂😍, men jeg synes det er sjovt når jeg kan se mine mønstre bliver brugt 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *