Krans af julekugler. Diy

De sidste 3 uger har jeg købt mange julekugler i genbrugsbutikkerne. Rigtig mange julekugler. En del af dem var defekte. De var gengæld billige. Til det jeg skulle bruge dem til, ville det være lige meget om de havde en skavank. Andre kostede lidt mere, men var så også gamle. Nogle var i glas, andre i plastik. Der blev også købt trommer, små musikinstrumenter og hvad jeg ellers faldt over af juleting, som jeg mente kunne bruges på en krans. Jeg havde nemlig set nogle kranse på pinterest og på instagram, som jeg ville prøve at efterligne, blandt andet  hos @mit_farverige_univers.

Sådan kom min krans til at se ud

Det her er de sølle rester efter mit projekt. De vil blive brugt til andre projekter

Min krans er bygget op på en halmkrans, 25 cm i diameter, købt i Billigblomst, hvor jeg også købte 3 små kunstige grangrene til at putte ind imellem kuglerne. De 25 cm lyder måske ikke af meget, men den færdige krans bliver jo væsentlig større (37 cm i diameteren)

Alt på kransen er limet på med limpistol. Der går en hel del limstifter til den. Jeg startede med at vikle en strimmel stof omkring halmkransen. Det er strimler klippet af en dug. Det er sat fast med limpistol undervejs. Derved bliver det nemmere at lime alle de andre ting fast, og skulle bunden ikke være helt dækket ville det ikke kunne ses så nemt. Et stykke kraftigt ståltråd vikles omkring og der laves en løkke. Det skal senere bruges til ophæng på en søm. Det skal gøres nu, da det bliver sværere  når først kransen er lavet.

Jeg startede med at sætte kugler fast rundt i kanten yderst og inderst. Store kugler yderst, og  lidt mindre kugler inderst. En enkel tromme og en  bamse fik også sneget sig ind. Så har man ligesom faconen på kransen. Derefter blev de kunstige grangrene klippet i stykker og limet på  i midten af de 2 rækker kugler. De resterende stykker blev klippet op i mindre stykker og stukket i den færdige krans til sidst, hvis der var tomme huller nogle steder.

Nu er det ellers bare om at lime kugler og andet ovenpå hinanden i en skøn sammensurium. Når du er på det her stadie, vil du nok tænke hvad filan har man gang i. Det ligner ingenting, og man tror aldrig det ender ud i en fin krans. Men sådan er det nogle gange når man er kreativ. Det er her man ikke skal opgive, men bare klø på, og pludselig så ser projektet helt anderledes ud.

Jeg havde i genbrugen fundet flere sjove kugler i form af hunde, engel og kagemand. I stedet for at suse rundt i genbrugsbutikker for at finde kugler, kan man selvfølgelig også bare købe nye. Man kan finde dem til fornuftige priser hos Søstrene grene og hos Billigblomst. Jeg synes dog det lige giver min krans det lille ekstra at jeg ved det er genbrug.

Det er sådan en krans man kan stå længe og kigge på. Der er så mange ting på den at man hele tiden opdager nyt.

Hunden er så sød, og glasnødden så fin.

Hvis der er mange glaskugler på, skal man selvfølgelig være lidt varsom, for de kan gå i stykker. Det ene sted fortrød jeg en kugle i den yderste kreds. Da jeg ville rokke lidt med den, gik den i stykker. Heldigvis kunne jeg med lidt besvær få den knust så meget at jeg med en skarp skalpel kunne få den fjernet og sætte en ny ind.

Det er en krans der tager lidt tid at lave, men det er et virkelig sjovt projekt. Det føltes undervejs næsten som et puslespil, fordi tingene skulle passe ind i hinanden. Det er også en krans der heller ikke er billig at lave, men den kan findes frem år efter år. Det største problem bliver at finde en kasse, som præcist passer til den når den skal pakkes væk.

Min krans skal hænge over skænken, men der skal lige slås en ny søm i, så den får lidt mere afstand til billedet.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration

12 thoughts on “Krans af julekugler. Diy

 1. Det er en VILD flot krans!!
  Jeg har brugt mange af dine ideer og fortalt andre om din side.Jeg sad i min genbrugsbutik og lavede juletræer af knapper til vores krea-uge. Det var et hit!

  1. Hej Tove. Tusind tak. Ej hvor er det altså dejligt at høre. Bliver så glad over at læse din kommentar. Tak til dig 😍

 2. Den er virkelig fin og flot lavet – den krans du har brugt er den 25 cm i udvendig eller indvendig diameter? – og hvor mange kugler tror du (ca,) at du har brugt til den? – den er simpelthen så smuk!

 3. Den er vildt flot og sjov din krans 🤩🤩 Har netop i dag 12 dec lavet min første krans med kugler – et projekt, der har været flere år undervejs 🙈 Jeg havde ikke fået tjekket op på det her med at bruge større kugler uden om og indeni og så mindre derefter, men såden er det – det lykkedes da alligevel at få stykket den sammen. Men jeg er helt vild med din krans og de mange forskellige kugler, så det skal være mit næste projekt. Bliver dog i tvivl om hvor store kugler, jeg kan bruge til det, når jeg går på jagt. Ved du, hvor stor en diameter de største af dine kugler er? På forhånd tak

  1. hej Hanne. Mange tak skal du have. Jeg er sikker på du også har fået lavet en fin krans. Man bliver lidt bidt af projektet når man først er kommet i gang. De største kugler måler ca 6 cm i diameter. Lige i øjeblikket sælger de mange steder deres kugler til halv pris, så det kunne godt være man skulle hamstre til næste års projekter 🤣😘

 4. Hej jeg har liggjort mit første forsøg, på en kule krans.

  Super sjovt alt er genbruskuler og andet. Jeg er tilfreds med resultatet, tak for denne beskrivelse om hvordan det skulle gribes an. Jod 🤶

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *