Jakke, syet ud af et tæppe

Ældste datter vil i gang med at sy en patchwork jakke. Et større projekt. Men for at være sikker på at jakken bliver som hun ønsker det, har vi syet en prøve. Den er syet op i et quiltet tæppe, for at komme det rigtige materialevalg så tæt på som muligt. Dog er den nok en smule mere kraftig og stiv end vi forventer patchwork jakken bliver.

Prøve jakken ser sådan ud

Mønsteret, vi har brugt, er fra et Alt om Håndarbejde magasin. Nr 10/2020. Tæppet er købt i en genbrugsbutik. Vi har syet jakken op i et nummer større end datteren normalt bruger, og det er simpelthen fordi hun ønsker den skal være oversize. Den her er syet op i xxl

Vi har dog lavet nogle små ændringer. I siderne skulle der være nogle små slidser. De er undladt. På mønsteret er der brystindsnit. Det har vi fjernet, da det vil give lidt rod ved en patchwork jakke. Det er fjernet ved hjælp af den teknik, som beskrives i dette indlæg: https://www.mariadenmark.dk/2014/10/fjern-brystindsnit/

Vi har sat en lomme på i den ene side, for at skjule en plet, som ikke kunne vaskes af. Derfor sidder lommen en smule højt oppe. Men det kan godt gå

Det var lidt af en udfordring at sy jakken, da tæppet havde et mønster som vi gerne ville tage hensyn til. Derfor har vi været nødt til at have en skarring midt bag på jakken. Det ses heldigvis ikke ret meget da vi har været så heldige at mønsteret passer ret godt. Næste billede er af jakkens ryg.

Det grønne stribede stof i tæppet har vi forsøgt at få nederst på hele jakken og ligeledes på ærmerne.

Jeg satte nogle trykknapper i som jeg havde ligge på mit lager. Jeg fik alle 6 slået i, inden jeg fandt ud af at de ikke duede og ikke kunne lukkes sammen. Gode råd var dyre, da de nærmest ikke er til at fjerne igen. Men min mand borede dem ud med en boremaskine. Det gik rimeligt nemt, dog gav det 2 huller i stoffet. I Selfmade købt jeg nye trykknapper. Ovenpå de 2 huller blev der sat lapper af stof, og derefter blev de nye trykknapper sat i. Det betyder intet i sådan en jakke, hvor det næsten kun er en ekstra charme med lapper. Jeg valgte derfor også at sætte stoffets mønster på den anden led, så de ses mere

Indvendigt er jakkens sømme skjult med kantebånd. Der er brugt lidt forskellige rester kantebånd jeg havde liggende. I får lige et billede hvor jakken er vendt med vrangen ud ad. Sammensyningen midt bag er dækket med kantebånd. I nakken er syet en strop, så jakken kan hænges op.

Den quiltede jakke som datteren skal i gang med, skal måske syes på en lidt anden måde. Men det varer noget tid før hun er så langt at vi skal tage stilling til det. Indtil da, kommer denne jakke i brug.

Jakken blev syet færdig, efter hun igen var taget hjem til Aarhus. Det er derfor mig der leger model. Nu er den afleveret i Aarhus, og jeg ved at den allerede er taget i brug

Nu har datteren i alt fald et mønster, som hun kan tage udgangspunkt i, når hun skal i gang med patchwork jakken. Det bliver en stor opgave, men jeg har lovet at hjælpe hende. Hun har allerede købt stof til den og jeg tror den bliver virkelig flot. I skal nok få lov at se den, når hun engang er færdig med den.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration

10 thoughts on “Jakke, syet ud af et tæppe

  1. Flot facon.Jeg har lavet en i patchwork sidste år.Der også er stor i det.Puh stort arbejde. MEN er glad for den.

    1. hej Mette. Mange tak. Jeg kan godt forstå du er glad for din jakke, for man får virkelig noget unika ved selv at lave det. Ja, der ligger mange timer bag, og så er det man nemmere forstår at sådan nogle jakker koster omkring 4000-6000 kr hvis man skal købe dem 🤔😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *