Lille hængekurv syet ud af en dækkeserviet. Diy

Jeg elsker at man ud af dækkeservietter, fra genbrugen, kan sy rigtig mange fine ting. Det sidste jeg har syet er små kurve. De kan syes med strop eller uden, afhængig af formålet med dem. Længere nede i indlægget kan du printe mønsteret.

Kurven kan bruges til rigtig mange ting. I syrummet til diverse dimsedutter, i køkkenet til elastikker  og i badeværelset til diverse hårspænder.

Mønsteret kan du printe i dette link: 

Det består af 2 sider der skal printes og sættes sammen, før det klippes ud.

Her kommer min DIY.

Mønsteret lægges på dækkeservietten og klippes med sømrum, dog ikke den øverste kant, da den skal have kantebånd på. Det øverste af dækkeservietten klipper du i strimler på ca 4 cm bredde, hvis du vil bruge det som kantebånd, ellers bruger du bare færdiglavet kantebånd.

Siksak rundt i kanten af det udklippede, så er det nemmere at arbejde med, da det derved bliver lidt fladere.

Fold nu den udklippede del så de 2 sider ligger ovenpå hinanden og retsiden indad. På strimlerne fjernes syninger og stykkerne stryges. Læg et stykke ovenpå siderne og bunden, med retsiden nedad. Sy langs de 2 kanter

Vend sytøjer om til den anden side og fold strimlerne 1 gang og derefter 1 gang mere. Sæt fast med nåle og sy langs kanten inde på strimlen.

Ny skal hjørnerne syes. Fold de nederste kanter som på billedet. Det nemmeste er lige at putte hånden indeni og sørge for at stoffet ikke folder i hjørnerne. Sæt nåle i.

Sæt en strimmel stof ovenpå. Den skal gå 1,5 cm ud over kanten og sættes på med retsiden nedad. Sy den fast med en syning. Vend sytøjet om til den anden side og fold strimlen som på billedet.

Buk strimlen omkring kanten og sy den fast med endnu en stikning.

Det andet hjørne syes magen til. Sørg for at sammensyning ligger samme vej som tidligere hjørne. Sammensyningen i siden kan med fordel lægges den anden vej, da det så ikke bliver så tykt. Ellers syes hjørnet på samme måde som før.

Vend kurven om til retsiden.

Ud af en strimmel skal du nu lave en strop. Fold begge langsider ind og fold derefter strimlen på midten. Sæt nåle i og sy langs kanten

Sæt stroppen fast bag på kurven. Sæt den et lille stykke fra sammensyningen så det ikke bliver for tykt. Giv en syning hen over i kanten for at holde stroppen på plads. Klip det overskydende strop af.

Nu skal den øverste kant på kurven laves. Sæt en strimmel fast på den indvendige side. Start med at bukke strimlen ½ cm. Sæt nåle i og slut med at strimlen sidder 1 cm ind over starten. Sy hele kanten rundt.

Buk derefter strimlen ud over kanten. Fold den en gang og sæt den fast med nåle.

Vend kurven om til vrangsiden og give en syning langs strimlen. Grunden til at du vender kurven om på dette tidspunkt, er at det bliver nemmere at sy den, da den er så lille at det kan være svært at få den ind under symaskinens friarm. Vend til sidst kurven om til retsiden igen.

Kurven er færdig.

Håber du kan bruge min lille DIY og får lyst til at lave dine egne små kurve. Jeg vil blive utrolig glad om du tagger mig på IG så jeg kan se resultatet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *