Skrædderskinke og pølse. Tailor`s ham and sausage. Diy

Kan godt forstå hvis du ikke lige ved hvad overskriften dækker over…Det har intet med mad at gøre, men er nogle fantastiske hjælpemidler når du skal stryge dit sytøj undervejs i sy processen. Jeg bruger tailors ham næsten hver dag. I lang tid har jeg også ønsket mig en stryge pølse. Den er super god til at stryge bensømme, ærmesømme og lign. I dag fik jeg så lavet begge dele. Det kunne endda give til et lille strygestykke i stedet for det viskestykke jeg plejer at bruge.

Du kan sy din egen skinke og pølse efter dette  indlæg 

Men du kan også vælge at sy dem efter mit nye mønster der blot kan printes her i link: 

Jeg ville  denne gang gerne have en der var lidt tykkere og lidt større.

Fyldet købte jeg ved THansen. Det hedder polertwist. Der går knap 2 poser til skinken, og lidt mere end 1 til pølsen. Så i alt 3 poser twist. Men du kan lave skinken og pølsen præcis i de mål du ønsker. Der ud over skal du bruge noget hvidt lærred og noget bomuldsstof. Gerne noget som er godt forvasket så det ikke smitter af når det får fugt og varme. Jeg brugte for sjov 2 forskellige bomuldsstoffer.

Mønsteret klippes i 4 lag stof ( 2 lag hvidt og 2 lag mønstret) Det nemmeste er at klippe alle 4 lag på en gang.

Ved skinken er der 3 indsnit. Klip små hak i sømmen for at markere indsnittene. Sæt nål i spidsen af indsnit.  Start med at sy dem og stryg dem godt.

Sørg for at skifte imellem hvilken side du lægger indsnittet når du stryger så du får fordelt lagene til begge sider. Ellers bliver det ret tykt når nu du ender ud med 4 lag stof.

Læg stoffet sådan at der ligger 1 lag hvidt stof, 2 lag mønstret stof ret mod ret ovenpå og slut af med det sidste lag hvidt stof. Sæt nåle i kanten og sy hele vejen rundt, men lad et stykke på ca 6 cm være usyet.

Her vender du nemlig stoffet igennem, så du får det om til retsiden. Stryg det rigtig godt. Nu skal du fylde twist igennem hullet.

Den skal fyldes rigtig rigtig hårdt. Meget hårdt. Jo hårdere jo bedre..Sørg for at komme godt ud til kanterne.. Når du tror den er ved at være fyldt, så kan der stadig fyldes lidt mere i..Pres den evt lidt undervejs så fyldet falder til. Der kan være ca 1,5 pose twist i den.  Luk hullet til sidst med små sting i hånden.

Så er din skrædderskinke  færdig.

Så kan du gå i gang med pølsen. Den laves på nøjagtig samme måde, dog uden indsnit. Klip 4 stykker stof på 14 x 45 cm, inkl. sømrum. Du kan faktisk sy pølsen i lige det mål du selv synes. Men det her er en passende størrelse. Afrund enderne så det kommer til at ligne mit billede.

I den ene ende satte jeg en strop i, så kan den nemlig hænge på væggen. Tailors ham ligger altid på mit strygebræt, og den er i grunden også for stor til at få en strop. Stroppen syes fast før alle 4 dele lægges sammen.

Hullet til at vende igennem lader jeg være på en langside.. Vend den om og stryg godt.

Fyld den med twist og sørg for at den virkelig bliver hård. Når du tror der ikke kan være mere fyld i, så kan du sikkert lige få lidt mere ind…Sy hullet til med små sting i hånden og din pølse er færdig.

Til sidst er det rigtig godt med et lille strygestykke. Mit er ca 50 x 50 cm. Jeg bruger ægkanten i den ene side og de 3 andre sider får blot en lille ombuk 2 gange. Det er godt at bruge ægkanten da du så kan stryge fine stoffer helt uden de får mærker af kanten. Jeg bruger altid strygestykke ovenpå mit sytøj når jeg stryger det.

Jeg kan slet ikke undvære disse hjælpemidler og jeg er ret sikker på du bliver lige så glad for dine. Du vil opdage det bliver langt nemmere at stryge steder der er svære at komme til og du kan stryge i facon i stedet for at stryge sytøjet fladt. Perfekt til kraver, halsudskæringer, ærmer, skuldersømme og jeg kunne blive ved…

Håber du får lyst til at sy din egen “tailors ham and sausage.”.. Elsker disse  sjove navne…

16 thoughts on “Skrædderskinke og pølse. Tailor`s ham and sausage. Diy

 1. Tusind tak for et rigtig godt indlæg. En billig løsning på et rigtig godt hjælpemiddel. 👍🤗 det er så dejligt at følge dig, fordi du gør tingene enkle ved din måde at forklare på. Det er en rigtig god evne at have! Vh. Kirsten

 2. Tak for opskriften. Jeg fatter ikke, hvordan jeg har kunnet leve foruden. Skinken er betydeligt nemmere at bruge end en pressehest eller -føl. Og så er den nem at transportere.
  Mine syveninder har alle ønsket sig en til dem selv, så nu er jeg efterhånden blevet helt ferm til at lave dem. Jeg bruger polervat til fyldet. Jeg tror ikke, at det er bedre, men jeg opdagede, at jeg lå inde med et større lager, og da jeg ikke selv polerer bil, var det oplagt at bruge det.

  1. Hej Ninetta. Tusind tak for din kommentar. Ja den er ret u-undværlig når først man har prøvet den. Hvor er det sødt af dig at lave den til veninderne. Jamen skinken er da også sjovere at sy end polere bilen. Måske en af veninderne som tak vil polere den for dig 🤣😍

 3. Hvor stor skal pølsen være. Du har mål på din skinke men ikke på pølsen.
  Tak for gode tips.
  Hilsen
  Jytte

  1. Hej Astrid. Jeg kan desværre ikke tilsende dig mønster. Men du kan printe det gratis fra indlægget. Lige under billede nr 2 står der fremhævet ordet Tailorsham. Tryk på det link og du kommer til mønsteret.

 4. Hej
  Er dit mønster på Tailorsham med eller uden sømmrum?
  Glæder mig til at både skinken og pølsen bliver klar til brug.
  Tak fordi du deler mønsteret.

 5. Hej Gitte
  Har kigget dit mønster i link.
  Hvordan skal den lille 50×50 kvadrat
  På side et forstås?

  Er det mønster papiret der skal opskaleres til 50×50?

  1. hej Sussie. Den lille kvadrat er en test-firkant. Når du har printet skal du tjekke at firkanten måler 50 mm x 50 mm. Så har du printet i den rigtig størrelse. Du skal printe i det der hedder faktisk størrelse eller 100 %, som kommer firkanten til at passe. Andet skal den ikke bruges til 😊

 6. Hej Gitte
  Jeg skal i gang med at sy en tailor’ham og sausage, som jeg aldrig havde hørt om, før jeg syede en quiltet jakke efter et amerikansk mønster, hvor den hele tiden blev brugt i en youtube, genialt. Jeg vil lige høre, hvorfor du i din fine vejledning bruger to lag stof, det hvide?

  1. hej Susanne. Det er altså ikke et ret genialt stykke værktøj. Den bliver du rigtig glad for. Jeg bruger 2 lag stof, for at gøre den mere ensartet i overfladen. Fyldet kan så at sige bule lidt og det vil 2 lag stof udjævne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *