Kosmetikpung/penalhus

For noget tid siden syede jeg en lille kosmetikpung i klar plast. Den skulle bruges når man tjekkede ind i lufthaven uden kuffert. Mønsteret jeg tegnede kunne måske også bruges til andet stof end plast, og derfor prøvede jeg at sy den i velour. Stoffet er møbelvelour fra Stof og stil. Kobberlynlåsen er købt samme sted. Pungen syes ud af et ganske lille stykke stof, og her kan man virkelig få brugt sine små rester.

Tasken skulle kun være en prøve. Den er derfor syet helt uden noget vlieseline eller andet stabiliseringsmateriale.

Mønsteret til den lille taske finder du  til at printe i dette link 

Den fik da lige et af mine symærker på. Mit mærke er i princippet et dobbeltmærke, der skal foldes på midten og syes ind i sidesøm. Men det kan sagtens lade sig gøre at klippe den over, bukke kanten og sy den fast inde på stoffet.

Yngstedatteren fandt  ud af, at den passer perfekt som penalhus. Den kan lige rumme blyanter og farveblyanter i længden. Så tasken er nu i Århus…

Da tasken er lavet som prøve, gjorde jeg ikke så meget ud af foeret. Faktisk gjorde jeg slet intet ved foeret.. Det betyder så også at jeg ikke fik strøget foeret og det vender sørme den forkerte vej. Havde jeg vist datteren ville tage den, havde jeg nu nok vendt foeret rigtigt. Men jeg tror hun er ligeglad og synes det er ok, at også hendes mor ind imellem får lavet noget juks..

Efterfølgende prøvede jeg at lave en mere, også i velour. Denne gang med style-vil indeni. Det giver tasken en helt anden fasthed. Men det var ikke spor nemt at sy med det tykke materiale i den lille taske når alle sømme er vendt. Det vil jeg absolut ikke anbefale at starte med. Mit style-vil er ret tykt og jeg har fundet ud at nogle firmaer har det i en mere tynd udgave. Mit fra Stof og stil er 5 mm tykt, men hos Hannes patchwork kan man få noget som kun er 2 mm tykt. Det vil helt sikkert være meget nemmere at arbejde med ved små tasker.

Tasken fremstår meget firkantet, trods det tykke indlæg. Det er faktisk fordi indlægget er syet sammen af flere rester style-vil. Style-vil er temmelig dyrt i 5 mm og man kan sagtens bruge de små afklip der ofte bliver fra tasker. De syes blot sammen og ved tasken her fik jeg det til at passe med de naturlige knæk der skulle være i tasken. Hvordan du kan sy dem sammen ligger i dette indlæg.

I den ene ende satte jeg et stykke bånd ind i tasken som strop.

I den anden ende også et stykke.

Selvfølgelig også et lille symærke.

Foeret er 100 % bomuld, en rest fra lageret.

Perfekt lille størrelse, til det mest nødvendige makeup.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

2 thoughts on “Kosmetikpung/penalhus

  1. Klipper man style-vil ud i samme str som mønsteret? Således at der sys igennem alle lag i sømmene og ved lynlås? Det ser absolut fint ud hos dig. Tænker dog om det bliver lidt “klumpet” hos mig. Men at undlade sømrum ville jo også være svært at sy med…….,
    Tak for en fantastisk side😄

    1. Hej Vinnie. Mange tak for din kommentar, dejligt at høre. Det afhænger lidt af hvilken model du syer. Men ved denne model har jeg klippet det samme størrelse som mønster. Når tasken er så lille, bliver det nemt lidt klumpet. Dog kan du efterhånden som du syer, klippe Sømrummet i style-vil ned, så den kun lige har fat i sømmen. Derved kan du undgå det værste klumperi. Et andet trick kan være at siksakke stylevil i kanten og kun lige have den siksakkede kant som sømrum. Derved får du gjort kanten lidt fladere og nemmere at arbejde med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *