Ternet kjole efter mønster fra Alt om Håndarbejde

Jeg elsker at prøve forskellige mønstre af. Det er ikke så tit jeg syer flere kjoler i samme mønster, men dette er gået hen og blevet et af mine favoritmønstre. Et mønster som er velsiddende, lidt løs i modellen og alligevel med facon. Der er mange muligheder for at lave diverse ændringer på  mønsteret. Denne gang har jeg syet den i ternet stof og derfor gjort den meget enkel.

Mønsteret jeg har taget udgangspunkt i er fra Alt om Håndarbejde nr 6/2021, men du kan også købe det på deres hjemmeside til print.

Det ternede stof har jeg været heldig at finde i en genbrugsbutik for længe siden. Jeg tror det er bomuld/polyester. Overfladen er lidt crepet, men ellers er stoffet fastvævet.

Jeg har ændret lidt på mønsteret. Jeg har forsøgt mig med at tegne et brystindsnit ind. Normalt starter man med at have et mønster med brystindsnit, hvor man måske ønsker at fjerne brystindsnittet. Der ligger masser af vejledninger til det på nettet. Men jeg ønsker faktisk det modsatte. At tilsætte et brystindsnit til et mønster uden indsnit. Det kunne jeg ikke rigtig finde noget om, så jeg lover slet ikke at den måde jeg har gjort det på, er den rigtige, men det fungerede så fint for mig. Da jeg havde lavet kjolen før, kunne jeg rimelig nem fornemme hvor mit brystindsnit skulle starte på mønsteret til forstykket. Fra det punkt tegnede jeg en linje ud til sidesømmen og ligeledes en linje ned til nederste kant. Derefter klippede jeg de 2 linjer fra hinanden og trak dem ca 3 cm fra hinanden i siden. Derved bliver linjen lidt skæv i bunden og det rettes op. Mit stof er ternet og jeg ville have at ternene skulle være lige. I øvrigt lagde jeg også 3 cm til nederste kant, da det tager lidt i højden at lave brystindsnit. For at være sikker på den ikke kom til at sidde et forkert sted over brystet, skulle der derfor lægges lidt til.

I halsen undlod jeg sømrum, derved bliver den lige det større i halsen, så kjolen kan trækkes over hovedet.

Halskanten er lavet med en strimmel stof klippet på skrå. Metoden ligger i dette link og giver hver gang en rigtig fin kant.

Ellers har jeg fulgt mønsteret med bredderne i etagerne på underdelen. Mener måske jeg lagde lidt til nederste bane, så kjolen lige bliver 3 cm længere end sidste kjole. I ærmernes nederste kant har jeg lavet løbegang og isat elastik.

En kjole der kan bruges hele vinteren med et par tykke strømpebukser og støvler til.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration.

2 thoughts on “Ternet kjole efter mønster fra Alt om Håndarbejde

  1. Tak for dine fine billeder, du er til stor inspiration. Jeg har syet flere tasker og toiletpunge efter dine vejledninger.
    Lige nu er jeg ved at sy kjole nr 2 med etagenederdel.
    Det er bare så let at slå op på din hjemmeside og se, hvis msn har et sy-problem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *