Taske efter mønster på mulepose.

Sidst jeg skulle rydde op i vores udestue, opdagede jeg at vores kongespil ikke var sat på plads. Vi havde brugt det til gadefest og nu stod det bare i udestuen. Det er noget bøvl at putte det ned i papkassen hver gang efter brug, så jeg kunne da lige sy en pose til spillet.

 

Men det er også et spil som vi tager med os når vi tager på strandtur eller anden tur. Spillet er ret stort og i grunden også lidt tungt. Så det ville nok være smart at sætte nogle stropper i den, så den var let at gå med.

For et stykke tid siden købte jeg en bomuldsdug og noget sengeslinned i genbrugen. Det ville da vist være fint til en pose. De brune stropper er overskud fra en tidligere taske.

Mønsteret og vejledningen til muleposen ligger på bloggen her http://sygal.dk/2017/08/sy-selv-en-mulepose/

Jeg har så blot gjort den lidt større for at spillet kunne være i den. Det som skal være yderstof har jeg gjort ca 12 cm længere end foret indeni. Så kan der blive til et læg  og stropperne kan puttes ind i lægget. . Du lægger blot en fold på ca 3 cm på yderstoffet og syer en stikning

Fold en gang til og put stroppen derind og sy nogle stikninger for at holde den

Ellers syes den som en hel normal mulepose.

Det tynde bånd er stribet sengelinned.

Det ser da noget pænere ud end en papkasse.

 

Tja.. Den blev godt nok ikke længe i huset… samme dag som den blev syet skrev yngstedatter,at hun da også manglede en pose til hendes spil.. Så nu er posen i Århus og spillet står igen i en papkasse, indtil jeg får tid til at sy en mere 😉

4 thoughts on “Taske efter mønster på mulepose.

  1. Hej – det er en virkelig flot taske og ideen med at lave den specielle lukning med snor indeni er smart. Det er jeg så ikke for jeg kan ikke forstå hvordan du har lavet det 🙂 nu har jeg læst forklaringen flere gange og vil høre om du kan forklare det på en eller anden måde ??

    1. Hej Charlotte. I næste uge skal jeg have syet sådan en taske mere. Så skal jeg nok prøve at tage nogle billeder som måske bedre viser det. Men yderstoffet skal laves ca 12 cm længere end inderstoffet. På yderstoffet lægger du en fold ca 10 cm nede på 3 cm. En dobbel fold, så hanken kan sættes ind i mellem. Hvis du vil må du meget gerne smide mig en kommentar på messenger, så kan jeg sende dig et billede hvor jeg lige laver folden på papir

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *