Endnu en kjole, model Marion fra FibreMood

Jeg har en gang tidligere syet en kjole efter dette mønster. Et mønster som jeg har lidt blandede følelser omkring. Den første følte jeg var ret stor i størrelsen, og jeg syede den ind. Derfor tænkte jeg at mønsteret lige skulle prøves en gang til, men et nr mindre. Den første blev syet i str L, denne her er syet i str M. Jeg bruger normalt str 40.

Mønsteret er tegnet op fra et magasin der hedder FibreMood.

Stoffet er købt ved Stof og stil, og er en fastvævet viscose.

Kjolen er med raglan ærmer, lidt vidde i ærmerne, som afsluttes med løbegang og elastik. Underdelen består af 2 etager og der er bindebånd i taljen. Eller rettere bindebåndet sidder lidt længere nede end taljen. Det kan man faktisk godt se på billedet, der er i  magasinet.

Du kan læse mere om den første kjole jeg syede efter dette mønster, i dette link

Jeg har undladt at lave slidsen i ryggen med en knap, for man kan sagtens få kjolen over hovedet. Halskantet har jeg lavet med en strimmel stof klippet på skrå, med den teknik der er nævnt i dette link 

En rigtig nem måde at sy en pæn halskant. Det er rigtig svært at se på det næste billede, men det er løbegangen i taljen hvor jeg har trukket et smalt bånd af stof ind igennem, og bundet en sløjfe.

Jeg hævede faktisk løbegangen med 1 cm fordi jeg synes det virker lidt forkert til mig at den sidder så langt nede. Jeg kunne godt have hævet den 1 cm mere, men det ved jeg så til den næste.  Siden jeg har taget billederne har jeg afkortet kjolen 2 cm , da den havde en lidt dum længde.

Jeg føler ikke rigtig modellen er mig 100 %. Der er noget omkring raglan, som ikke klæder mig for godt. Nok fordi jeg er ret bred over skulderen og raglan gør mig  endnu bredere. Dog skal det siges, at kjolen bliver brugt, for det er sådan en model der bare er dejlig at have på. Den første dag på arbejde, fik kjolen endda ros af en kunde, hvilket jeg sjældent oplever. Måske er det også bare fordi jeg synes kjolen er lidt for gul. Nogen gange er man sin egen værste kritiker…

Til gengæld passer den så fint til min jakke syet af et gammelt sengetæppe.

Selvom jakken også er mønstret, mener jeg godt de kan gå sammen. Ønsker du at læse mere om jakken, ja, så ligger det i dette link

håber du kan bruge indlægget som inspiration

2 thoughts on “Endnu en kjole, model Marion fra FibreMood

  1. Hej
    Jeg er nok lidt enig med dig, men jeg tror faktisk det er længden og ikke skuldren som gør det, 5 cm kortere el 10 cm længere så tror jeg ikke du ville opdage raglan.
    Men med alt det du syr du ligner en million i så betyder 1 mønster vel ikke så meget 😉

    1. Hej Mette. Jeg tror også du har ret, det er nok mere længden end det er skuldrene. Desværre kan jeg ikke lave den længere, så måske jeg skal prøve med lidt kortere. Mange tak for dit input😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *