Picnic taske ud af en kurv

Indeholder reklamelink.

For 3 år siden syede jeg en picnic taske til yngste datter ud af en kurv. Den bliver stadig flittigt brugt. Den rummer bestik, tallerkener, glas og kaffekopper. I sommermånederne står den fast i deres bil, så der hurtigt kan pakkes til en tur. Jeg fik aldrig lavet en til mig selv. Det har jeg så nu.

Fremgangsmåden beskrives kort i dette indlæg, og du kan sagtens overføre ideen til andre typer kurve. Kig i genbrugsbutikkerne hvor der ofte er billige kurve at købe.

Jeg fandt en kurv hvor den ene hank var gået løs. I Selfmade købte jeg noget blomstret stof som skulle bruges til betræk. Hanke i læder, fra Bolettes stofbutik, havde jeg i overskud fra et andet projekt.

Glassene i plast er fundet i genbrugen. Det pæne plast service er købt i butikken KG Camping i Kolding.

Jeg starter med at måle kurven. Først omkredsen øverst.

Derefter finder man diameteren på cirklen til bunden ved at dividere med 3.14. I mit tilfælde 94 cm divideret med 3,14 lig med 30 cm . Der tegnes en cirkel med diameteren 30 cm.

Nu måles højden på kurven.

20 cm måler min kurv. Jeg tegnede en skitse med målene. Så der skal klippes en cirkel med en diameter på 30 cm og et langt stykke på målet 20 x 94 cm. (dertil skal man huske at lægge sømrum til, og jeg valgte at lægge ½ cm yderligere til )

Det lange stykke syes på cirklen. I toppen syes et stykke på, som måler ca 10 cm x 94 cm, som ligger dobbelt og dermed danner løbegang. Forinden syede jeg et lille sy mærke på.

Hankene pilles af og de nye i læder syes fast.. Til at lave huller i læderet bruger jeg min uundværlige hultang, som er med udveksling, så der skal næsten ingen kræfter bruges for at trykke den sammen. Tangen er købt ved Rito.dk

Jeg syer et langt stykke stof til bindebånd, som trækkes igennem løbegangen i toppen. Nu er det bare at putte betrækket ned i kurven og ud over kanten.

Ud af stofresterne syede jeg en lille pose til bestikket, så det ikke ligger og rasler rundt i tasken.

Det er nemt at hive betrækket af og smide det til vask, hvis det bliver beskidt.

At omforandre en kurv til taske vil afhænge meget af den kurv man finder. Så brug mit indlæg som inspiration

Den taske jeg lavede til yngste datter ligger i dette LINK Den ligner en del min egen, men er lavet lidt anderledes i toppen, hvor den kan lukkes mere til.

Nu håber jeg blot på flere dage med sommervarme, så tasken kan indvies. Tasken kan selvfølgelig også bruges til mange andre formål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *