Minikreas boxershorts med lidt længere ben

Jeg syer boxershort til min mand og han er yderst tilfreds med modellen. Modellen er boxershorts fra Minikrea. Et super godt mønster.

Jeg ville så også sy nogle til min svigersøn, da jeg har en del jersey liggende som ville egne sig fint til det. Det første par blev syet nøjagtig magen til min mands, blot et nr mindre. Men svigersønnen var ikke tilfreds. Han ville gerne have dem med lidt længere ben og en anelse højere i taljen. Derfor blev næste prøve lavet og de er blevet godkendt som helt perfekte.

Vejledning på hvordan jeg syer boxershorts ligger i dette link.

Det første par, var jeg dog ikke selv helt tilfreds med. Benene buer nemlig for meget. Det generer dog ikke min svigersøn. Derfor har jeg rettet mønsteret lidt til. Det viser netop, at man ikke bare kan lægge  til i benene det som man mener de mangler..

Jeg vil med dette indlæg vise hvordan jeg forlænger benene, da  jeg har hørt fra flere, at de gerne vil gøre benene lidt længere.

De skal ved min svigersøn forlænges med ca 5 cm og i taljen 2 cm. Jeg starter derfor med at tegne 5 cm ind nederst på buksene og 2 cm i taljen. Det der kan drille lidt er at skridtstykket faktisk også skal forlænges, men kun i den ene side.  I første omgang tegnes de 5 cm præcist ind. Men som du kan se på mønsteret, kommer kanten til at bue ret meget. Derfor skal du bagefter rette kanten lidt til. Det er det skraverede røde område. Du skal tage samme antal mm af i begge sider af mønsteret, som du retter op. Mønsterdel 7 skal som sådan slet ikke ændres, med mindre du vil have dem lidt højere i taljen. Så skal det lægges til i toppen af mønsteret.

Mønsterdel 8 er skridtstykket og derfor skal det også forlænges med 5 cm i den side som bliver til ben. Dog skal du så rette lidt til for at forhindre at buksebenene ikke bliver for skæve. Det samme antal mm skal tages af som du har taget af de andre 2 mønsterdele.

Det er ved mig lige  knap 1 cm der skal rettes til. Kanten skal ikke være helt lige, den skal bare ikke bue så meget.

Når rettelser er lavet, kan du klippe det skraverede område væk og begynde at sy dem.

Desværre synes min svigersøn så ikke der skal sættes et billede ind hvor han har dem på  🤣 Men han siger de er rigtig gode, så det stoler jeg på ..I øvrigt synes min svigersøn at boxershorts skal være helt ensfarvet.. Tænk sådan en ung mand og så skal det være så kedeligt. Men det får han nu heller ikke lov til at bestemme 🤣 De sidder nemlig så godt at jeg er sikker på at han stadig får dem brugt,selvom de er mønstrede og mit jersey lager skal altså reduceres lidt 😁

Håber du kan bruge indlægget og smid gerne en kommentar om det er brugbar.

 

7 thoughts on “Minikreas boxershorts med lidt længere ben

 1. Perfekt. Har lige købt mønsteret og syet første par. Sønnen havde samme anke som din svigersøn, så nu vil jeg tilrette efter din anvisning. Jeg undres over at blød taljeelastik skal være så dyr. Men så er det en fordel at man ofte har rester liggende, så man ikke behøver ud at købe stof.

  1. Hej Stina. Ja, det er faktisk elastikken der gør bukserne lidt dyre.Jeg køber som regel elastik hvis jeg falder over det til fornuftige penge. Må indrømme at jeg også har haft kig på elastik på Aliexpress, men har endnu ikke prøvet at bestille en sådan type derfra.

 2. Hej

  Jeg har i flere år syet efter minikrea mønster. Jeg elsker dem. Ikke mindst fordi det er dansk design 🙂

  Dejligt med en billedforklaring på hvordan man forlænger benene.

  Er super glad for din blog – især fordi du har så mange billedforklaringer, og når man som jeg er meget visuel når jeg skal lære nyt, så er det en stor hjælp. Tak.
  Derudover kan jeg også rigtig godt lide dit søgefelt, det bruger jeg ofte når jeg skal have hjælp fx. elastik i benkanten på en trusse osv.

  Rigtig god dag.

  AnjaAnemone

  1. Hej Anja. Tusind tak for din kommentar, den gør mig glad. Dejligt at høre du bruger søgefeltet. Det tror jeg nemlig ikke ret mange er klar over er en god mulighed. Jeg føler den godt kunne være tydeligere på bloggen. Efterhånden som der ligger så meget, kan det være svært ellers at finde det rette indlæg. Tak, også en en god dag til dig.

 3. Hej

  Jeg har i flere år syet efter minikrea mønster. Jeg elsker dem. Ikke mindst fordi det er dansk design 🙂

  Dejligt med en billedforklaring på hvordan man forlænger benene.

  Er super glad for din blog – især fordi du har så mange billedforklaringer, og når man som jeg er meget visuel når jeg skal lære nyt, så er det en stor hjælp. Tak.
  Derudover kan jeg også rigtig godt lide dit søgefelt, det bruger jeg ofte når jeg skal have hjælp fx. elastik i benkanten på en trusse osv.

  Rigtig god dag.

  AnjaAnemone

 4. Rigtig fin forklaring 🙂
  Jeg er begyndt at bruge bambusjersey til de indvendige stykker, hvor det er dobbelt – det falder i god jord her på matriklen 😀

  1. Hej Else. Mange tak. Jeg har endnu ikke prøvet bambusjersey, men det lyder godt nok behageligt så det skal da prøves 👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *