Simpel top/kjole i str 44/46.

Jeg har tegnet et mønster til en meget let top. Toppen  ser sådan ud.

Den kan også  forlænges og blive til en sød sommerkjole. Og den ser sådan ud.

Men flere har spurgt om jeg måske kunne lave den i en større størrelse.  Jeg har en sød veninde som tidligere har leget tester for mit mønster, så det kunne da lige prøves af til hende.

Stoffet er noget vævet crepe kvalitet. Utrolig lækker at røre ved og krøller minimal. Det er købt i Alanya for næsten ingen penge, og lige nu fortryder jeg da godt nok, at jeg ikke bare købte en rulle. Det er så fint.

Mit mønster på toppen er lige til at tegne op. Så skal du bare forlænge den med ca 35 cm. Jeg forlængede med 40 cm da min veninde er 176 cm høj. Mønsteret kunne lige lige ligge i stoffets bredde og derfor har jeg kun brugt 1,10 m til kjolen.

Mønsteret til toppen ser sådan ud. Husk det er uden sømrum. Læg 3 cm til i toppen til løbegang og ellers 1 cm.

Jeg har rettet på tegningen da jeg fandt ud af den gik lige rigelig højt op i halsen. Men nu skulle det passe.

For at du kan tjekke med dine mål, skriver jeg lige hendes mål ind. Højde 176 cm, bryst 105 cm, talje 96 cm og hofte 116 cm. 

Kjolen ser sådan ud

Sy vejledning til den i jersey er lagt ind i tidligere indlæg her http://sygal.dk/2018/06/moenster-paa-simpel-sommertop/

Hvis du syer den i fast stof som jeg har gjort , skal du sy den en lille smule anderledes. Du skal nemlig som noget af det første sy ærmekanterne. Buk dem rundt og stik med dobbeltnål.

(Det er gjort her)

Når alle 4 ærmekanter er syet, skal sidesømmene syes. Det er vigtigt at sømmene mødes og at du hæfter ender.

(Sømmene skal mødes øverst ovenpå hinanden )

Siksak sømmen og læg sømrummet til den ene side, helst til bagstykkets side.

(Sømrum er lagt ned til den ene side med min finger)

Sy nu fra retsiden ned i en af de søm du kan se på retsiden og kør frem og tilbage. Derved får du sømrummet til at lægge sig pænt,

(På billedet er der syet i højre side oveni den syning der er)

Nu kan du bukke de 3 cm sømrum foroven til løbegang. Da det er fast stof vil det også se lidt anderledes ud. Du kan sætte en belægning på , men det er altså ikke nødvendigt til denne model. Den kommer til at se sådan ud øverst ved løbegangen. Der var lige stof nok til et bindebånd. Den kan sagtens bruges uden hvis den skal være lidt mere luftig og knap så fin.

De næste billeder har jeg glædet mig utrolig meget til at vise jer….

Tada… Hun er da noget af det flotteste syn… Farverne er ramt total i plet til hende og den klær hende afsindig godt.

Der er nok næppe nogen der tror hun er en størrelse 44/46 😉 Men hendes mål står længere oppe, og den er god nok 🙂

 

Ryggen ser sådan ud. Det er ret morsomt, men min mand har lagt på solvognen lige før vi tager billedet, og  nydt en kold øl… Den er kommet med på billedet 🙂 og jeg kunne ikke skære den væk…

Syntes hun er så flot at i lige skal have et billede mere 😉

Håber der er nogle der får lyst til at sy en kjole efter min tegning.

8 thoughts on “Simpel top/kjole i str 44/46.

  1. hej Inge. Mange tak for din søde kommentar 🙂 Det er muligt du syntes mine overarme er ok, men selv syntes jeg de er ganske forfærdelige. Jeg har altid haft store overarme og med alderen og et vægttab på 15 kg, så kan jeg love dig for de er grimme. Mine overarme er større end min mands, som er smed, 195 cm høj og vejer 95 kg. Men når det er sagt, tror jeg vi kvinder er vores egen værste dommer 😉 Så prøv at spring ud i det 🙂

 1. Hejsa
  Jeg vil så gerne sy kjolen i 42/44 og mine mål passer. Men jeg vil sy i helt fast tyndt stof. Tænker du ikke at jeg skal lave en linje fra talje og ned, der går lidt ud ellers kan mine hofter da ikke være der

  1. Hej Annette. Nu er jeg lidt i tvivl om det er str 44/46 du vil sy. Men du kan se min venindes hoftemål på indlægget. Stoffet er til hendes kjole er fast vævet og der er fint med plads. Det er helt lige tegnet ned efter toppen. Du er velkommen til at kontakte mig på messenger så vil jeg sende dig billeder der viser det

 2. Hvor er den fin! Lige det mønster mit retromønstrede blå tulipanstof (tynd bomuldsjersey) har ventet på!
  Jeg er ret ny “syer”, så et par hurtige spørgsmål: bælte & hals-strop, tager du dem på langs eller på tværs af stoffet (når der er stræk i)? Og hvor brede og lange laver du dem mon? – til str 44-46…
  tusind tak for en spændende og inspirerende blog

    1. Jeps. Det er målene når båndene er færdige :-). Jamen der har vi sørme alle været, og den eneste måde man lærer er ved at spørge og sy og sy og sy og….:-) Så spørg du bare løs, så hjælper jeg gerne det jeg kan 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *