Kjole i stof og mønster fra Stof og stil

Jeg er ret glad for et mønster fra Stof og stil. Nr 23159. Mønsteret er på en kjole i lidt løs facon og med rynket underdel. Jeg synes den sidder ret godt på mig og derfor vil det være oplagt at bruge mønsteret flere gange, hvor jeg så blot ændrer lidt på kjolen for at få et andet look.

Kjolen er syet i str 40. Den passer mig rigtig godt, men jeg fik lige datteren til at lege model. Den er en anelse for stor til hende, men hun kunne sagtens bruge den. Dog er den til mig, og på nuværende tidspunkt får hun den altså ikke 😉 selvom hun vist fik lidt ejerfornemmelser 😘

Stof, ribkanter og mønster er fra Stof og stil i Esbjerg. Stoffet er en lidt tynd vævet viscose.

Jeg har ændret modellen lidt. Jeg har kun brugt den nederste flæse og gjort den længere. Den er så sat på overdelen. Jeg har ikke rynket nederdelen men lagt den i små læg.

Ærmerne er lavet 3/4 lange og afsluttes med en ribkant med glimmer. Den samme ribkant er brugt i halsen.

Jeg må indrømme at jeg ikke er helt vild med ribkanten. Den giver en god effekt, men jeg synes godt nok det er noget bøvl at sy den på. Man er nødt til at trække en hel del i ribben for at få den til at ligge pænt ind til halsen. Så når man syer den på, kommer det til at se sådan ud.

Man tror jo at man aldrig får den til at ligge pænt, men det kan nu godt lade sig gøre. Den skal stryges, og under strygningen trækker du i ribkanten til den ligger glat. Jeg brugte min tailors ham til det formål. Det er en rund fast pude som man kan stryge på. Du kan derfor stryge halsen i facon, og sætte nåle i til hjælp. Du kan selv lave puden og den ligger i dette indlæg 

Når kanten er strøget, syer jeg en stikning ca ½ cm inde på kjolen for at holde ribkanten på plads.

 

Så kommer den til at se sådan ud.

Samlingen af ribkanten er jeg ikke helt tilfreds med, så det vil jeg lave på en anden måde næste gang.

Jeg synes stoffet er noget af det flotteste i farverne, og falder meget fint.

Jeg har endnu ikke rigtig haft kjolen på en hel dag, men jeg har opdaget at ribben måske kradser lidt i halsen. Der er glimmer i ribkanten og jeg tænker det måske er det der klør lidt. Jeg er spændt på om det er noget der bliver et problem, for så ryger kanten af og noget andet bliver sat på. Ud over det, er jeg ret tilfreds med kjolen.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration.

 

 

4 thoughts on “Kjole i stof og mønster fra Stof og stil

  1. Tak for en god blog – bliver lige nød til at høre hvor brede er dine læg på skørtet – eller findes der en eller anden fin formel jeg kan bruge ?

    1. hej Vibeke. Uh.. jeg må indrømme at de blot er lagt frit i hånden. Måtte lægge dem 2 gange før det lige lykkes at få det til at passe. Jeg har desværre ingen formel for det, det ville ellers have været dejligt. Jeg vil tro der er ca 2,5 cm imellem læggene og de er knap 1 cm dybe.

  2. Hej, Super sød kjole, har du syet den i fast stof? Hvis det, tror du så det er muligt at sy den i strækstof?

    Med venlig hilsen
    Lara

    1. hej Lara-Milja. Mange tak skal du have. Den i indlægget er syet i fast stof. En 100 % viscose. Du kan sagtens sy den i strækstof, men da stoffet kan give sig, ville jeg nok vælge et nr mindre jeg normalt bruger. Rigtig god fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *