Nederdel med flæser og top i Onion 5032

Skrædderskinke og pølse. Tailor`s ham and sausage. Diy

Kan godt forstå hvis du ikke lige ved hvad overskriften dækker over…Det har intet med mad at gøre, men er nogle fantastiske hjælpemidler når du skal stryge dit sytøj undervejs i sy processen. Jeg bruger tailors ham næsten hver dag. I lang tid har jeg også ønsket mig en stryge pølse. Den er super god til at stryge bensømme, ærmesømme og lign. I dag fik jeg så lavet begge dele. Det kunne endda give til et lille strygestykke i stedet for det viskestykke jeg plejer at bruge.

Du kan sy din egen skinke og pølse efter dette  indlæg 

Men du kan også vælge at sy dem efter mit nye mønster der blot kan printes her i link: tailorsham

Jeg ville  denne gang gerne have en der var lidt tykkere og lidt større.

Fyldet købte jeg ved Thansen. Det hedder polertwist. Der går knap 2 poser til skinken og lidt mere end 1 til pølsen. Så ialt 3 poser twist. Men du kan lave skinken og pølsen præcis i de mål du ønsker. Der ud over skal du bruge noget hvidt lærred og noget bomuldsstof. Gerne noget som er godt forvasket så det ikke smitter af når det får fugt og varme. Jeg brugte for sjov 2 forskellige bomuldsstoffer.

Mønsteret klippes i 4 lag stof ( 2 lag hvidt og 2 lag mønstret) Det nemmeste er at klippe alle 4 lag på en gang.

Ved skinken er der 3 indsnit. Klip små hak i sømmen for at markere indsnittene. Sæt nål i spidsen af indsnit.  Start med at sy dem og stryg dem godt.

Sørg for at skifte imellem hvilken side du lægger indsnittet når du stryger så du får fordelt lagene til begge sider. Ellers bliver det ret tykt når nu du ender ud med 4 lag stof.

Læg stoffet sådan at der ligger 1 lag hvidt stof, 2 lag mønstret stof ret mod ret ovenpå og slut af med det sidste lag hvidt stof. Sæt nåle i kanten og sy hele vejen rundt, men lad et stykke på ca 6 cm være usyet.

Her vender du nemlig stoffet igennem, så du får det om til retsiden. Stryg det rigtig godt. Nu skal du fylde twist igennem hullet.

Den skal fyldes rigtig rigtig hårdt. Meget hårdt. Jo hårdere jo bedre..Sørg for at komme godt ud til kanterne.. Når du tror den er ved at være fyldt, så kan der stadig fyldes lidt mere i..Pres den evt lidt undervejs så fyldet falder til. Der kan være ca 1,5 pose twist i den.  Luk hullet til sidst med små sting i hånden.

Så er din skrædderskinke  færdig.

 

Så kan du gå igang med pølsen. Den laves på nøjagtig samme måde, dog uden indsnit. I den ene ende satte jeg en strop i, så kan den nemlig hænge på væggen. Tailors ham ligger altid på mit strygebræt, og den er i grunden også for stor til at få en strop. Stroppen syes fast før alle 4 dele lægges sammen.

Hullet til at vende igennem lader jeg være på en langside.. Vend den om og stryg godt.

Fyld den med twist og sørg for at den virkelig bliver hård. Når du tror der ikke kan være mere fyld i, så kan du sikkert lige få lidt mere ind…Sy hullet til med små sting i hånden og din pølse er færdig.

Til sidst er det rigtig godt med et lille strygestykke. Mit er ca 50 x 50 cm. Jeg bruger ægkanten i den ene side og de 3 andre sider får blot en lille ombuk 2 gange. Det er godt at bruge ægkanten da du så kan stryge fine stoffer helt uden de får mærker af kanten. Jeg bruger altid strygestykke ovenpå mit sytøj når jeg stryger det.

Jeg kan slet ikke undvære disse hjælpemidler og jeg er ret sikker på du bliver lige så glad for dine. Du vil opdage det bliver langt nemmere at stryge steder der er svære at komme til og du kan stryge i facon i stedet for at stryge sytøjet fladt. Perfekt til kraver, halsudskæringer, ærmer, skuldersømme og jeg kunne blive ved…

Håber du får lyst til at sy din egen “tailors ham and sausage.”.. Elsker disse  sjove navne…

 

 

 

1 kommentar

  • Kirsten

    Tusind tak for et rigtig godt indlæg. En billig løsning på et rigtig godt hjælpemiddel. 👍🤗 det er så dejligt at følge dig, fordi du gør tingene enkle ved din måde at forklare på. Det er en rigtig god evne at have! Vh. Kirsten

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nederdel med flæser og top i Onion 5032