Blonde elastik på jersey kant. Model C.

Denne måde at afslutte en kant på er rigtig sød og fin. At den så også er meget nem at sy gør jo ikke noget.. Jeg bruger den ofte som afslutning i en hals eller ærme. Metoden er også super god til trusser. Da børnene var små syede jeg altid deres undertøj selv. Jeg har endnu aldrig haft en elastikkant der er gået op eller trævler i elastikken.

Start med at sætte din maskine til at sy trestings siksak. På min bernina er det søm nr 3.

(Nr 3 bruger jeg til blonde elastik)

Hvis det er en halskant du vil have elastik på , starter du i midten af nakken. Elastikken skal sættes på retsiden af stoffet. Start med at give elastikken en knæk.

(elastikken har fået et knæk)

Sy nu med tresting så stingene ligger tæt på buekanten, men den må ikke ramme buen. Imens du syer skal du trække lidt i elastikken. hvor meget afhænger lidt af hvad det er du syer. Er det en halskant er det bare et let træk. Men det kan være en god ide at lave en lille prøve først.

 (her syes tæt på kanten med trestings stikning)

Sy hele kanten rundt .

( Det ser sådan ud)

Når du kommer rundt til starten , syer du hen over knækket og lige derefter laver du igen et knæk på elastikken.

(Elastikken bukkes bagud og der gives et knæk på den)

Klip enderne af

( elastik enderne er klippet af)

Vend nu elastikken om på vrangen. Så er det nu du skal afgøre med hvilken stingtype du vil afslutte kanten. Du kan bruge dobbeltnål, du kan stikke med en enkelt stikkesting, eller du kan vælge og stikke med en trestings stikning. Sy fra retsiden uanset hvilken sting type du vælger.Den sidste er bedst hvis det er undertøj, hvor der er et større træk i tøjet.

(her syes med tresting stikning )  

(med trestings stikning ser det sådan ud)

Du vil blive overrasket over hvor fint samlingen bliver. Faktisk skal man kigge godt for at finde den.

(kig godt efter.. for her er sammensyningen ved den røde pil)

Eller vælg at sy den med dobbeltnål

(Så ser det sådan ud)

Eller sy den med en almindelig stikning som på det midterste billede.

men uanset hvad du vælger er det en god måde at sy blonde elastik fast på og sammensyningen bliver pænt hver gang. God fornøjelse.

10 thoughts on “Blonde elastik på jersey kant. Model C.

    1. Den elastik jeg bruger har jeg købt i Videbæk. Men jeg har set det i flere forskellige butikker, så tror efterhånden mange har det, men det kan være svært at finde det i farver. Nu slår det mig lige, at der er noget der hedder det lille stofhus. De gør meget til undertøj, de har det da helt sikkert:-)

    1. Velbekomme. Jo jeg trækker en lille smule. Men ikke meget. Lav evt en lille prøve først. Det afhænger nemlig ofte af både af stoffets elasticitet og blondens elasticitet .

  1. Hvordan ville du gøre rundt om et hjørne/ en spids. For eksempel foran på en top, Der hvor stropperne efterfølgende skal monteres. Mvh Eva

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *